Štěpánek: O Turnaj mistrů se porveme

2. 2. 2016, 12:59
Aktuality 13
Vydařený začátek roku i deblové spolupráce má za sebou Radek Štěpánek. Ve dvouhře se dokázal kvalifikovat do hlavní soutěže a uhrát na Australian Open kolo, ve čtyřhře spolu s novým spoluhráčem Danielem Nestorem útočili na titul . a teď myslí na účast na Turnaji mistrů v Londýně.
Profily hráčů
Daniel Nestor a Radek Štěpánek

"Kdyby mi někdo řekl před třemi měsíci, že přivezu domů talíř, tak by mi to přišlo jako science fiction," řekl Štěpánek na dnešním setkání s novináři v Praze. "Chtěli jsem samozřejmě ten velký ušatý pohár a po finále jsme chvilku seděli v šatně mrzutí, ale je to obrovský úspěch a dodá nám to sebedůvěru do zbytku sezony."

Pro sedmatřicetiletého Štěpánka je po vleklých zdravotních problémech z uplynulých sezon grandslamové finále čtyřhry obrovským povzbuzením. O konci kariéry proto zdaleka nepřemýšlí. "Odpovídám na to často, ale dokud mi bude fungovat hardware, tak software na to mám a je možné hrát dál," řekl tenista.

To ukazují právě Nestorovy výkony. Kanaďan je o šest let starší a zvažoval, jestli má na okruhu ATP pokračovat. "Jsem rád, že se nám hned zadařilo a tuhle myšlenku může pustit z hlavy," řekl Štěpánek.

Štěpánek chce balancovat dvouhru a debl
Cílem páru Štěpánek/Nestor je nyní účast na Turnaji mistrů, vrcholu sezony. "Škoda, že jsme to nevyřešili hned teď, byli jsme od toho kousek," připomněl Štěpánek, že grandslamoví vítězové čtyřhry mají účast jistou. "Nevadí, ale teď víme, že na to máme, a můžeme se o to s chutí porvat," řekl.

S Nestorem si musel Štěpánek zvykat poprvé po svém boku na leváka. "Párkrát jsem se nachytal. Musel jsem změnit instinkty, ale postupem času si zvykl," řekl.

Nestora, prvního deblistu světa s tisícovkou vyhraných zápasů na okruhu ATP, Štěpánek ocenil a přirovnal ho k jednomu ze svých předchozích parťáků Leanderu Paesovi. "Je to stejný kalibr, má obrovské zkušenosti a trénuje víc a poctivěji než Leander. Nestor má vnitřní disciplínu a je skvělé, že chemie mezi námi výborně fungovala od začátku."

Karvinský tenista bude dál hrát vedle čtyřhry i dvouhru a podle společných akcí s Nestorem bude plánovat turnaje v singlu. "Bude to balanc mezi čtyřhrou a dvouhrou a ve dvouhře to bude o kvalifikacích velkých turnajů," řekl Štěpánek, který po zranění klesl v žebříčku dvouhry na 164. místo. Ve čtyřhře je šestatřicátý.

Už před začátkem sezony Štěpánek věděl, že se dál nebude připravovat pod vedením Petra Kordy, ke kterému jezdil na Floridu na kempy. "Na konci přípravy mi v prosinci Petr vysvětlil, že chce trávit více času s dětmi a nemohl by mi garantovat čas se mnou. Je to přirozený vyústění," řekl Štěpánek.

"Když budu potřebovat, tak můžu zvednout telefon a poradit se s ním. Není to tak, že skončil vztah hráč-trenér a celé to spadne, ale nejdůležitější je přátelství. To zůstává, a toho si vážím," doplnil.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
babolat.cz
Nejlepší olympionik je stejně Massu
Reagovat
Fandina
Ta jízda na AO se mi moc líbila. Oba nádherně hráli na síti, ve finále už to nebylo ono, ale jinak super a držím palce, aby se jim hrálo dobře i na dalších turnajích. Na jejich hru se fakt dobří dívalo. Jen tak dál!!!
Reagovat
SubOptikT
Příspěvek k debatě o GOAT ;-)

http://sport.aktualne.cz/nadclovek-djokovic-tenisovy-messi-latka-v-muzskem-tenisu-neb/r~b77a5a14c97c11e59045002590604f2e/
Reagovat
rusedski
No to si teda Wilander dovolil dost :)
Reagovat
Cico93
Wilander: Federer neměl tak silnou konkurenci.
Ta pre má Forehand tak v obľube Matsa:-)
Reagovat
Cico93
tak preto...
Reagovat
kada.tom
No, ale zmiňovaní v článku mají naprosto pravdu. Novak opravdu aspiruje na to, aby se stal nejlepší tenistou historie. Zatím tomu tak není, ale pokud se něco výrazně nepokazí, stane se tak.
Reagovat
SubOptikT
No mělo by. Tak počkáme. Nemá cenu chválit dne před večeří a je na to minimálně dva roky času :-P
Reagovat
Ondra979
Taky musim souhlasit, btw. tipnete si, kolik bude mit Novak GS po AO2018 - ja zkusim 16
Reagovat
babolat.cz
Rafa už je teď nepřekonatelný.
Reagovat
Nola
k comu su clanky ako je tento? aj v roku 2012 sa zdalo, ze moze zdominovat sezonu po vyhre na AO a ako to dopadlo? GS brali vsetci clenovia BIG4...
Reagovat
Ondra979
Ono ta situace je ted podstatne jina nez v roce 2012, kdy jeste existovala big four, ale tomu je konec - Murray se sice dal trochu do kupy, ale na Djoka evidentne nema, stejne tak je na tom Rafa a pridal se i Fed, u nej je to ale nejvic pochopitelne, neni jeho vrstevnik. Vypada to, ze v teto a pristi sezone se muze porazit jen on sam, pokud se nahodou nezrani..
Reagovat
darek.vrana
Jak jsem viděl ten odkaz, tak jsem myslel, že Djokoviče přirovnávají k Messimu a Latkovi;-).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist