Štěpánek v Lyonu dohrál, nestačil na Darcise

20. 10. 2008, 23:02
Aktuality 1
ATP LYON - Český tenista Radek Štěpánek poprvé od olympiády nevyhrál zápas prvního kola. Na halovém turnaji v Lyonu dnes ve třech setech prohrál se Stevem Darcisem z Belgie. Nečekaně dohrál také Chorvat Ljubičič, jenž podlehl domácímu Ouannovi.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek se se Stevem Darcisem už jednou střetl. V duelu Davisova poháru si český tenista se soupeřem poradil, dnes však pouze jednou prorazil soupeřovo podání a prohrál 4-6 6-3 3-6. Devětadvacetiletý rodák z Karviné dnes nasázel 13 es, ale udělal také celkem 11 dvojchyb.

Darcis může v dalším zápase narazit na domácí turnajovou dvojku Richarda Gasqueta. Toho však čeká ještě duel prvního kola s jedním z úspěšných kvalifikantů.

K radosti domácích fanoušků se o překvapení postaral Francouz Josselin Ouanna. Dvaadvacetiletý tenista, jenž před 14 dny vyhrál svůj první challenger, si dnes vyšlápl na Chorvata Ivana Ljubičiče, kterému nepomohlo ani 24 es. Ouanna se tak dočkal první výhry na okruhu ATP.

Dařilo se Španělům. Turnajová pětka Tommy Robredo ve dvou setech porazil domácího Michaela Llodru a bývalá světová jednička Juan Carlos Ferrero si poradil s Američanem Samem Querreym.

ATP LYON (Francie, hala, 713.000 eur) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Darcis (Belg.) - Štěpánek (ČR) 6-4 3-6 6-3
Robredo (5-Šp.) - Llodra (Fr.) 6-4 6-3
Ouanna (Fr.) - Ljubičič (Chorv.) 6-7(2) 7-6(5) 6-4
Ferrero (Šp.) - Querrey (USA) 6-3 7-5
Benneteau - Clément (oba Fr.) 6-3 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist