Štěpánek a Pospíšil skončili ve Stuttgartu v prvním kole

11. 7. 2011, 19:31
Aktuality 9
Českým tenistům se na turnaji ve Stuttgartu nedařilo. Radek Štěpánek prohrál v prvním kole s osmým nasazeným Guillermem Garcíou-Lópezem ze Španělska 1-6, 3-6 a Jaroslav Pospíšil podlehl 6-4, 2-6, 6-7 Ukrajinci Stachovskému.
Radek Štěpánek

Jaroslav Pospíšil, 131. hráč žebříčku, skončil ve Wimbledonu v prvním kole a naposled vypadl ve čtvrtfinále challengeru v Braunschweigu. Celkově prohrál i pátý zápas na okruhu ATP v kariéře a na premiérovou výhru 30letý tenista stále čeká. Ukrajinec se ale na výhru dost nadřel. K postupu potřeboval dvě hodiny a jednačtyřicet minut. Pospíšil však pomohl soupeři devíti dvojchybami.

Radek Štěpánek se s Garcíou-Lópezem doposud utkal pouze jednou. V roce 2009 na antuce v Barceloně zvítězil ve třech setech rodák z Karviné, ten nakonec doputoval až do čtvrtfinále.

Na německou antukou nevstoupil český tenista zrovna pravou nohou. Prohrál svůj úvodní servis a neudržel podání ani napodruhé a prohrával záhy 0-4. Následně 57. tenista světa uhrál první game, ale za stavu 1-5 využil Španěl další brejk a úvodní sadu získal hladce 6-1.

Začátek druhého setu tak jednoznačný nebyl. Štěpánek podání uhájil a za stavu 1-1 si dokonce vypracoval dva brejkboly, ani jeden však nevyužil. Hned v další hře měl stejnou příležitost i García-López a druhý brejkbol využil, čímž se dostal do vedení 3-1. Český tenista se ještě mohl vrátit do zápasu, když si v sedmé hře vypracoval další dvě možnosti k zisku soupeřova podání, ale ani tentokrát nebyl úspěšný. Druhou sadu tak vyhrál Španěl 6-3.

Dvaatřicetiletý Štěpánek tak navázal na předchozí nepovedené vystoupení ve Wimbledonu, kde také vypadl v prvním kole. Svěřenec Petra Kordy hrál ve Stuttgartu jedinkrát v roce 2004 a vypadnul až mezi posledními osmi s Argentincem Caňasem. Garcia-Lopez až do letošní sezony v hlavním městě spolkové země Bádenska-Württemberska nestartoval.

Výsledky - ATP World Tour 250 - Stuttgart (antuka, dotace 450.000 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Garcia-Lopez (8-Šp.)- Štěpánek (ČR) 6:1, 6:3
Stachovskij (Ukr.) - Pospíšil (ČR) 4:6, 6:2, 7:6 (7:5)
Montaňes (Šp.) - Simon (4-Fr.) 4:6, 7:6, 6:2.

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
štěpánek udělal chybu že nehrál v Newportu na trávě.
Reagovat
Jiri
Si tady znamy svymi vyroky, tudis na tebe nema smysl reagovat, jelikoz to nikam nepovede. Ja proti Radkovi nic nemam, udelal toho pro Cr dost, ale neverim, ze v teto konkurenci na dvorcich jeste neco uhraje. navic kdyz se ohlednu za dosavadnimy vysledky, take spise ukazuji, ze se RADA trapi. O tom co dokazal ZADNA! Ale uz od nej zadne uspechy nechtejme a necekejme. Max. ve ctyrhre.
Reagovat
smazaný uživatel
štěpánek rozhodně má ještě na to udělat nějaké výsledky! sice ne na grandlamu proti 5ti setáky už nikdy nevyhraje ale stále má na to vyhrát 250tku. Apod. Výkonnostně stále má na to porážet většinu hráčů z elitní 30.
Reagovat
Jiri
ok. Nakonec, kez by to bylo jak rikas, ale ja se opravdu obavam, ze uz dokazal, co v nem je a ted pujde jen a jen dolu. Bohuzel, krom Berdi uz zadnyho chlapa nemame, tak pro ceske fanousky budou nejaky cas zajimavejsi holky, i kdyz tento tyden tomu nenapovida :)
Reagovat
Jersey
radek má pořád kvality světového hráče,nicméňě nej léta má za sebou,patří do té skupiny starších hráčů jako ljubičič,ale pořád má na to udělat dobré výsledky,stačí když si vzpomenu na minulej rok na ljubičiče co dokázal začátkem roku na betonech v USA, vyhrát celej master,každopádně si myslím že by to pyskoř neměl až tak moc přehánět se zkracováním hry,protože z toho plynou jeho největší chyby,ale uvidíme,snad ještě předvede nějakej dobrej turnájek,moc bych mu to přál =)
Reagovat
Jiri
V deblu by mohl dosahnout velkych uspechu, ale v singlu uz ma nejlepsi za sebou a nyni je to spis trapeni. Kazdopadne jeho vec :)
Reagovat
smazaný uživatel
to je tu zase rádoby plno odborníků. Co posílají tenistu po jedné prohře do důchodu. Tenista je tak dobrý jako je výsledek jeho posledního zápasu co? Jste ubožáci. Není to ani měsíc co Štěpánek porazil Tsongu nebo vzal set Nadalovi.
Reagovat
hatatytla
já mám radka rád, moc bychmu přál návrat mezi 10.-20. místo žebříčku kam díky své pestrosti hry patří, ale věk se zastavit nedá letos už mu bude 33. Oba dobré výsledky jsou vytrženy z kontextu nadal unavený po FO a Tsonga vlastně ani vyhrát nechtěl.
Reagovat
hatatytla
Radku, někdy je umění odejít v čas. A ne si něco namlouvat o fyzický připravenosti.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist