Štěpánek v Mnichově sestřelil Kohlschreibera a zahraje si o finále

29. 4. 2011, 17:28
Aktuality 23
ATP MNICHOV - Radek Štěpánek si po sérii neúspěšných turnajů dělá radost na antuce v Mnichově. Zkušený český tenista dnes zametl s domácím Kohlschreiberem, kterému nadělil 'kanára' a postoupil do semifinále. O finále si v sobotu zahraje s Rusem Davyděnkem.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek se od semifinále na úvodním podniku sezony v Brisbane osmkrát v řadě nedostal za 2. kolo, neúspěšné období si však vynahrazuje tento týden v Mnichově. Po třísetovém zápase s Golubjovem i včerejším takřka tříhodinovém maratónu s Brownem dokázal pošetřit síly na dnešní čtvrtfinále, ve kterém smetl 6-4 6-0 domácího šampiona z roku 2007 Philippa Kohlschreibera.

Dvaatřicetiletý rodák z Karviné měl utkání s o pět let mladším Němcem po celou dobu pod kontrolou. O servis přišel pouze za stavu 5-3, své zaváhání ale stihl napravit a pak už neztratil ani game. Ve druhém setu bezradnému a chybujícímu soupeři povolil uhrát pouhých dvanáct fiftýnů a díky chytré variabilní hře vyhrál už pátý ze šesti vzájemných soubojů.

Český tenista bude v sobotním semifinále usilovat o první finálovou účast od loňského ledna, kdy v Brisbane nestačil na Roddicka. Poslední, svůj celkově čtvrtý titul si připsal v roce 2009 v San Jose.

"Je to skvělý pocit se v turnaji udržet déle a hrát zápasy i o víkendu. Je to vždy velmi vzrušující a napínavé, obzvlášť zde v Mnichově. Mám na turnaj hezké vzpomínky a rád se sem vracím," řekl Štěpánek, který byl v roce 2002 v semifinále a dvakrát ve čtvrtfinále. 

Příštím soupeřem Štěpánka bude vítěz vítěz turnaje z roku 2004 Nikolaj Davyděnko, se kterým český tenista v každém z devíti vzájemných soubojů získal alespoň set, vyhrát dokázal čtyřikrát.

O tři roky mladší Rus si dnes poradil 7-5 6-3 s loňským finalistou Marinem Čiličem a stejně jako Štěpánek se poprvé od začátku ledna dostal do semifinále. Davyděnko byl naposledy mezi nejlepší čtyřkou v Dauhá, kde se dokonce dostal přes Nadala až do finále.

O titul si v neděli zahraje určitě jeden domácí hráč. V semifinále na sebe totiž narazí Philipp Petzschner, který dnešní výhrou dvakrát 7-6 nad Italem Potitem Staracem navázal na loňskou semifinálovou účast, a Florian Mayer. Pátý nasazený hráč dnes ve třech setech zdolal Grigora Dimitrova, na jehož se už můžou těšit fanoušky v Praze. Devatenáctiletý Bulhar totiž bude příští týden startovat na challengeru na Štvanici.

"Byl to opravdu těžký a kvalitní zápas," komentoval Mayer. "Myslím, že Dimitrov hrál skvěle, měl jsem štěstí, že jsem vyhrál. Jeme je 19 let a má skvělý servis, forhend i bekhend. Nebude to trvat dlouho a brzy bude v top 20," uvažuje německý tenista.

- ATP 250 MNICHOV (Německo, antuka, 450.000 eur) -
páteční výsledky (29. 04. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Štěpánek (ČR) - Kohlschreiber (Něm.) 6-4 6-0
Čilič (3-Chorv.) - Davyděnko (7-Rus.) 7-5 6-3
Mayer (5-Něm.) - Dimitrov (Bul.) 7-6(4) 3-6 6-4
Petzschner (Něm.) - Starace (It.) 7-6(3) 7-6(6)

Semifinálové dvojice: Štěpánek - Davyděnko, Petzschner - Mayer.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Za naprostý skandál považuji, že zítra začíná kvalda na Prague Open a na oficiální stránce doposud není program dne!!! Nehorázná amatérština. :-(
http://www.pragueopen.cz/2011/schedule.php
Reagovat
taffer
To je fakt vrchol! P.R. nulový. ATP by jim měla pohrozit odebráním licence za takovouhle lenost.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak už se tam zítřejší program přece jen objevil. Mimochodem, nechápu, proč až na kvaldu je vstup na tento turnaj zpoplatněn. Kolik si jako myslí, že tam přijde platících diváků? Tipuji nanejvýš pár desítek.
Reagovat
taffer
Tak se to tam objevilo chvilku po tom, co jsem napsal koment:-) Co se týče vstupného, myslím, že stovka (na celý den) nikoho nezabije. Když to srovnáš třeba s lístky na fotbal za 2 hodiny nudy ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nicméně nechápu, proč tam nezveřejní celý pavouk kvalifikace?

Jistě, 100 Kč nikoho nezabije, ale návštěvnost by byla bez pochyby větší, kdyby vstup byl zdarma nebo za symbolické vstupné. Tak jako tak je evidentní, že výtěžek ze vstupného bude zanedbatelný.
Reagovat
smazaný uživatel
Matěji, to je zajímavá otázka. Jestli platit vstupné na tuto akci, či nikoliv. Z jedné strany to sice odradí celou řadu lidí(nižší počet diváků = nižší prestiž a nižší komponent úspěšnosti dané akce = nižší spokojenost obchodních partnerú) , na druhou stranu když vezmeš v potaz jak vysoké jsou mzdy v Praze, tak by měla být stovka opravdu zanedbatelnou částkou. Dvojnásob když si uvědomíš za jaké hlouposti lidé utrácejí. Jinak placení vstupného na fotbal se tak trochu předpokládá, to jsou často akce spíše masového charakteru. Tam ti lidé spíše přijdou, než na ten tenis.

Avšak nevybavuji si, na jakém tenisovém turnaji, pořádaném v České republice (př. Czech Open, turnaj ve Zlíně, v Olomouci..), se platí vstupné. Jediné co mě napadá, tak byla loni tenisová extraliga. O FC, či DC nemluvím, to už je trošku odlišná akce.

Co se týče toho pozdního zveřejnění programu - velký palec dolů!! :(
Reagovat
smazaný uživatel
otazka vstupneho je zajimava. Osobne me ta stovka ale nijak neurazi. Domnivam se, ze kdo se uz natolik exponuje, ze na Stvanici chce zajet, onu stovku rozhodne neresi. Ja vim, popularizace, propagace, komerce..... ale volne vstupne casto prilaka spoustu nahodnych a netenisovych divaku, s jejichz chovanim muze byt i problem.....
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, velký kus pravdy na tomto názoru rozhodně bude. Někteří lidé dají jen za dopravu 500, takže ta stovka navíc je již detail. Spíše je smutné, když si uvědomím, jak slabá návštěva byla při loňském turnaji WTA. Když jsem navštívil loňskou sobotní kvalifikaci, která byla také zdarma, tak jsem některé zápasy sledoval téměř sám...Na hlavní soutěž to bylo sice již lepší, ale přesto, vyjma zápasů našich hráček, cetrální kurt občas zel prázdnotou. Možná to bude způsobeno také tím, že je v Praze sportovní trh již přesycen sportovními akcemi, takže taková akce může být pro některé lidi nedostatečně atraktivní a exkluzivní. Jedině, že by přijeli Top světoví hráči, ale to se při této dotaci nedalo moc očekávat.
Reagovat
smazaný uživatel
Náš lopata43 na diskusi idnes (tam píše pod nickem Hustý Borec) ke královské svatbě vyplodil nádherný text:

já bych je nakopal do zadnice xD
koho to zajímá? vždyt to jsou obyčejní lidi, kteří si z vás dělají šašky. Hrají si na královnu, prince atd. ale nejsou o nic lepší než vy. Jejich předci využívali obyčejných lidí a na jejich úkor parazitovali. Královské rodiny jsou zločinci, kteří parazitují na obyčejných lidech.

:-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Hm!!!??? Divný. Proč to sem taháš! Nechápu.
Jinak Radku gratulace, nečekal jsem to! Rýsuje se titul.
Makej!!!
Reagovat
smazaný uživatel
a proč se myslíš, že to napsal já?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tenisportal.cz/zpravy/kvitova-v-dubaji-padla-safarovou-poslala-domu-zakopalova-7440/
lopata43, příspěvek z 15.2. 16:16

http://sport.idnes.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A110215_074450_tenis_par&razeni=&strana=2
Hustý Borec, příspěvek z 15.2. 16:18

Lidí zlatí. odpovezte mi. jaké je kritirium pro kvalifikování se na turnaj mistrin? je to jen obyčejnej žebříček WTA?? 16 libovolných turnajů za poslední rok, na kterých má nejvíc bodů? a nebo je to jako u mužů kde se počítajá jen grandslamy, 8 velkých turnajů, 4 střední turnaje a 2 malý turnaje? lidi zlatí odpovezte. jste snad zasvěcení ne?

1) Text na obou webech je totožný.
2) Rozdíl mezi 16:16 a 16:18 jsou 2 minuty. Je technicky možné, aby určitý text během dvou minut překopíroval na další web někdo jiný než jeho autor? Není!
Reagovat
smazaný uživatel
teda Brozi, tvoje starosti na nasi hlavu! A neda mi to - kdyz tak rad pitvas cizi texty, ze se nezameris i na sve? Nemyslim samozrejme stranku formalni, ale obsahovou.
Reagovat
darek.vrana
A co ta hrubka?! V tvém věku...;) (mistrin)
Reagovat
smazaný uživatel
Broži, AD 1 : Nájdi si ženu.
AD 2 : Ale celkom som sa pobavil na tej Lopate :))
Reagovat
smazaný uživatel
Co to melete? Za těmi odkazy je citace lopatova textu. Mám tam snad opravovat jeho chyby?
Reagovat
smazaný uživatel
Brozi, pokud myslis i me, pak mas problem s pochopenim psaneho textu ty, formalni stranka zahrnuje JAK, obsahova O CEM pises!
Reagovat
smazaný uživatel
super radek si zahraje s davidenkem měl by něměnit taktiku a hrat servis sit radku držim palce
Reagovat
smazaný uživatel
Mají takové nesrozumitelné bláboly nějaký smysl?
Reagovat
smazaný uživatel
Jen upozorňuji, že s Kohlim rozhodně styl servis -- volej nehrál. :-) Nechápu, kam na tyhle totální bláboly chodíte. Notabene, kdyby hrál servis síť na antuce proti Davydenkovi, nejspíš by tragicky pohořel.
Reagovat
smazaný uživatel
Radek hrál dobře,ale je fakt že Phillip naopak dost mizerně.Spousty nevynucených chyb a špatný pohyb.Koho Radkovi přát,možná Davyděnka,toho by mohl udělat.Čilič by byl asi pro Radkovu hru nepříjemější.
Reagovat
smazaný uživatel
Blyskání na lepší časy?Rado přeju...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím. Kohlschreiber hrál totálně zoufale, dnes by asi neporazil nikoho z první stovky. :-) Štěpánek ale zahrál pár pěkných lobů. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist