Štěpánek bude hledat ztracenou formu na challengeru v Sunrise

16. 3. 2010, 13:44
Previews 2
Loni zažil Radek Štěpánek nejúspěšnější sezonu své kariéry. Letos však doplácí i na náročný závěr minulého roku a na turnajích končí v úvodních kolech. Ztracenou herní pohodu se pokusí najít na kvalitně obsazeném challengeru v Sunrise, kde si před rokem zahrál ve finále Berdych.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek v úvodu minulé sezony získal dva tituly, zahrál si finále v Memphisu. Ve Wimbledonu a na US Open vypadl v osmifinále a na podzim nebyl daleko od postupu do finále podniku Masters 1000 v Paříži. Skvělý rok potvrzuje i tažení Davis Cupem, ve kterém čeští tenisté podlehli až v závěrečném boji o Salátovou mísu Španělům.

Finále Davisova poháru se konalo až v prosinci a Štěpánkovi tak nezbylo příliš času na dovolenou a následnou přípravu. Na prvním letošním turnaji v Brisbane dokázal postoupit do finále, to prý byl ještě rozjetý z předchozí sezony. 

Pak ale docházely síly. Na Australian Open doplatil na těžký los, když v prvním kole prohrál pětisetovou bitvu s Karlovičem. A z dalších tří turnajů vydřel jen výhru nad hráčem druhé světové stovky Andersonem. Sebevědomí mu nezvedlo ani úspěšně vystoupení v Davis Cupu proti Belgii.

Naposledy v Indian Wells prohrál v úvodním zápase s Izraelcem Selou a Štěpánek se rozhodl využít volný týden ke startu na challengeru v Sunrise, kde bude plnit roli nasazené jedničky. Do turnaje vstoupí duelem proti Ukrajinci Stachovskému, ve druhém kole by se utkal s Clementem, nebo Leonardem Mayerem.

Finálové duely v Sunrise:
2009 ... Söderling (Švéd.) - Berdych (ČR) 6-1 6-0
2008 ... Haas (Hol.) - Grosjean (Fr.) 5-7 7-5 6-1
2007 ... Monfils (Fr.) - Seppi (It.) 6-3 1-6 6-1
2006 ... Tursunov (Rus.) - A. Martin (Šp.) 6-3 6-1
2005 ... K. Beck (SR) - Sanguinetti (It.) 6-2 6-2
2004 ... Melzer (Rak.) - Enqvist (Švéd.) 6-3 4-6 6-3

V podobné situaci byl loni i Berdych, který po selhání v Kalifornii odletěl na Floridu a prohrál až ve finále se Söderlingem.

Pořadatelé podniku nižší kategorie těží ze skvělého termínu. Hraje se týden před dalším turnajem Masters 1000 v Miami, což je od Sunrise coby kamenem dohodil. Mnozí tenisté, kteří vypadnou v Indian Wells hned v úvodu, tak vezmou ve dnech volna za vděk i challenegeru. Přestože jindy na klání této kategorie prakticky nejezdí. 

7. ročníku BMW Tennis Championships se zúčastní také Gilles Simon, jenž na okruhu ATP letos ještě nevyhrál, Benjamin Becker nebo Jeremy Chardy. Z Čechů se představí ještě Jan Hájek, jehož čeká předloňský finalista Sebastian Grosjean.

Podnik na slunné Floridě je dotován částkou 125.000 dolarů, vítěz získá necelou šestinu z celkové Prize money a do žebříčku 125 bodů.

Štěpánek na Floridě během sezony často trénuje a v poslední době také tráví čas s přítelkyní Nicole Vaidišovou, jež zřejmě ukončí kariéru,

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
pekná fotka, som zvedavý či tak pálil aj včera po zápase proti Selovi :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš, že je Radek muslim???:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist