Vaidišová údajně ukončila kariéru

16. 3. 2010, 13:19
Aktuality 27
Nicole Vaidišová podle zahraničních serverů skončila s tenisem. Bývalá sedmá hráčka světa měla dostat divokou kartu do turnaje v Miami, možnosti startu na akci koncem března se ale údajně vzdala. V červenci prý potom chystá svatbu se svým přítelem Radkem Štěpánkem.
Profily hráčů
Nicole Vaidišová

"Můj zdroj mi řekl, že Nicole Vaidišová ve dvaceti letech ukončila kariéru. V červenci se vdá za Radka Štěpánka," napsal známý tenisový novinář Matt Cronin na stránkách Tennis Reporters. "Je údajně unavená z porážek a nemá chuť se vracet."

Podle tennisreporters.net dostala Vaidišová divokou kartu do Miami, ale pořadatele informovala, že ji nevyužije a letos už hrát nebude. Deník Aha! minulý týden uvedl, že by se Vaidišová měla v Česku vdát za daviscupového reprezentanta Radka Štěpánka, což sám hráč naznačil. Server Tennis Reporters nyní napsal, že svatba by měla být v červenci.

Informaci se zatím nepodařilo potvrdit nebo vyvrátit. "Nevím, jestli Nicole ukončila kariéru," odepsala ČTK tenistka Petra Kvitová. Její trenér David Kotyza viděl hrát Vaidišovou na turnaji v Memphisu před čtrnácti dny. "Zdálo se mi, že se snaží, a nehrála špatně. O konci její kariéry nic nevím, ale vyloučit se to nedá," uvedl. ČTK zatím neúspěšně oslovila prostřednictvím elektronické pošty také nevlastního otce a bývalého trenéra Vaidišové Aleše Kodata, manažera IMG Olivera Van Lindonka nebo fedcupového kapitána Petra Pálu.

Teoreticky připadá v úvahu i možnost, že Vaidišová kariéru na čas přeruší a později se k tenisu opět vrátí. Tomu by mohla nasvědčovat i informace, podle níž Vaidišová údajně dostala divokou kartu do Miami, ale pořadatelům sdělila, že ji nevyužije a letos už hrát nebude.

Na stránkách tennisreporters.net je i ohlas Kim Clijstersové na brzký konec kariéry Vaidišové. "Byla obrovským talentem," uvedla na webu belgická tenistka, která se po narození dcery Jady úspěšně vrátila na kurty po dvouleté pauze. "Myslím, že cítila obrovský tlak, za nějž mohli lidé kolem ní. Proto na kurtu nikdy nebyla uvolněná," tvrdila Clijstersová, která s českou hráčkou občas trénovala.

Na začátku sezony se přitom psalo, že Vaidišová se snaží dostat do formy za pomoci zkušeného nizozemského kouče Erika van Harpena, který v minulosti vedl třeba Arantxu Sanchezovou-Vicariovou nebo Marii Kirilenkovou.

Češka ale letos třikrát vypadla na turnaji ITF hned v prvním kole. Jedinou výhru Vaidišová zaznamenala v prvním kole turnaje WTA v Memphisu, kde hrála na divokou kartu, ale hned ve druhém kole skončila.

Vaidišová hrála semifinále French Open 2006 a Australian Open 2007, vyhrála šest turnajů WTA ve dvouhře. Po rozchodu s trenérem a nevlastním otcem Alešem Kodatem se ve světovém žebříčku propadla až na současné 176. místo.

Nicole Vaidišová:
Datum a místo narození: 23. dubna 1989, Norimberk (Německo)
Výška a váha: 183 cm, 63 kg
Největší úspěchy: semifinále French Open 2006 a Australian Open 2007, čtvrtfinále French Open 2007 a Wimbledonu 2007 a 2008; vítězka šesti turnajů WTA (2004 - Vancouver, Taškent, 2005 - Soul, Tokio, Bangkok, 2006 - Štrasburk)
Nejlepší umístění na žebříčku WTA: 7. místo v květnu 2007 (aktuálně 176.)
Celková bilance ve dvouhře na okruhu WTA: 190 výher, 92 proher
Rodina: svobodná, jejím přítelem je tenista Radek Štěpánek
Záliby: pop music (Madonna), jízda na kole, kino, jóga, NHL

Ostatní:
s tenisem začínala v šesti letech; rané dětství strávila v Německu, po rozvodu rodičů se vrátila s matkou do Prahy, kde se stal jejím trenérem a brzy i nevlastním otcem Aleš Kodat; profesionálkou od roku 2003; na podzim 2005 vyhrála tři turnaje po sobě; v únoru 2008 přestala hrát za český fedcupový tým s tím, že se chce soustředit na vlastní kariéru; v dubnu 2008 ukončila po deseti letech spolupráci s trenérem Kodatem, ale výsledkovou stagnaci, kvůli níž vypadla z první dvacítky žebříčku, tím s výjimkou postupu do čtvrtfinále Wimbledonu nezastavila; loni obnovila spolupráci s Kodatem, ale k lepším výsledkům jí to nepomohlo; na odměnách si vydělala celkem 2,739.974 dolarů; žije střídavě v Praze a v Bradentonu na Floridě.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
2melouny možná dojdou ale nezapomn že Štěpánek jich má 6 a to rozhodně dojít nemůže a 2 melouny dolarů utratí jen těžko pokad nebude přehánět to je skoro 40 milionu a jen na úrokách vydělá ročně tolik co ty nevyděláš za rok .
Reagovat
smazaný uživatel
ten výrok, že je unavená z porážek mě pobavil ve 20 letech je unavená z porážek... já být jí, bych prostě makal, co to jde, není možný, aby bývalá 7. hráčka světa najednou přestala umět vyhrávat, to je kravina.... celý to podle mě začalo tou její slavnou výměnou trenéra, kdy svýho nevlastního otce vykopla a začal ten hroznej propad... na druhou stranu si řikám, že když je na 170. nebo kolikátým místě, tak je ještě docela slušně vysoko... Clijstersová to popsala docela přesně a souhlasím s ní, i když do Vaidišový nevidim, ale je to rozumnej důvod, jeden z faktorů tohohle pádu... Vaidišová by měla makat, vykašlat se na vdávání a začít něco hrát... ty dva melouny dolarů co si vydělala možná jednou dojdou a ztratit tak skvěle rozjetou kariéru, by byla škoda, ale je to umění... jestli skončí tak naše naděje budou Šafářová, Kvitová a třeba i sestry Plíškovy...
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Nicole... byla nejlepší hráčkou u nas...
Reagovat
smazaný uživatel
Prý nejlepší hráčkou u nás dovol ad se zasměji hi hi he he
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel jsem moderni doby, nesrovnavam ji s Navratilovou a dalšimi legendami. Bylo to myšleno v prostředi Šafařové,Benešove a dalších opravdu vynikala. Prostě je mlada a tohle zamrzi, nic vic.
Reagovat
smazaný uživatel
Teda myslel jsem, že tady se bude diskutovat na úrovni, ale koukám, že primitivové jsou všude, nejen na novinkách.
Reagovat
smazaný uživatel
určitě ju ptakopysk natankoval :))
Reagovat
smazaný uživatel
Že by konské hlavě praskal guma ? tak co to kupuje za ček šmejd .. to at jde na značku a zato kupí pořádnou olačku
Reagovat
smazaný uživatel
Urcite je tehotna.
Reagovat
Mercury
Pokud jsou zvěsti o konci kariery a letni svatbe pravdive, tak je to temer jistota. Snad bude potomek vzhledem po mamince a psychickou odolnosti, pro sport tak nezbytnou, po tatinkovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Mercury to jejich děcko moc nepotěšil mít konskou hlavu jak Štěpánek tak si raději nasadím na hlavu pytel a chodím kanalama .
Reagovat
smazaný uživatel
Vaidišová tebe škoda nebude aspon o jednu zlatokopku min , v té WTA by měli ukončit karrieru hodně hráček ne jen Vaidišová ale i Sharapova s Kuznecovou a Ivanovičovou by to měli taky zabalit . Vaidišová má nahrabané dost tak proč by měla honit řit na nižší úrovni zbytečné však Štěpánek ta konská hlava má peněz dost ten tu její náročnou prdel udrží v luxsusu .....
Reagovat
smazaný uživatel
no to je mi prosím další chytrák! Rozumy z tebe padají vážně krásné...
Reagovat
skott
Jednodussi je se vzdat nez bojovat o navrat, ITF-ka jsou zrejme pod jeji uroven...ale neprekvapuje me to, cekal jsem, ze podobne rozhodnuti udela uz po lonske sezone.Pritom spousta jinych tenistek, by dala cokoliv za to, aby mely neustale takove prilezisotsti jako ona.
Reagovat
smazaný uživatel
taky si myslím, kdyby opravdu chtěla tak by vyhrávala. Ona prostě už tenis nemá jakoto hlavní. Jejího talntu je škoda.. Jako mladou jsem jí měl moc rád.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky tomu nerozumím. :(
Neřeknu, kdyby se v téhle krizi ocitla třeba v sedmadvaceti, ale ve dvaceti... Měla by bojovat! Hráčky, které jsou na tom v žebříčku podobně jako ona, by v Miami hrály snad i se zlomenou rukou, kdyby od pořadatelů takovou šanci dostaly... Ach jo, pro český tenis velká škoda, talent jak čert, ale ta psychika...
Reagovat
skott
Tak mlada ona porad je, skoro to prijde neuveritelny, ze ma stale pouze 20 let:o) ale kdyz vidim, jakym zpusobem se pere s neprizni Dokic, Bovina a dalsi, ktere byly opravdu na dne, tak mi Vaidisove neprijde ani trochu lito, spis naopak..
Reagovat
smazaný uživatel
Mne by fakt zajímalo, co se jí odehrává v hlavě... Nebo radši ne, když žije se Štěpánkem... :-D
Reagovat
a.magerova
Hele Radka nech na pokoji, ten maká jak šroub, škoda, že si Nikol nebere z něj příklad. Ale i Martina Navrátilová říkala, že je labilní a že ji vytočí i vrabec na kurtu, jen proto, aby se na něj mohla vymluvit, že prohrála :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám Radka rád. Přečti si ten komentář ještě jednou, třeba ti to docvakne - byl to takový lehce pubertální joke... ;)
Reagovat
skott
Tak Stepanek k te nalepce ¨nicitele tenistek¨ prisel jako slepy k houslim:) neverim, ze by to melo nejakou spojitost, problem bude ciste ve Vaidiosve.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady snad nemá nikdo smysl pro humor. :-D
Fakt jsem to psal jen jako poznámku pro odlehčení. Že pokud Nicole myslí na něho (třeba v nějaké intimní situaci) "být u toho" v její hlavě bych fakt nechtěl... :)
Reagovat
skott
ja jsem si toho ve 14:40 vsimnul az po odeslani;)
Reagovat
smazaný uživatel
:))
Reagovat
carolyn
:-)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Vajco šelehni se přes vajca a Štěpánka taky bo tu svoji hadici neumí zkrotit a pere to tam hlava nehlava .
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist