Štěpánek v Hamburku postoupil, čeká ho Seppi

19. 7. 2011, 14:17
Aktuality 4
Radek Štěpánek si připsal první výhru od červnového turnaje v Eastbourne. V Hamburku na něj nestačil domácí Andreas Beck, který českému tenistovi podlehl ve dvou setech.
Radek Štěpánek

Dvaatřicetiletý Radek Štěpánek čekal na vítězství od poloviny června, kdy ho na trávě v Eastbourne vyřadil Japonec Nišikori. S Wimbledonem i Stuttgartem se potom rozloučil hned v úvodním kole a další výhry se dočkal až nyní v Hamburku, kde byl před pěti lety ve finále.

S Andreasem Beckem hrál český tenista dlouho vyrovnanou partii, jejíž úvodní set pro sebe Štěpánek získal díky svému prvnímu brejku těsně před zkrácenou hrou. V následující sadě musel rodák z Karviné odvracet čtyři brejkboly, což se mu podařilo, a protože Beckovi už podání nesebral, přišla řada na tie-break. V něm Štěpánek nechal soupeře uhrát jen dva míče a po necelých dvou hodinách zvítězil 7-5 7-6.

O třetí kolo si český tenista zahraje s Andreasem Seppim. S ním se na okruhu ATP utkal zatím jen jednou; v roce 2008 v Sydney sedmadvacetiletého Itala porazil ve třech setech.

Štěpánek úspěšně rozehrál také soutěž ve čtyřhře, v níž společně s Ukrajincem Sergejem Stachovským porazili nejvýše nasazený polský pár Mariusz Fyrstenberg, Marcin Matkowski 6:4, 6:3. Deblista Lukáš Dlouhý se Slovákem Michalem Mertiňákem zase poslali ze hry turnajové dvojky Rakušana Jürgena Melzera s Němcem Philippem Petzschnerem.

Petzschner neudělal radost domácím fanouškům neudělal ani ve dvouhře. Ve svém úvodním zápase narazil na Marsela Ilhana z Turecka, a když nezvládl důležitý tie-break, s turnajem se rozloučil porážkou 2-6 6-4 6-7.

Další němečtí tenisté už ale postupovali, a to i na úkor favoritů. Na nedělní titul ze Stuttgartu nenaváže Španěl Juan Carlos Ferrero, který v Hamburku v prvním kole prohrál s německým držitelem divokém karty Cedrikem-Marcelem Stebem. Dvacetiletý levák, který je v žebříčku ATP na 168. místě, zdolal bývalou světovou jedničku 6-3 6-2.  

Stebe, nejmladší hráč v hlavní soutěži, se v dalším zápase střetne s Rusem Davyděnkem.

Golubjov čeká na výhru už 17 zápasů
Philipp Kohlschreiber zase ve dvou setech vyřadil obhájce titulu Andreje Golubjova, který tak prohrál už 17. utkání v řadě. V novém vydání žebříčku ztratí za svůj dosud jediný titul 500 bodů a ze 46. místa se propadne do druhé světové stovky. 

"Jsem opravdu šťastný. Byl to těžký zápas. Soupeř začal o něco lépe než já a měl větší šanci vyhrát první set. Ale poté, co on nevyužil několik brejkbolů, jsem se cítil silnější a dostal jsem se do psychické výhodu," komentoval Kohlschreiber, jehož ve druhém kole čeká 16. nasazený Španěl Montaňes.

Golubjov, který v pátek oslaví 24. narozeniny, v této sezoně vyhrál pouze 4 zápasy - dvakrát se překvapivě radoval během 1. kola Davis Cupu, když na půdě Česka porazil Berdycha i Hájka a Kazachstán tak senzačně poslal do čtvrtfinále týmové soutěže.

"Věděl jsem, že v tomto roce příliš zápasů nevyhrál, ale pokud hrajete s někým, kdo tu před rokem získal titul, tak musí být nebezpečný," dodal německý tenista.

Už do 3. kola v Hamburku postoupili Tobias Kamke, jenž zaskočil sedmého nasazeného Juana Ignacia Chelu z Argentiny, a po výhře nad dalším nasazeným soupeřem Guillermem Garcíou-Lópezem i Julian Reister.

"Cítím se tu velmi dobře, jsem tu doma. Žiju tady i trénuju po celý rok," řekl Kamke - nováček loňské sezony. "Snažím se před svým publikem hrát co nejlépe. Mám z toho dobrý pocit a už se těším na další zápas," uzavřel Kamke, jenž se v čtvrtečním 3. kole utká s vítězem duelu Čilič - Knittel.

Výsledky - Hamburk (antuka, dotace 1.115.000 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - A. Beck (Něm.) 7:5, 7:6 (7:2), Monaco (Arg.) - Bolelli (It.) 6:3, 7:5, Gimeno-Traver - Granollers (oba Šp.) 6:3, skreč, Ilhan (Tur.) - Petzschner (Něm.) 6:2, 4:6, 7:6 (7:5), Andújar (Šp.) - Benneteau (Fr.) 6:2, 6:2, Stebe (Něm.) - Ferrero (Šp.) 6:3, 6:2, Kohlschreiber (Něm.) - Golubjov (Kaz.) 7:5, 6:3.

Dvouhra - 2. kolo:
Južnyj (4-Rus.) - Berlocq (Arg.) 7:5, 7:6 (9:7), Simon (5-Fr.) - Stachovskij (Ukr.) 6:2, 6:1, Kamke (Něm.) - Chela (7-Arg.) 6:1, 6:4, Nieminen (Fin.) - Dolgopolov (10-Ukr.) 6:3, 1:6, 6:4, Fognini (15-It.) - Crivoi (Rum.) 6:1, 7:5, Reister (Něm.) - García-López (14-Šp.) 7:6 (7:5), 6:2

Čtyřhra - 1. kolo:
Stachovskij/Štěpánek (Ukr./ČR) - Fyrstenberg/Matkowski (1-Pol.) 6:4, 6:3, Dlouhý/Mertiňák (ČR/SR) - Melzer, Petzschner (2-Rak./Něm.) 2:6, 6:4, 10:5.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kazdy vyhranany zapas je pro Radu vzpruhou, i kdyz tentokrat mel za soupere papirove slabsiho soupere. Ale kolikrat jsme se jiz presvedcili o tom jak je to relativni. Oba sety byl hodne tesne, prima, ze to Radek zvladl, Hodne stesti, jeste by to chvili mohlo jit dal.
Reagovat
smazaný uživatel
Hosně štěstí je bohužel málo, Stěpec v tom vedru odpadne fyzicky - bohužel :-(
Reagovat
smazaný uživatel
hamburku vedro? ty máš dost....
Reagovat
kohlik
porazil Seppiho
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist