Srbové nezaváhali, v dubnu přiletí do Česka

12. 2. 2012, 16:55
Aktuality 38
DAVIS CUP - Čeští tenisté definitivně znají jméno svého čtvrtfinálového soupeře. Začátkem dubna přivítají - zřejmě v pražské O2 Areně - šampiony z roku 2010 Srby, kteří by mohli přivést i Novaka Djokoviče. Balkánci si v 1. kole i bez své největší hvězdy poradili s oslabeným Švédskem, když na 3-1 na zápasy zvýšil Janko Tipsarevič.
Janko Tipsarevič

Čeští tenisté se ve čtvrtfinále Davisova poháru utkají se Srbskem. Boj o postup do semifinále je na programu v České republice 6. až 8. dubna a hrát se bude pravděpodobně v pražské O2 Areně.
Špan
"Už se na to moc těšíme. Důležité bude, jestli přijede Djokovič. Pokud ano, s ním budou mít velké sebevědomí, ale i bez něj mají dost kvalitních hráčů. Velice důležitá bude volba povrchu, ještě to musíme důkladně zvážit," řekl nehrající kapitán Navrátil před čtvrtfinálovým soubojem.

Český tým na Srbsko narazil už v roce 2010, kdy v semifinále v Bělehradu prohrál 2-3. Tehdy v pátečních dvouhrách nenastoupil Djokovič, Berdych ale prohrál s Tipsarevičem. Přesto tým kapitána Jaroslava Navrátila vedl 2-1 po čtyřhře, v neděli ale největší srbská hvězda Djokovič vyrovnal v duelu proti Berdychovi a Štěpánek nestačil na Tipsareviče. Srbové si poté ve finále poradili s Francií a získali první titul v historii.

Balkánci do Česka přiletí zřejmě i se světovou jedničkou Novakem Djokovičem, současnou devítkou Jankem Tipsarevičem, 22. hráčem žebříčku Viktorem Troickým a šestým deblistou světa Nenadem Zimonjičem.

Srbsko v 1. kole přehrálo slabé Švédsko
Srbové byli v prvním kole velkým favoritem proti Švédům a jejich kapitán Bogdan Obradovič si dovolil nechat odpočívat svou perlu Novaka Djokoviče. Seveřanům totiž chyběl dlouhodobě nemocný Robin Söderling a do srbského Niši přiletěli s jedničkou Michaelem Ryderstedtem - až 348. hráčem světa.

Domácí favorité začali naplňovat roli favoritů hned v pátečních dvouhrách, kdy Tipsarevič a Troicki nezaváhali proti Prpičovi a Ryderstedtovi a ujali se vedení 2-0. Švédové sice v sobotu vykřesali malou jiskřičku naděje ve čtyřhře, když debloví specialisté Johan Brunström a Robert Lindstedt v pětisetové bitvě udolali Tipsaeviče se Zimonjičem, k senzaci ale měli ještě hodně daleko.

Třetí postupový bod dnes zajistil šampionům předloňského ročníku Janko Tipsarevič, který porazil Michaela Ryderstedta 6-2 7-6 7-5 a upravil na nedostižných 3-1 na zápasy.

"Chci poděkovat svému týmu, že za mnou stál v dobrém i zlém a také nejlepšímu publiku, před jakým jsem kdy hrál," řekl Tipsarevič. "Ryderstedt dnes dobře podával, mnohem lépe, než by se podle jeho postavení v žebříčku mohlo zdát. Proto jsem šťastný, že jsem zápas vyhrál ve třech setech," komentoval utkání sedmadvacetiletý Srb.

"Doufám, že někteří z fanoušků si s námi udělají výlet do Česka, protože to bude hodně otevřený zápas!"

Kapitán Srbů už myslí na zisk salátové mísy. "Nikdy není snadné hrát zápasy, ve kterých jste papírovými favority, ale hráči se s tlakem vypořádali opravdu dobře," chválil své svěřence. "S trochou štěstí se můžeme dostat do finále a doufám, že v něm narazíme na Španělsko, protože si věříme, že ho v domácím prostředí dokážeme porazit," myslí Obradovič hodně do dopředu.

Náhradník Dušan Lajovič si pak ještě za oslav srbského postupu připsal úspěšnou premiéru v soutěži. V domácí hale porazil dvakrát 6-4 Filipa Prpiče a Srbové tak nad Švédskem vyhráli nakonec 4-1 na zápasy.

- DAVIS CUP 2012 ... 1. kolo Světové skupiny -
(Srbsko / Nis, tv. povrch / hala)
kompletní výsledky (10. 02. 2012)

Srbsko - Švédsko 4-1 ... konečný výsledek
pátek 10. 02. 2012:
Tipsarevič - Prpic 6-3 6-3 6-4 ... (1-0)
Troicki - Ryderstedt 6-4 6-3 5-7 6-3 ... (2-0)

sobota 11. 02. 2012:
Tipsarevič/Zimonjič - Brunström/Lindstedt 6-3 3-6 6-7(4) 7-6(3) 8-10 ... (2-1)

neděle 12. 02. 2012:
Tipsarevič - Ryderstedt 6-2 7-6 7-5 ... (3-1)
Lajovič - Prpič 6-4 6-4 ... (4-1)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

38
Přidat komentář
Labi
...že nechají hrát duel s Itálii v Ostravě a pak když by mohla Ostrava zažít opravdodvý tenisový trhák tak to přesunou do Prahy. Je to podpásovka pro ty lidi, kteří tady chodili na ten DC. Kdyby se hrálo s Itálii v praze tak tam nepřijde ani pětina lidí co na přišla do Ostravy. Jestli to ty hovada opravdu přesunou do té prahy tak by pořadatelé v Ově udělali nejlépe kdyby se zřekli veškerého přádání DC a at si hrajou první kola s Italama,Švédama a podobnýma tenisovýma outsiderama v Praze, kde tak trhnou rekorde v nejmenší návštěvě na DC.
Reagovat
Labi
...upřímně po postupu českých tenistů do dalšího kola byla řeč na toto téma v televizi a sám onen pán(ani nevím jak se jmenoval) říkal že ještě neví kde se to bude hrát a také neví zda přiletí Djokovic. Pokud by se to mělo hrát v praze tak doufám že se bude dlouho rozhodovat aby ti naši "super" pořadatelé to přesnuli do O2 arény a on jim na to par dnu před začátkem hodil bobek, to bych byl zvědav kolik lidí by v te naší "metropoli"i po tomto mělo zájem vidět v Akci Tipsareviče nebo Troického...myslím že oni pepíci ani neví že někdo takový za srby vůbec hraje
Reagovat
gigin
je přece jedno, kde to bude !! Pokaždé bude někdo naštvaný nebo spokojený. A nějakou vzdálenost 300 km bych přece neřešil. Já už jsem to psal jinde - nejdůležitější je, aby přijel, hrál Novak. Mimochodem představa napráskané O2 arény při pětiseťáku Berdych vs Djoko je úžasná !! :-)
Reagovat
Labi
jde o to že lidé v Ostravě dokážou udělat slušnou kulisu i proti outsiderům a když se dostanem tam kde to už může být zajimavé tak tak se na lidi tady vyserou. Hlavně že říkali "před obchodním hlediskem upřednostňujem to fanouškovské" a v zápětí prakticky řekne že to bude v Praze. a tech 300km bych teda řešil jako student nemám auto a na noclehy někde v praze, a také na předražený lístek jak to pořadatelé v O2 aréně mají ve zvyku. Pokud jse o tvou naprosto nereálnou představu Berdycha vs. Djokovice v 5 setech v napráskané areně tak se rychle probud za prvé by Berda musel hrát jeden z životních zápasů aby držel s ním krok což reálné je ale ta "napráskaná" aréna kde tenis jako sport budou mít v oblibě skutečně asi 5-6 tisíc lidí z 20 to je nereálné. Ale ono to je klasika udělaj obrovskou reklamu DC v praze proti srbům se světovouu jedničkou Djokovicem a oni ti lidi přijdou i když ani nebudou znát základní pravidla tenisu hlavně že na bilboardu,rádiu nebo na netu se dozvěděli že ten týýpek který bude tam hrát je v tomhle nejlepší na světě tak rpostě pujdou
Reagovat
gigin
si myslíš, že by v Praze šlo v podstatě o společenskou událost, kde by šly rodinky s dětmi kouknout na NO.1? Ty - možná máš aj pravdu. Zase ale pochop tenisové (opravdu tenisové) fanoušky z Prahy, jejího okolí a vůbec z celých Čech. Taky je to štreka se trajdat přes celou republiku do Ostravy !! A třeba i vzdálenost je odradila, aby přijeli teď na Itálii a tak. Ostrava není zrovna vhodně umístněna, aby to bylo fér pro všechny :-D S těma kilometrama a ubytováním se ti teda omlouvám, neuvědomil jsem si to. Z hlediska lokality by bylo ideální asi Brno, ale tam zase není vhodný prostor si myslím. Nevím, no. Myslím si, že to bude ale v Praze.
Reagovat
Labi
jenže v praze je téměř vše, veškeré události. Jak to říkal ten komentátor Praha je zhýčkaná, lidé z celé republiky musí jezdit na velké akce do prahy, tak taky muže ta hrstka pražských tenisových fandů přijet do ostravy. Ale jde o to v Ostravě je něco co ty lidi tady táhlo, co se tu stavalo tradici a oni nám tady ted vezmou a dají to do prahy a přiští rok až se bude hrát zase s nějakovýma outsiderama tak to vrátí do ostravy? ...jo at to tak klidně udělaj ale doufám že pak bude Čez aréna prázdná a ti lidi jim ukážou že na takové sviňárny co chtějí udělat tady lidi žaludek nemají
Reagovat
gigin
je kapacita hlediště v ČEZ aréně pri tenisovém utkání? Byl jsem tam jen na hokeji, tak teď nevím...
Reagovat
Labi
myslím že 9500
Reagovat
Labi
9500 je vlastně na hokej na tnis myslím že by to mohlo být kolem 8000
Reagovat
smazaný uživatel
nezlob se, Labi, ale nechapu tvuj, na studenta pomerne jednoduchy pohled a ke vsemu velmi utocny ton. Realita, atraktivita zapasu, komerce a haly jsou proste takove, jake jsou. A nejde zcela jen o kapacitu. Svetova jednicka si zaslouzi komfort "metropole" a navstevnici takoveho sportovniho svatku taky. Mimochodem, take jsem nepochopila, co je tak spatneho na rodince s detmi, na netenisovych divacich, kteri si ale treba z navstevy zapasu odnesou zivotni zazitek???? A i mnozi studenti v Praze maji hloub do kapsy, a proto na DC v Ostrave jeste nebyli, o tom teda nepochybuj..... Praha je (byla by) dustojna a logicka volba.
Reagovat
gigin
Djordje se taky nebude trckat do OV!! :-))) Máš ale pravdu. Srbija hrála taky teď v Niši a věřím tomu, že by s náma hráli zase v Bělehradě. Tak to prostě bylo, je a bude !!
Reagovat
Labi
tak proč se nehrajou i první kola v praze? ptž by ony "rodinky" tam vůbec nepřišly. Konec konců rodinky s dětmi jsou i tady ale jde o to že tady to ty lidi bavilo a proto byly takové návštěvy i na Italy, vážili si toho. ....A pokud jde o tu "mtropoli" tak v praze jsem měl dvakrát možnost jet na finálové kolo hokejbalového turnaje se školou a vždy jsme dorazili v podvečer a vždy se šli podívat po městě. Lidí kteří tam jezdí na památky tak íkají že supr ale nikdo z nich se nebyl projít v podvečer po hlavním městě a to co my jsme tam viděli to byl teda hnus. Bezdomovec opravdu na každém rohu, cizí lidi nás pořád někde chtěli tahat atd. jestli tohle je onen "komfort" tak to je opravdu krásne. A ano píšu "útočným" tónem ptž proč by měli mít ze všech velkých akcí pořádaných hlavně v praze zážitek jen lidi kteří jsou z prahy nebo se do ní vydali? at to jsou různé kulturní akce, koncerty atd?...člověk si říkal že po těch letech tady by sem mohl konečně dorazit někdo opravdu světového formátu, každý kdo ma rád tenis by chtěl vidět naživo hrát někoho z první světové trojky. jenže asi bohužel no...
Reagovat
W.G.M.
Tak to zase prr, nevim, nevim, kde ses byl v noci projit, ale Prazske Stare mesto a Mala Strana jsou nejrasnejsi prave v noci. Ja mam za sebou zkusenosti z nocnich prochazek napr. v Londyne a Parizi (take metropole, aby to bylo srovnatelnejsi) a velky rozdil oproti Praze neni. I tam mas bezdomovce, zejmena v Parizi. A pochybuji, ze Ostrava vypada v noci lepe.
Reagovat
gigin
já, jako návštěvník takového sportovního svátku komfort "metropole" zasloužím a užiju !! U Zdeněčka Pohlreichového :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Obyvatelé východních končin se kvůli DC už začínají pěkně projevovat. To si zase na tenisových diskusích s našimi milými Moravany a Slezany užijeme :-D
Reagovat
gigin
já su ze Zlínského kraje a rád pojedu do Prahy (viz i důvody výše) !! Zvýší mi to sice náklady, ale to se bohužel nedá nic dělat. Takže já tě asi v tomto zklamu. A pojedu tam, i kdyby nepřiletěl Djoko a hotovo !! :-D Jestli ovšem seženu lístky :-)))
Reagovat
Labi
jsem jenom zvědav jestli budeš tak pozitivní i ve chvíli kdy k nákladům na cestu budeš muset si připlatit zřejmě i nemalou částku jen za to, že to je v O2 aréně
Reagovat
gigin
Můžeš mi říct, co mi jiného zbývá?? Mne napadá jen jedna věc - nejet! Jenomže já tu Srbiju musím vidět, kdyby na chleba nebylo :-))
Reagovat
Labi
záleží kolik do toho jsi ochotny dat....tim ze to presunuli snizili jen pravdepodobnost toho ze si toto budu moct dovolit ale nikoli mou touhu toto cele videt na druhou stranu počkám až zveřejní ceny lístků ptž doprava,drahý lístek, ubytování atd...nejsem ochoten jít na šílené sumy to raději bych si ty peníze ušetřil a v létě a si třeba místo dovolené zajel do Anglie kde bych se koouknul na Wimbledon, jelikož dnes se dají už sehnat letenky do Londýna,Paříže atd za zhruba 700 kč a ...sice je to jen jedním směrem ale v rámci dovolené to neni špatné....
Reagovat
gigin
tak to ti přeju !! A máš téměř jistotu, že uvidíš první světovou trojku, jak by sis přál, jaks psal výše. Já byl loni v Římě a zážitek mám veliký, jak z tenisu, tak samozřejmě z města, jako takového :-) A hlavně jsem si splnil sen - viděl jsem Novaka na vlastní oči !! :-)) Tomíka, Rogera, Rafu, Tsongu, Sodu, Ferdu, Andyho, Isnera, Fishe, Rodicka, Čiliče, Ríšu, Anu, Mashu, Viku, Jelenu, Caro ..... :-))) ještě teď se usmívám štěstím :-D
Reagovat
Labi
tk jo ale ty lístky nejsou nejlevnější ne?....jako Wimbledon nebude levný ale turnaj v Římě je také prestižní a to jsi musel byt na spoustě zápasech ne?
Reagovat
gigin
přiletěl jsem v úterý odpoledne. Šel jsem na večerní zápas Verdasco vs Soda, to stálo asi 10 eur. Středa od 12 hodin až do půlnoci - 55 eur, máš to na centrkurt (nebo druhý hlavní, záleží, který si vybereš), kde hrajou top a ostatních asi 10 kurtů, kde se hraje zbytek (i 4hry) Celý den. Máš toho plné brýle !!:-) Na těch vedlejších kurtech sice nehrajou úplně top, ale zase to vidíš z bezprostřední blízkosti. Jsi od nich fakt kousek!! Taloši jim kouří pod nos, telefonujou - jsem čučel !! :-D Na tom Campo centrale jsme seděli dost vysoko, ale super výhled,je to zážitek!! Čtvrtek tenisová pauza - Vatikán, Koloseum a tak. Pátek - to samé, co středa, to už bylo čtvrtfinále (lístky jsem měl koupené už přes net, na úterý + středa jsem kupoval tam na místě). V sobotu odlet domů, ještě jsem stihl semi Nole vs Andy v telce doma :-) Tož tak asi. Kdybys něco chtěl vědět víc, klidně ti poradím,když tak písni sz. Jo a letenka stála 3 tisíce kompletní cena (student agency),ještě jsme v tom měli i auto zaparkované zdarma kousek od letiště. Ubytování přes booking.com, dle tvého uvážení a nároků.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jak jste tady debatovali jestli v Ostravě nebo v Praze tak já jsem rozhodně pro Prahu, sice je to k Ostravě nefér že se tam hrajou "ne tak duležitá utkání" ale kdyby se tam hralo i ted se Srbskem tak je to zase nefer k lidem jako sem já(Bydlím od Ostravy skoro přes celou republiku)A jestli bdue hrát Novak a bylo by to v Praze tak bych jel, ale kdyby to bylo v Ostravě tak bych nejel...Řekl ybch že takhle přemýšlí hodně lidí..Jako už vidim jak se třeba obyvatel Plzně tahne do Ostravy přes celou republiku, kdežto v Praze je za 1-2 hodiny..A i Praha je tak jako ve středu republiky..
Reagovat
smazaný uživatel
To samé já jakožto skoro Ostravák se nepotáhnu do Prahy. Takhle může uvažovat kdokoliv.
Reagovat
smazaný uživatel
co mám říkat já do Ostravy 3 hodiny a do Prahy 4 hodiny.. co si budeme povídat, v Brně by to bylo nejlepší :D
Reagovat
gigin
si pak ve finále poradili s Francií, ne se Španělskem.
Reagovat
LubosZabloudil
Díky
Reagovat
gigin
není zač :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat jestli nevíte od kdy bude probíhat prodej lístků na zápas cesko-srbsko v O2 arene, popripade kde lze listky zakoupit? předem děkuji
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě neplaš, není ani jisté, kde budou hrát. Já doufám, že zase v Ostravě.
Reagovat
Vojtiik
ja taky, ale pepici si djoka beztak budou chtit stahnout do Prahy, v Ostrave hrava jen "druha" liga :/
Reagovat
skott
Roddick, Del Potro, Tsonga, Bryani se nazyva druha liga..nebo kolik zapasu bylo v Praze?
Reagovat
smazaný uživatel
nehrají se v Praze ty "velké" utkání hlavně kvůli tomu že v Praze je hala větší a pojme více lidí??
Reagovat
smazaný uživatel
V ostrave jsem byl v patek a v sobotu a bylo to super, moc bych si pral aby to bylo v Ostravě znovu, beztak nasi vsech tenisté jsou od nas z Moravy...
Reagovat
smazaný uživatel
odkud je rosol?
Reagovat
smazaný uživatel
ten je z písku třeba:)
Reagovat
smazaný uživatel
Lukáš je z Brna :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě pochopím, když volba padne na Prahu, ale jakožto Havířovák bych byl radši za Ostravu. Přeci jenom, světová jednička naživo, to není něco, co byste zažili každý den.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist