Srbové i Francouzi si udrželi naději na postup do finále

17. 9. 2011, 19:39
Aktuality 0
Obhájci titulu v Davisově poháru Srbové odvrátili ve čtyřhře vyřazení ze semifinále soutěže. Hladkou výhrou 7-6 6-4 6-2 nad argentinskou dvojicí Juan Ignacio Chela, Juan Monaco se o první bod domácích zasloužili Nenad Zimonjič a Viktor Troicki. Na stav 1-2 na zápasy snížili i Francouzi ve Španělsku v druhém semifinále. O postupujících rozhodnou nedělní dvouhry.
Nenad Zimonjič a Victor Troicki

Srbové se oklepali z nevydařeného prvního dne a po zvládnutémk tie-breaku prvního setu už v dalších sadách neměli problémy. Do prvního nedělního zápasu už v patnáctitisícové bělehradské hale plánují vyslat nejlepšího hráče sezony Novaka Djokoviče, který v pátek ve dvouhrách nenastoupil kvůli bolesti zad a žeber. 

"Jsme zpátky ve hře, snad bude Djokovič schopný nastoupit," uvedl po dnešním zápase Zimonjič. Djokovič se dnes podle agentury AP záhy po vítězství svých reprezentačních kolegů ve čtyřhře vydal zahřát a vyzkoušet svůj zdravotní stav.

O první bod Francouzů se ve vedru v Córdobě postaral pár Michael Llodra, Jo-Wilfried Tsonga, který porazil jednoznačně ve třech setech domácí dvojici Fernando Verdasco, Feliciano López 6-1 6-2 6-0.

Tsonga a Llodra chtěli Španělům oplatit dvě hladké porážky z úvodních pátečních dvouher a zvládli to už za hodinu a 39 minut. Na antukovém kurtu postaveném v aréně pro býčí zápasy vždy při první příležitosti využili nabídnutý brejkbol a svá vedení si udržovali až do konce všech setů.

"Stále si věříme. Uvidíme, jestli vůbec budeme muset na rozhodnutí čekat až do posledního zápasu, nebo to zvládneme dřív. Tsonga a Llodra dnes hráli úžasný zápas, vůbec jsme se do něj nedokázali pořádně dostat," komentoval nehrající kapitán domácích Albert Costa porážku, kterou španělská média označila za exhibici soupeře.

Španělé jsou i přes porážku o bod blíž k tomu, aby svým rivalům oplatili vyřazení z loňského roku, kdy venku ve čtvrtfinále prohráli 0:5. Vybojovat rozhodující bod bude mít v prvním nedělním zápase za úkol světová dvojka Rafael Nadal, který v Davisově poháru zatím na antuce nepoznal porážku a třináctkrát zvítězil.

"Dnešek byl dobrý, ale teď už je to minulost a soustředíme se na zítřek. Musíme hned první zápas vyhrát, abychom se dostali na stav 2:2," řekl Tsonga.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist