Starace si v Umagu zahraje o první titul. Ve finále je opět Ferrero

1. 8. 2010, 13:59
Aktuality 1
ATP UMAG - Ital Potito Starace si v Umagu zahraje o premiérový titul. Na chorvatské antuce otočil zápas s Argentincem Chelou a potřetí v kariéře postoupil do finále. V něm ho čeká Španěl Juan Carlos Ferrero.
Potito Starace

Italský specialista na antukové povrchy Potito Starace si letos zahrál v semifinále již dvakrát, ale až v Umagu se přes něj na třetí pokud dostal. Otočil duel s Juanem Ignaciem Chelou, který o den dříve vyřadil nasazenou jedničku Davyděnka.

Devětadvacetiletý Starace začal semifinále lépe, k zisku první sady mu ale nepomohlo ani vedení 5-2. Další dějství už ale režíroval bez větších problémů a zápas ukončil ziskem čtyř gamů v řadě.

"Byl to složitý zápas. Vedl jsem 5-2 a prohrál 6-7. Ale moc jsem toužil po výhře a hrál jsem opravdu dobře," komentoval tenista z Apeninského poloostrova. "Hlavně ve třetím setu jsem předvedl spoustu vítězných úderů. Jsem moc šťastný, že jsem po třech letech ve finále."

O titul hrál vítěz devíti challengerů dosud dvakrát, v roce 2007 ale prohrál v Kitzbühelu i Valencii. "Teď mám další šanci, ale nikdy nevíte, co se stane. Už několik měsíců hraju dobrý tenis, obzvlášť tento týden. V neděli zkusím přidat ještě něco navíc," plánuje Starace.

O premiérovou radost z turnajového vítězství ho bude chtít připravit Juan Carlos Ferrero, který loni ve finále prohrál s Davyděnkem. Španělský tenista letos zabránil čistě italskému finále, když po setech 6-4 6-2 porazil Andrease Seppiho.

Někdejší světová jednička v úvodním setu dvakrát ztratila servis, od deváté hry ale na kurtu dominovala. "Zpočátku to nebylo jednoduché. Druhý set byl jednodušší než jsem očekával. Snažil jsem se hrát co nejlépe a vyšlo to," řekl třicetiletý Ferrero.

Vítěz French Open z roku 2003 se do finále dostal celkově už potřiatřicáté a usilovat bude o 15. titul. Letos už triumfoval na antukách v Buenos Aires a Costa do Sauipe.

Se Staracem má bilanci pěti výher ze šesti duelů, všech na antuce. Naposledy na sebe narazili přesně před rokem právě v Umagu a Ferrero vyhrál ve třech setech.

Čtyřhru vyhraje Čech se Slovákem
Do finále soutěže deblistů v Umagu se dostali dva česko-slovenské páry. O titul z chorvatské antuky si zahrají druzí nasazení Čermák s Mertiňákem proti Friedlovi s Poláškem. František Čermák s Michalem Mertiňákem se do společného finále dostali podeváté a budou hrát o šestý titul, letošní první.

Leoš Friedl s Františkem Poláškem startují teprve na druhém společném turnaji a už dokázali vyřadit i nejvýše nasazené duo Melzer/Petzschner, kteří letos vyhráli Wimbledon. Třiatřicetiletý Friedl dosud získal 15. titulů, z toho třináct právě se svým příštím soupeřem Čermákem. Ten má na kontě celkově ještě o šest triumfů více.

- ATP 250 UMAG (Chorvatsko, antuka, 450.000 eur) -
sobotní výsledky (31. 07. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Ferrero (4-Fr.) - Seppi (It.) 6-4 6-2
Starace (It.) - Chela (8-Arg.) 6-7(4) 6-3 6-2

Čtyřhra - semifinále:
Čermák/Mertiňák (2-ČR/SR) - Coetzee/J. Murray (JAR/Brit.) 7-5 6-2
Friedl/Polášek (ČR/SR) - Gonzalez/Prieto (Arg.) 6-3 3-6 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hral moc dobre, ty jeho kratasy snad 2Ox a temer vsechny uspesne byly silene pro soupere. Myslim si, prave, ze tó bude prvni finale, ze to neustoji, ale v tenise je mozne vse, uvidime.I bych mu to prala, uz takovych prilezitosti asi mit moc nebude.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist