Štěpánka už nebude připravovat Korda

1. 2. 2016, 15:14
Aktuality 4
Třináct let trvající spolupráce Radka Štěpánka a bývalého druhého hráče světa Petra Kordy je minulostí. Vítěz Australian Open z roku 1998 řekl deníku Sport, že cítí, že ve 37 letech se má Štěpánek specializovat na čtyřhru. "V deblu mu už nemůžu moc pomoct," cituje list Kordu.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

"V prosinci jsem Radka připravil na jeho sóloplavbu a teď už je v tom sám, já už ho trénovat nebudu. Měl by jít v deblu svým vlastním směrem. Dospěl jsem k názoru, že po třinácti letech je na čase se rozejít," uvedl Korda.

Štěpánek se pod vedením Kordy připravoval na Floridě, ale spolu po turnajích nejezdili. Rozešli se už jednou, a to v roce 2011. Po olympiádě v Londýně 2012 se k sobě ale vrátili a na konci roku získal Štěpánek vítězný bod ve finále Davis Cupu, čímž zajistil českým tenistům zisk 'salátové mísy' po 32 letech.

"Odvedl se mnou neuvěřitelnou práci. Vděčím mu za rozvoj kariéry, nese nesmazatelný podpis na mém herním projevu a dneska tady stojím se salátovou mísou," řekl tehdy Štěpánek, kterého Korda vždy považoval za člena své rodiny.

Štěpánek se s Kordovou pomocí dostal mezi nejlepší tenisty na okruhu ATP a ve světovém žebříčku byl nejvýše v červenci 2006 na osmém místě.

pva, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
peggy
Radku,myslim,ze si budes rozumnet s kazdym trenerem.S Nestorem makejte dal.Moc Vam fandim.
Reagovat
smazaný uživatel
Korda za Kvitovou, Krupa za Štěpánkem a Kotyza za rodinou. Tak se ty Káčka pěkně promíchají.
Reagovat
Fandina
A co Jirka?
Reagovat
smazaný uživatel
ten neřeší trenéra, ale psychiatra :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist