Štěpánek v Queen's Clubu vyřadil obhájce Murrayho! Ve čtvrtfinále je i Berdych

12. 6. 2014, 16:22
Aktuality 260
ATP QUEEN'S CLUB - Andy Murray na trávě vyhrál 19 zápasů v řadě, na domácí půdě v Queen's Clubu obhajoval titul a se svým dnešním soupeřem měl bilanci 5-1. Přesto prohrál. Skalp vítěze loňského Wimbledonu si v Londýně připsal Radek Štěpánek, který Brita porazil ve dvou setech a postoupil do čtvrtfinále. V něm je i česká jednička Tomáš Berdych, který porazil Francouze Mannarina a zopakoval své maximum z loňska.
Radek Štěpánek

Radku Štěpánekovi se na prvním letošním turnaji na trávě daří nad očekávání. V londýnském Queen's Clubu po výhrách nad Kukuškinem a Tomicem neztratil set ani ve svém třetím duelu, byť dnes čelil domácímu favoritovi a šampionovi z let 2009, 2011 a 2013 Andymu Murraymu. V první sadě Štěpánek odvrátil celkem osm setbolů a dvojnásobného grandslamového vítěze porazil nečekaně 7-6 6-2.

Pětatřicetiletý rodák z Karviné se tradičně opíral o pestrou hru, často se tlačil na síť, hrál i servis - volej, ale přehrával Murrayho i od základní čáry. Přesto málem o první set přišel - ve zkrácené hře už prohrával 2-6, ale postupně odvracel jeden setbol za druhým. Celkem jich zvládl osm a sám při svém prvním setbolu zahrál křížný vítězný úder.



Radek ŠtěpánekVe druhém setu už byl Štěpánek lepším hráčem a jeho převaha byla vidět i na výsledkové tabuli. Český tenista si tak suverénně došel pro postup do čtvrtfinále, které si v Queen's Clubu zahraje znovu po devíti letech. V roce 2005 nakonec vypadl v semifinále s Roddickem.

"Omlouvám se, že jsem vyřadil Andyho před domácími fanoušky," řekl BBC Štěpánek, kterého v hledišti povzbuzoval fotbalový brankář Petr Čech z Chelsea. "Jsem ze své hry a výkonu nadšený. Skvěle jsem podával proti jednomu z nejlépe returnujících hráčů na okruhu a to byl klíč k úspěchu. S hráčem, jako je Murray, musíte odehrát maximum," uvedl český tenista, jenž porazil hráče světové desítky po necelých dvou letech

Štěpánek zdolal světovou pětku Murrayho podruhé v kariéře, dalších pět duelů s ním prohrál.

"Ani nevím, kolik jsem měl setbolů, ale vinit mohu jenom sám sebe. Na takovém povrchu nemůžu přijít takhle o set," řekl Murray, který utrpěl nečekanou porážku šest dní poté, co si zahrál v semifinále Roland Garros. Na trávě prohrál poprvé od finále Wimbledonu 2012, po kterém zvítězil v 19 duelech v řadě - v All England Clubu vybojoval olympijské zlato, loni vyhrál turnaj v Queen's Clubu a ve Wimbledonu ukončil 77 let dlouhé čekání na domácího šampiona. Tento týden poprvé pod novou trenérkou Francouzkou Amélií Mauresmovou.

Štěpánkovým dalším soupeřem bude Jihoafričan Kevin Anderson, s nímž letos prohrál ve třech setech na antuce v Madridu. Před čtyřmi lety ho naopak zdolal 2-1 na sety v hale v Memphisu.

Tomáš BerdychČtvrtfinále si v londýnském Queen's Clubu zahraje stejně jako loni i Tomáš Berdych. Druhý nasazený hráč den po třísetovém boji s Australanem Duckworthem zvládl svůj druhý letošní zápas na trávě rychleji, ale i proti Adrianu Mannarinovi se na výhru nadřel. Francouze zdolal 7-6 6-4 a ani ve druhém vzájemném střetnutí tak neztratil set.

Šestý hráč světa Berdych měl v souboji s Mannarinem podle očekávání převahu, ale nedařilo se mu proměňovat brejkboly. V prvním setu jich měl jedenáct, ale využil až dva ve druhém setu, celkově svůj osmnáctý a devatenáctý. Své podání sice jednou ztratil, ale jinak si ho držel jistě a v jedné hře dal i čtyři esa po sobě.

"Byly to dva sety, ale dva dlouhé sety. On hrál dobře, bylo to těžké," řekl v rozhovoru na kurtu Berdych, který i v předchozím kole potřeboval v utkání s australským kvalifikantem Duckworthem na postup více než dvě hodiny. "Čelil jsem těžkým situacím, zvládl je a to pomůže do dalších zápasů," řekl český tenista.

O své první semifinále v Queensu se Berdych střetne se Španělem Felicianem Lópezem, s kterým má vyrovnanou bilanci 4-4. Na trávě spolu ještě nehráli.



O překvapení se dnes nepostaral jen Štěpánek. V závěrečném osmifinálovém duelu zaskočil favorita také Marinko Matosevic, který si vyšlápl na Jo-Wilfrieda Tsongu. S Francouzem nepřišel ani jednou o své podání a zvítězil 6-2 6-4.

Australan si před 14 dny připsal svou premiérovou výhru na grandslamovém turnaji (na 13. pokus) a nabyté sebevědomí prodává nyní na trávě. Minulý týden si zahrál finále na challengeru v Nottinghamu a tento týden vyřadil ve dvou setech už tři soupeře, z toho dva favority. V prvním kole totiž porazil také loňského finalistu a předloňského šampiona Čiliče.

O postup do semifinále si Matosevic zahraje proti nasazené jedničce Stanislasi Wawrinkovi. Tráva sice není Švýcarovým oblíbeným povrchem, dnes v londýnském Queen's Clubu však třetí hráč světa smetl snadno dvakrát 6-2 šampiona z roku 2010 Američana Sama Querreyho.

Výsledky - Londýn (tráva, dotace 809.600 eur):
Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (2-ČR) - Mannarino (Fr.) 7:6 (7:2), 6:4
Štěpánek (ČR) - A. Murray (3-Brit.) 7:6 (12:10), 6:2
Wawrinka (1-Švýc.) - Querrey (USA) 6:2, 6:2,
Dimitrov (4-Bul.) - Roger-Vasselin (Fr.) 7:6 (7:3), 6:4
Matosevic (Austr.) - Tsonga (5-Fr.) 6:2, 6:4
Anderson (7-JAR) - Stachovskij (Ukr.) 6:3, 3:6, 7:6 (7:4)
Dolgopolov (8-Ukr.) - Nieminen (Fin.) 6:4, 4:2 skreč
F. López (10-Šp.) - De Schepper (Fr.) 7:6 (7:3), 6:7 (4:7), 7:6 (7:3)
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

260
Přidat komentář
Pe3k
Nadal v neděli vyhrál RG a už po něm neštěkne ani pes. Současné hvězdy jsou Štěpánek a Brown.
Reagovat
kada.tom
Rád bych po Sf viděl radujícího se Tomáše. Tak Tomáši pojď nejdřív vyřadit Lopéze a pak Štěpánka :-))
Reagovat
Jiri
Ja zase naopak. Tomas toho pravdepodobne vyhraje jeste dost, ale u Radka je to prilezitostne. Rad bych oba nase borce videl taky ve druhem tydnu WIMblu, ale to bych chtel asi moc.
Reagovat
kada.tom
tak já Štěpánka nemám příliš v oblibě, no ...
Reagovat
Jiri
Ja jsem rad za kazdy cesky uspech, zvlaste v jeho veku je to sympaticke. Tomovi fandim taky, ale pokud dojde ke vzajemnemu souboji, tak tentokrat Radku GO!
Reagovat
Jiri
je fakt kaadr. Pocital jsem, ze pro nej bude uspechem 3. kolo a mel jsem pochybnosti uz s Tomicem, ale tenhle pan me neprestava prekvapovat. Bohuzel jsem zadny jeho zapas nevidel, ale doufam, ze si to o FIN rozda s Berdou. At uz to bude s kymkoliv, sance tam urco je. Snad si formu prenese i do WIMBLU.
Reagovat
makro99
Napsal bych dojemná labutí píseň.. ale to sem si říkal před 3 lety po titulu ve Washingtonu taky :)
famoźní returny Andersonova 1. servisu na trávě...
Reagovat
VlS
Pozamykejte dorostenky. Moc pěknej západ, Radek je hračička.
Reagovat
VlS
zápas, ne západ.
Reagovat
PetaM
Radek teď načerpal tenis od Petry, chvilku bude asi pohov :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
nebude mít české tenisty moc rád...;-).
Reagovat
smazaný uživatel
Nebude, Radek super, gratuluju, skvělé :D
Reagovat
kada.tom
skrečnul QF s Dolgopolovem ... tak ta včerejší skreč v deblu asi nebyla zapříčiněná fotbalem :-(
Reagovat
kada.tom
opačně samozřejmě ... Grigor walkover to SF :-)
Reagovat
spaniel
Typický Kadlec :D
Reagovat
smazaný uživatel
začíná s Tomovým dvojčetem a Klára kouká jak Koukalová :)
Reagovat
smazaný uživatel
Radek jede a je sympatický, jak mu Petr Čech fandí v publiku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Koukam, ze pouzivas moje veci. Nejdrive Mikulase a tedkon prirovnavas Kevina k Tomovi :-D Kdyz uz, tak se slabsim Tomovym dvojcetem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je hrozný, co ty všechno registruješ :D
Reagovat
Fandina
OT ... na Eurosportu právě opakují zápas Radek Andy.
Reagovat
smazaný uživatel
Další várka Andyho :-))

http://www.andymurray.com/feature/andys-latest-column/
Reagovat
Fandina
Berďa, Štěpec, Klárka, Bára, Andrejka, Lukyn, Veselka ... pojď pojď pojď
Roger, Gríša a Niši ... go go go
Reagovat
Cico93
Espaňa Vamooos !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Frndino , nechceš jít někam k vodě ? .... Utopit by ses mohla
Reagovat
Fandina
A copak ti vadí na žvýkačko, nemáš co psát?
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi mor a ten se musí vyhubit ... Na počest bych do levého horního rohu k logu TP přidal Morový sloup ... úsměv hlavně Frndino !
Reagovat
Fandina
:-)))))))))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Máš tu ignore, tak si tam Fandinu hoď a máš klid ne? Nebo tě spíš baví se neustále dohadovat, jako všechny ostatní? Klasika....
Reagovat
Fandina
Je to tak jak píšeš, jak něco napíši, hafo už ji začne reagovat a nejen to, sami začínají vlákna o Fandině. Opravdu je to úsměvné ... úsměv
Reagovat
gigin
Před chvílí skrečovali Dolgo a Gulba debla za stavu 6-7, 6-5. Nevíte náhodou co se stalo? Trošku se bojím... :((
Reagovat
smazaný uživatel
Co jsem četl tak nebyl udan duvod skreče a ani nebylo zaznamenano žadne zraněni...Prostě přišli a rozhodli to ukončit...
Reagovat
Pesek12
byla už tma a šli se raději raději koukat na fotbal..
Reagovat
Pesek12
byla už tma a šli se raději raději koukat na fotbal..
Reagovat
smazaný uživatel
Ačkoliv koníka moc nemusim tak tady klobouček...Ono ta hra na travě mu sedi,neni tak fyzicky naročna jako antuka,ma variovany serv,xy scenařu diky deblovym zkusenostem na siti...Čekal jsem,že bude klast odpor ale že vyprovodi ryšavce ve dvou určo ne...Klobouček ještě jednou...:)
Reagovat
Pesek12
Nechápu proč Rafa hraje v Halle na tak rychlém travnatém kurtu, který mu vůbec nemůže vyhovovat. Potřebuje se přeci rozehrát a nachystat na Wimbledon a tam je tráva mnohem pomalejší, tak proč nehraje třeba v Queensu? Tam by si s Radkem aspoň pěkně rozehrál. Nevíte někdo proč to tak je - kromě důvodu startovného?
Reagovat
a.magerova
Nechutně velké daně :-/
Reagovat
Mayo
tiež som si to hovoril ináč prečo nie Queens
Reagovat
a.magerova
V Anglii daní i poměrnou část z dlouhodobých sponzorských smluv sportovců, takže pokud Rafa dostane za rok od Nike např. 365 miliónů (jen příklad pro lepší výpočet), takže pokud by Rafa hrál v Queensu 7 dní, budou chtít zdanit 7 miliónů, protože umožnili Rafovi na jejich území po dobu 7 dnů propagovat značku Nike.... samozřejmě zdaní i startovné a výši výhry.
Reagovat
VlS
Jsi si tím jistá? Mezi Španělskem a GB určitě funguje zákaz dvojího zdanění a je otázka, kdy a kde došlo ke zdanitelnému plnění. Moc se mi to nezdá.
Reagovat
a.magerova
No, přece Rafa hrál roky v Queens a nedávno raději přešel do Halle.

Nadal si obecně dává na své peníze velký pozor, letos (2012) kupříkladu kvůli daňové nevýhodnosti nebude hrát tradiční turnaj v Queen´s Clubu, který je posledním zahřívacím podnikem před Wimbledonem. "Bylo by to pro mě ztrátové. Nastoupím v německém Halle a pak pojedu na Wimbledon," řekl Nadal.
Proti britským daňovým pravidlům ostatně neprotestuje jen on, ozval se třeba i Roger Federer. Kromě daní z peněz za účast na turnajích a z částek, které obdrží za umístění, musí v Británii sportovci platit i nezvyklou "sponzorskou" daň - tedy peníze ze svých mezinárodních sponzorských příjmů. Kolik to přesně je, se odvozuje podle délky pobytu na ostrovech. Nadal a ostatní tenisté tak platí třeba za každý den na Wimbledonu, kde hrají v tričku Nike a raketou Babolat.

A tady jiný článek, je tam mezera "ces kapozice" nechápu proč mě to nechce pustit kvůli spojení "s.k.a.p", hlavně že dementy tu Admin trpí :-/
http://ces kapozice.lidovky.cz/proc-svetove-hvezdy-nerady-zavodi-v-britanii-fnh-/tema.aspx?c=A120826_051858_pozice_75632
Reagovat
VlS
No, že by si s tím poradci neporadili? Určitě je možné uzavřít smlouvy tak, aby byly vyloučeny britské turnaje z harmonogramu turnajů. Všichni kluci budou stejně chtít triko jako má Rafa nebo Nole, i když na wimblu bude mít triko s nápisem ATP a " Mám rád britskou monarchii a její daňový systém" .
U nás je ( nebo byla - nejsem daňař ) tzv srážková daň uplatnitelná vůči subjektům na příjmy ze služeb poskytnutých na uzemí ČR. Poplatníkem byl cizí subjekt, plátcem česká firma, která platila za poskytnuté služby, to znamená, že z dohodnuté smluvní ceny srazila a odvedla daň a zbytek poslala s potvrzením o srážce poskytovateli. Ten si pak doma na sraženou částku uplatnil daňový odpočet.
Reagovat
rod_laver
to samozřejmě záleží, jak je smlouva o zamezení o dvojího zdanění mezi VB a Německem nastavena - jaké metody jsou zahrnuty (metoda prostého zápočtu či vynětí příjmu), ale v reálu to přece nefunguje tak, že příjem v Británii nedaním, protože celosvětové příjmy daním ve Španělsku, krom toho zdanění sportovců je velmi specifická daňová oblast. Samozřejmě to britské specifikum možné je. Mimochodem SZDZ mezi ČR a Británií obsahuje ustanovení o zdanění příjmů sportovců ve smluvním státě.
Reagovat
rod_laver
teda VB a Španělskem, sorry
Reagovat
Pesek12
Ale do roku 2011 Rafa v Queensu hrával. Je to docela zajímavý to danění - sranda by byla pokud by se tak danilo i u nás. Nakonec se mu tedy mohlo vyplatit, že loni Rafa prohrál v 1.kole Wimbl. a rok předtím s Rosolem ve 2.kole. Turnaj mistrů jim v tom však v Londýně dělal trochu chaos.
Reagovat
VlS
docela smutek z toho jde
Reagovat
smazaný uživatel
Před časem jsem na TP zaregistroval spojení Andy Murray - travnatý král a nejlepší travař dneška. Sorry, ale s tímhle nesouhlasím. Uznávám, že Andy je na trávě výborný (což dokázal na LOH a ve Wimbledonu), ale do titulu "travnatý král" má ještě daleko. Travnatým králem byl Borg, Sampras a Federer, ti tři totiž trávě dlouhodobě dominovali a měli před ostatními hodně navrch, což se o nynějším Murraym říct nedá, když vyhoří v Queens se Štěpánkem...
Reagovat
Mayo
jžš nechápem prečo skoro každý tak preceňuje tie prípravné turnaje...p.s. kráľ asi nie...ale neviem kto je lepší momentálne na tom povrchu a nemení to ziadna prehra so štepánkom...ako keby nemohol prehrať...
Reagovat
smazaný uživatel
Nejde o to, že je teď na trávě nejlepší nebo že bych přeceňoval ty přípravné turnaje, ale Murray není travnatý král. Ten titul si musí postupně zasloužit, nebo se může už teď rovnat Petovi nebo Rogerovi se sedmi tituly z W? To ne!
Reagovat
Mayo
Tak samozrejme, že nikdy nedosiahne na tráve to čo tí dvaja...o tom potom...
Reagovat
smazaný uživatel
Co naplat, my prostě vyhráváme v Queensu jenom v lichých letech. A aspoň se Amelei zapotí :D
Reagovat
Rafaeoli25
Já bych řek, že Andy byl zaprvé hodně unavenej z RG a zadruhý ještě otřesenej z toho pátečního výprasku, Mathieu ho ještě nesejmul, Štěpík už jo..
Reagovat
Mayo
v pohode...Andy pre mňa veľký favorit W narozdiel od Rafu...každopádne obaja potrebovali ten oddych už
Reagovat
dappe
Já bych hlavně řekl, že Murray hraje letos hrozně, ani na RG nehrál nic moc, semifinále byla spíš shoda okolností...
Reagovat
Rafaeoli25
Uvidíme, pokud bude Rafa v pořádku a bude hrát naplno a bez strachu ze zranění, tak šanci mít bude, co se týče letošních adeptů na titul myslím, že tentokrát je Wimbl bez favorita, může vyhrát až šest sedm hráčů, já nejvíc věřim Nolemu, kterej bude mít megaobrovskou motivaci, to může rozhodnout..
Reagovat
Mayo
on má motivaci každý turnaj :D
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale teď už musí, jestli letos nevyhraje gs, tak ho to může hodně poslat psychicky dolu, i kdyby se vrátil na první místo, už teď je to čekání proklatě dlouhý, za dva roky jeden titul to musí hodně bolet a žrát..
Reagovat
Mayo
to skôr na US Open mu verím...a som zvedavý na RF, ja mu dosť verím
Reagovat
Rafaeoli25
Doufám, že USO bude opět Rafovo, prostě všechno jako loni :)
Reagovat
carolyn
tady máš ještě jednu at nežeru, ale nevěřím že obhájí Wimblas

http://imgup.cz/image/I5n
Reagovat
smazaný uživatel
Tak megamotivaci měl na FO, a jak to nakonec dopadlo. Nezapomínejme na Federera, Wimbledon je jeho obývák a diváci při jeho zápasech budou vždy na jeho straně. V jeho případě visí ve vzduchu 8. triumf ve Wimbledonu, kdyby se tohle povedlo, tak to přebije i Nadalův 9. titul na FO, přeci jen je Wimbledon nejprestižnějším tenisovým turnajem. Samozřejmě ale nesmí předvést takový výkon jako loni proti Stachovskému, to by nedopadlo pro něj dobře.
Reagovat
dappe
Federer bude pravděpodobně s Djokovičem největší favorit turnaje, ale je tam spousta otazníků...těch hráčů, co ho můžou porazit už je v současnosti dost a bude to mít hodně těžké, každopádně Federerovo vítězství je reálný.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak že visí ve vzduchu bych netvrdil, šanci ale má, jinak sorry, devět titulů je devět titulů a to je prostě víc než osm, i když je Wimbl starší, oba turnaje jsou dle obtížnosti podobně náročné, zasluhují tedy úplně stejnou vážnost, jinak co se týče součtu dvou tradičních povrchů, tedy trávy a antuky, tak v něm se Rafa vyrovnal Borgovi, má taky 11, proto u mě tihle dva stojí o něco výš než ostatní..
Reagovat
Mayo
Dustin Brown je najväčší favorit turnaja.
Reagovat
VlS
Šanci na titul Roger má tak, jako dalších 5 nebo možná 8 hráčů. Největší procentní šanci budou mít zase hoši z první dvojky, za nimi je trochu mezera a pak je tam dalších 6, bez Delpa možná jen 5. Nevím, poslední dobou mi Roger nepřipadá schopný odehrát 7 zápasů v řadě na 100%.
Reagovat
smazaný uživatel
No ono teoreticky je RG vahove stejny turnaj jako Wimbledon, ale vsichni vime, ze Wimbledon je proste tenisove mistrovstvi sveta, tenisovy ideal. Je to neco jako Iphone mezi telefony. Velky turnaj s obrovskym jmenem a absolutni vrchol sezony v kralovskem prostredi. To je Wimbledon.
Reagovat
J.M.
To je přesně ten problém. Roger je schopný ještě občas zahrát výborně, ale problém je, že mu to už vlastně nikdy nevydrží celý turnaj, člověk už dnes nikdy neví, jak se zrovna ten který den vyspí.
Reagovat
smazaný uživatel
Na RG hrál svůj antukový strop.
Reagovat
Rafaeoli25
To nemyslíš vážně, antukový strop předvedl v r.2011, kdy měl na Rafu v sf 18 breakballů a v Římě dal málem Noleho, to byl jeho strop..
Reagovat
smazaný uživatel
To byly dva, tři zápasy proti favoritům, proti kterým se hecnul vždycky. Letos hrál knostatně celé RG tenis, který na antuce nehrál ještě, s Monfilsem si 2 sety dělal co chtěl, s Verdaskem byl výborný. Nevyšel mu poslední zápas, no co, prohrál by ho tak či tak. A když už chceš zmiňovat rok 2011, tak spíše Monte Carlo s Nadalem, kde vyhrál dokonce set. Na RG hrál dobře, ale nevyužíval šance.
Reagovat
smazaný uživatel
Stačí se podívat na ostatní zápasy a ne jenom ty s top hráči. Podívej se, jak došel do SF v roce 2011. Nepotkal jedniného pořádného hráče, málem vypadl s Troickim, ve čtvrtfinále měl Chelu. Tehdy nehrál vůbec dobře a nebýt toho challengerovského losu, tak by v SF nebyl. Letos to měl daleko těžší, působil daleko jistěji, útočněji, s lepším pohybem. Fakt to nejde porovnávat. A nezkazí to ani ta nešťastná tečka.
Reagovat
Rafaeoli25
Z Halle a Queens se stává slušná parodie..Rafa out, Andy out, Raonič out, Gulbis out, Tsonga brzy asi taky out, Čilič i Karlovič taky a Berdych málem, to je síla..
Reagovat
spaniel
Dnes jsme mohli videt, kolik by mel Rafa v 90.letech titulu z Wimbledonu.
Reagovat
Rafaeoli25
Hm, je ale taky možný, že Rog by na tom nebyl o moc líp a Sampras by je zpráskal oba dva..
Reagovat
Roger_Federer
Presne 9.od nedele.
Reagovat
Mayo
ešteže sa narodil do doby extrémne pomalého Wimblasu a môže tak mať 2 triumfy :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tvojí poznámku nechápu..Mayo: On i na antuce vyhrává jen proto, že se zásadně zpomalila, jinak by ani na ní neměl šanci :)
Reagovat
Mayo
tak mne je jedno či sa spomalili nespomalili...hlavne, že Wimblas má a ja som spokojný :)
Reagovat
Roger_Federer
Co presne nechapes? Rafa by mel tech 9 titulu z Rg..vic nic, kdyby se to nezpomalilo.
Reagovat
Rafaeoli25
To je jen tvůj dohad, na hardu by něco urval určitě, jinak v devadesátejch let by možná problém měl, ale v letech 04-06 klidně vyhrávat mohl, jak ukázal už v r.07, tedy před dalším zpomalením. Ale opakuji, jsou to jen dohady, třeba by vyhrát dokázal i v devadesátejch a třeba Rog by si na Samprase nepřišel, to je prostě nedokazatelný jako naše spekulace o slabší konkurenci, to samý..
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak seš si jistej, že devět? Vždyť neměl a nemá žádnou konkurenci, myslim, že bys rád řek, kdyby hráli Borg a Villas tak by byl rád za jeden :)
Reagovat
Roger_Federer
Beru to realne a bavim se o dobe ve ktere hraje a zije..nechapu poznamku z Borgem, pokud by se nezpomalovalo, tak by z nejvetsi pravdepodobnosti i tak mel Nadal vsechny ty tituli z Rg..
Reagovat
Rafaeoli25
Já prostě s tím, že by si Rafa před zpomalením skoro neškrt nemůžu souhlasit, jak říkám, před tím prvním zpomalením by problémy mít býval mohl, rozhodně ale ne před těmi dalšími, už v roce 2005 byl schopnej dojít třikrát do finále hardových Masters, o rok později i poprvé do finále Wimblu a v r.07 už s Rogem sehrál naprosto vyrovnanej zápas, takže nebýt Roga, měl Rafa za období 06-10 ve Wimblu čtyři tituly a to je zcela vypovídající..
Reagovat
Roger_Federer
Pockej tak ted tomu nerozumim, mnohokrat se tady psalo ( forehendem atd) ze v roce 2005-2008 Rafa nebyl na hardu a trave Rogerovi zadnou konkurenci s ze to byla slaba era..Ty ted pises opak, ze byl dobrej uz tehdy..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak dobrej byl už tehdy, ale jen na úrovni Masters, pro grandslamy na trávě a hardu opravdu vyrostl až v r.08, v jednadvaadvaceti, tedy ve stejném věku jako Roger, jde mi ale o to, že Rafa byl schopný tu a tam vyhrávat na rychlých površích už v letech 05-06, takže slova o tom, že by byl bezradný jsou k pousmání, kdyby to tak bylo, tak si v těch letech ani neškrt a všude by vypadával v prvních kolech, tak to ale nebylo, takže zvládal i vyšší rychlost kurtů..
Reagovat
Amputace
Ano, dnešní zápas lze vskutku považovat za měřítko a podklad pro kdejakou hypotézu.
Reagovat
spaniel
Taky si myslím.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak toto je fakt bonmot :)

To je ako napísať, že Federer by nemal ani jeden GS, ak by bol rovesník Rafu s Djokerom a Andym..Myslím, že toto je ten pomyselný vrchol zaslepenosti, triezvy rozum dostal nelichotivý debakel..

A najlepšie na tom vsetkom je prist na to, po zápase s nulovou výpovednou hodnotou..
Reagovat
Roger_Federer
Vypovedni hodnotu ale ma spise Wim. 2012,2013..nez dnesni zapas, nebo Rafa najednou zapomel hrat ve Wimbledonu kdyz tam byl 5x ve finale a 2x vyhrsl?
Reagovat
Rafaeoli25
V r.12 byl větší zánět v koleni jen otázkou času, už v Miami tehdy musel odstoupit aniž nastoupil do sf, antuku pak ještě zvládnul, ve Wimblu už to ale ruplo, toť příčina neúspěchu vtehdy, no a loni jakoby se Rafa bál na trávě pořádně sklouznout, pohyboval se dosti připosraně a tak to dopadlo jak dopadlo. Jakmile se hráč začne bát, že se mu něco může znovu stát, tak je to špatný, na druhou stranu to je ale pochopitelný, další půlroční pauzu si určitě nepřeje..
Reagovat
J.M.
Je to tak. Z Homogenizace prostě vytěžil hodně moc. A pokud někdo říká, že Rafa to vypustil - ano, vypustil. Ale takhle dopadl v Halle i v předchozích účastech, a všichni víme, jak mu to jde ve Wimbledonu v prvních dnech, kdy tam je ještě tráva (sice už ne tak rychlá, ale pořád ještě tráva).

Rafa říkal: Ve Wimbledonu je těžké postoupit do druhého týdne, pak už je to podobné jako antuka.

Dřív to tak nebylo.

V Halle je to skutečně podobné jako ve Wimbledonu v 90. letech. On ten kurt není tak kvalitní jako třeba v dnešním Queen's nebo Wimbledonu, není tak hezky hlaďoučký, trvanlivý... A tak pomalý. Je to asi jediný turnaj na světě, kde se ještě dnes dá hrát jako za starých časů. A leckdy i hraje, i díky hráčům ze staré školy, kteří tam startují. I proto se mi tenis v Halle líbí daleko víc než "antuka s nízkým odskokem" v Queen's. Pro mě je to nádhera. Ty Brownovy halfvoleje, reflexní voleje... To by i Rafter zíral. Doufám, že z toho vyjdou nějaké highlights. Tohle je trávový tenis. Ne to přehazování míčku přes síť, co se hraje v Anglii.
Reagovat
rod_laver
souhlas, mimochodem na YT už je celý zápas Rogera se Sousou.
Reagovat
smazaný uživatel
No Rafa vypustil aj predošlé ročníky, preto vypadával..V prvých kolách Wimby vypadol zdravý len raz, fakt si nemyslím, že na základe toho možeme prist k tvojmu záveru..

Browna poznám, dnes som ho nevidel...No chváliť ho za hru proti súperovi, ktorý chcel prehrat, to je velmi skreslujúci a klamlivý obraz..
Reagovat
J.M.
Browna rozhodně je za co chválit. Jeho údery často vzbuzovaly u komentátorů nekontrolovaný hysterický smích, protože ani profesor matematiky snad ničím jiným než hysterickým smíchem na takové údery reagovat nemohl. To byl prostě úlet. A Rafa rozhodně prohrát nechtěl. I to Vamos si párkrát dal, byť jen velmi decentně. Jenom nebojoval tak jako obvykle, neběhal tolik, nebyl nabuzený, ke konci už vypadal smířeně s osudem, Brownovi se chystal pogratulovat už dřív než zápas skončil (nakonec z toho byl aut), a tak. Ale prohrát nechtěl, to přece nikdy nechce. Ale prostě během zápasu zjistil, že to asi nepůjde, a že asi nestojí za to to lámat přes koleno.
Reagovat
J.M.
Nebo ještě jinak řečeno - ze zápasu jsem měl dojem, že Rafa nastoupil s tím, že do toho dá tak 70-80 procent a bude se vidět, jestli to bude stačit, nebo ne. A když viděl, že ne, tak to pro něj asi nebylo nic tak zásadního jako by to pro něj bylo jinde, priority jsou teď jiné. Ale myslím, že na řadu hráčů by těch 70-80 procent stačilo.
Reagovat
Mayo
reči bokom...o chvíľu ide Otvárací ceremoniál mundiálu :)
Reagovat
Cico93
Na toto som teraz myslel!!! To je svetovy sviatok.
Reagovat
gigin
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/t1.0-9/p526x296/10446638_569000186551981_4055237277203157589_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, já jsem fanoušek fotbalu i tenisu (s tím rozdílem, že fotbalu mužského i ženského). :D
Reagovat
Rafaeoli25
Všichni co uspěli v Paříži, vykročili do travnatý sezony neslavně, nejsou to jen Rafa a Andy, ale i Raonič a Gulbis, jejich přemožitelé: Brown, Štěpík, Gojowczyk a De Scheeper, no a Rogera skoro dva sety trápil Sousa, společný jmenovatel zřejmě RG, to se týká očividně skoro všech co tam došli daleko, Wimbl bude vypadat jinak, takže větší humbuk je zbytečný..
Reagovat
gigin
No prostě klasický průběh. Rafa v prvním kole out, Roger ve druhém... Taky bych z těchto přípravek nějak nepanikařil..
Reagovat
rod_laver
To snad nemyslíš vážně, jak se to vyjadřuješ ke spičkovému hráči, je teď unavený po antuce. Velmi znevažuješ jeho úspěchy na trávě, jinak by přece nebyl 5x ve finále W. To, co ze sebe vypouštíš, je opravdu hnůj :(
Reagovat
gigin
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/p180x540/10371577_569167386535261_8895768539168106730_n.jpg
Reagovat
Rafaeoli25
No já nevim kdo byl pětkrát ve finále Wimblu a kdo jen dvakrát, já se ale do Noleho nikdy strefovat nebudu, to je pod mojí úroveň, naopak, já mám pro něj slova uznání i co se týče jeho nejmíň oblíbenýho povrchu..
Reagovat
gigin
Tvl, klídek, odlehčení...
Reagovat
Denis92
Vravel som, ze k zapasu Federer - Karlovic vobec nemusi prist. Tolke obavy z Karlovica v zivotnej forme a pritom prehral s Lu..
Reagovat
spaniel
Prohral v 2 TB, ktere mu nevysli. To je u nej zaklad vseho.
Reagovat
Davor1
Nadalova prehra nie je tak prekvapujúca ako sa zdá, v Halle nikdy nedošiel ďaleko a tak je to asi správne. Je to posledný naozaj rýchly turnaj, v porovnaní s trávou na Wimbledone a ostatných britských turnajoch je to niečo úplne iné. Brown je veľmi špecifický tenista a je šťastie, že štýl akým hrá ešte dnes môžeme vidieť. Favoritom je pre mňa Nishikori, vo finále by sa mohol stretnúť s Kohlim ;)
Väčším prekvapením je pre mňa Andyho zaváhanie, dnes hral fakt slabo a predovšetkým tých 8 nepremených setbalov ho stálo zápas, neskutočne ma štval tou pasivitou na SP a katastrofálnym servisom na big pointoch. Štepánek však hral dobre, to sa musí nechať. V Queense to teraz prajem jednému z dvojice Wawrinka/Tsonga, ktorí by sa mali stretnúť zajtra v QF...
Reagovat
smazaný uživatel
Za Andyho prehrou by som hladal tiez kalkul, má to zrátané..
Reagovat
tommr
no s Tsongou to zatím moc dobře nevypadá ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes jsem si na TP zřídil nový nick a toto je můj první příspěvek. TP navštěvuji delší dobu, ale začátek psaní komntářů jsem načasoval až na travnatou sezónu. To víte, Pete, opravdový travnatý král a génius servisu, je spojen mezi mužskými tenisty s trávou jako nikdo.
Těším se na sáhodlouhé diskuze na TP a především na Wimbledon!!!!!!!
Reagovat
Mayo
nazdar legenda
Reagovat
VlS
Výkon na urovni sázkového podvodu.
Reagovat
tommr
vítězství Tomáše se samozřejmě čekalo, ale Radek proti Murraymu ohromně překvapil - a to jak hrou tak výsledkem ... :)
Vzhledem k losu je možný doufat v český semifinále. Tomáš bude proti Lopezovi mírným favoritem a Radek proti Andersonovi taky nebude bez šance ...
Jinak Radek dneska pomoh nejen sobě ale i Tomášovi. Murray díky dnešní porážce neobhájil lonskej titul a příjde o 160 bodů což je přesně tolik kolik je jeho náskok v žebříčku před Tomášem. Po dnešku se tudíž Murray s Tomem dělí o pátý místo a kdyby se Tomášovi podařilo v Queen´s získat titul posune se v žebříčku před Murrayho ...
Reagovat
PetaM
Počkej, neposune se Tomáš před Andyho už jenom tím, že vyhraje následující zápas? :)
Reagovat
VlS
Neposune, Tom by získal body navíc jedině titulem.
Reagovat
tommr
za semifinále v Queen´s je pouze 90 bodů a to je Tomášovi k ničemu, protože jeho nejhorší započítávanej výsledek je 150 bodů za finále v Oeiras. Tomáš si připíše body do žebříčku jedině když získá titul. Pak by se mu připočetlo +100 bodů (250-150=100) ... :)
Reagovat
PetaM
To je hnus :D Většinou se na ty LIVE žebříčky dá spolehnout :( :D
Reagovat
VlS
Nevím na kterej se díváš, na live-tennis.eu to mají správně. Jinak se můžeš podívat na stránky ATP do záložky ranking, když si tam otevřeš ranking a klepneš na body hráče, tak se ti otevře tabulka, kde máš započtený turnaje, data expirace i nezapočtený turnaje.
Reagovat
PetaM
Aha, no, na to přesně se dívám, akorát jsem z nějakého důvodu díval špatně :D :D Nějak se mi osmička proměnila v nulu ... :D :D :D Takže jsem u Andyho a Tomáše viděl 4.600 bodů a u Toma Next Points 4.680 ... :D :D :D Dobře dobře :D Pardon :D Svalovat to na brýle se mi stejně nevyplatí (i když je nosím), tak sorry :D :D
Reagovat
J.M.
To není možné. Dáváš našim hráčům šanci. Jenom aby jim to nepřineslo smůlu. :-)
Reagovat
tommr
no s tím favorizováním Tomáše jsem to asi trochu přepísk. Tomášovi to proti Lopezovi moc nejde (H2H mají 4:4) a ve formě momentálně taky není. Takže Tom může mít s postupem velký problémy. Bude taky záležet na tom jak to Tomáš pojme - jestli si přijel jen zatrénovat nebo jestli chce navíc i udělat dobrej výsledek ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Stan výborně!
Reagovat
Bloody13
Udiveje mě, jak hráč s takovym servisem a fatalitním returnem neni alespoň v první třicítce. Nadala ve druhym setu doslova zmasakroval.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes sme sa o tom s Vencou bavili..Ludim, co trochu Rafu sledujú bolo jasné, ako Nadal tento zápas zoberie..Kurz 5 zadarmo a lutujem, ze som odolal dvojnásobmému s výsledkom 0:2..Rafa splnil slub, turnaja sa zucastnil, troška si ohmatal trávu a konečne po pár mesiacoch mimo domova cestuje na Mallorku..Tipujem, ze za dva dni zverejní vysmiatu fotku s desiatimi svojimi bratrancami, kdesi na jachte uprostred stredozemného mora..Proste očakávaná klasika..Rozhodne by som z tohto jedného sabotovaného zápasu nevyhádzal, v Londýne to bude lepšie..
Reagovat
kada.tom
naprostý souhlas :-)
Reagovat
Mayo
aspoň niekto...tiež prípravné turnaje neberiem vážne...nachytať bronz a hor sa do Londýna :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, taky bych to nepovažoval za něco hodnotitelného. Jinak díky za tip, i díky tvému komentu jsem to vsadil, ke svojí smůle jsem podal i Andyho, který mě ale zklamal. Měl jsem si ho za ten kurz odpustit, ale zas kombinace Andy-tráva- domov mě přesvědčila... :(
Reagovat
Roger_Federer
Rozhodne jsem dal na tvoji radu a hodil do placu na betfaru kurz na Rafu kurz 1,6 necekal jsem kolik se chytne veci neznalich..zaposledni tyden mi ten kluk usata vydelal majlant..:)
Reagovat
smazaný uživatel
presne, nie je dôvod k panike, jeho posledných šesť zápasov (väčšinou chytal bronz alebo bol zranený) na tráve dáva prísľub na výborný turnaj vo Wimbledone
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, jak si teď někdo může honit triko (nebo něco jinýho) :-) nad Rafovou prohrou...vždyť je to úplně směšný. Tento turnaj je k smíchu.
Reagovat
Rafaeoli25
Je směšný, ale hlavně smutný jak tu někteří do Rafy šijou, přitom dobře znají okolnosti, holt ubohost se nezapře. Jinak loni vyklep Brown ve Wimblu Hewitta, kterej trávu doslova miluje 3:0, na tapetě je ale jen Rafa, ten si vyžere každou porážku, i kdyby byla jediná v celý sezoně..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak něčeho se ti fanatici musejí chytit. My víme svoje jak to je. Je hrozný, jak musí furt a furt Rafa někomu něco dokazovat. Já si počkám na těch 18 GS a pak se budu jen smaaaaaat :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Každý kdo se lacině strefuje do Rafy, Roga a Noleho je ubohej, můžeme se přít kdo je lepší nebo kdo je nejlepší, nesnášim ale když se těmhle legendám kdokoli posmívá nebo je hůř vulgárně uráží, bohužel takových primitivů je očividně velký dostatek..
Reagovat
PetaM
Všechny turnaje, kde Rafael prohraje, jsou k smíchu ... To věřím no.
Reagovat
Mayo
Tak Aussie Open môže byť iba ťažko k smiechu...takže neviem o čom točíš :D každopádne turnaj v Halle neni k smiechu podľa mňa...ale ja osobne to neprežívam no
Reagovat
PetaM
Někdy mám takový pocit :D :D Jako mě je to jedno, jestli Rafa vypadl, nebo ne. Ale žádný turnaj ATP na trávě nemá více, než 250 bodů (kromě Wimbledonu). A často se tu objeví nové nicky a tvrdí, že tam, kde vypadl jejich favorit, tak ten turnaj nemá smysl .. :D Já jen tak :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaj je to celkom zaujímavý, no bohužiaľ pre Rafu totálne zle načasovaný..Resp. načasovaný v jediný možný termín, ktorý však totálne koliduje s Rafovými plánmi..On bol týždeň v Madride, potom tyzden v Ríme, následne dlhy cas v Parizi..Za tyzden je Wimby a on tiez potrebuje zrelaxovat aspon minimálne..Od dalsej sezony bude medzi RG a W o tyzden dlhsia pauza, takze konecne sanca aj pre hracov, ktorí maju pocas antukovej sezony menej volna..
Reagovat
Alois_Mlok
Kdybych Nadala dneska viděl hrát poprvní, tak bych si myslel, že to je nějakej amatér.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to jsem si take rikal :-D :-D :-D :-D :-D
Reagovat
Rafaeoli25
Tak druhej set to bylo špatný, ale v prvnim měl za stavu 3:3 breakball, kdyby ho využil tak to třeba vypadalo jinak, kvůli jednomu setu se do něj takhle strefovat to je přehnaný. Jinak nemusel tam jezdit a neměl, když on ale nechce nikdy zklamat pořadatele, to je těžký..
Reagovat
rod_laver
Otázkou je, jestli naopak nezklame pořadatel a diváky takto odfláknutým zápasem. Beru, že Rafa ctí zásadu pacta sunt servanda, ale nevěřím, že by opravdu dnes neměl na to Browna porazit.
Reagovat
gigin
pacta sunt servanda

Zase nemachruj...
Reagovat
rod_laver
To čumíš, co? Alespoň ses naučil něco nového :D
Reagovat
gigin
Bys to měl přeložit a osvětlit pro Rafafans ... ;)
Reagovat
rod_laver
Obzvlášť jeden jeho fanoušek je tady velký cíťa, musí být s ním na pivu sranda. Stejně si myslím, že se rozvádí Toni, a proto Rafa dneska prohrál.
Reagovat
gigin
Houby, Toni se rozvádí? No tak to je finito...
Reagovat
Roger_Federer
Myslim ze v tom bude spis nejaky problem z Juanem..;)
Reagovat
Amputace
Co se týče významů cizích slov, tak jsou na TP jiní experti :D
Reagovat
J.M.
Ten, kdo tvrdí, že hra servis-volej se nikdy vrátit nemůže i kdyby se kurty vrátily na původní rychlost jako v 90. letech minulého století, protože dnes hráči s moderními raketami a moderním tréninkem příliš dobře běhají a prohazují, tak prostě kecá. Pokud si myslí, že ne, tak ať si pustí tenhle zápas ze záznamu.

Škoda, že dnešní podmínky na turnajích nepřejí tomu, aby Brown měl šanci se prosazovat. Protože když mu to jde, tak to člověk musí snad i výskat a skákat nadšením. To je tenis a tenista, jaký snad nemá obdoby.

Nadal to samozřejmě trochu odchodil, moc nebojoval, nechtěl se před Wimbledonem ničit, ale taky věděl, na jakém kurtu a proti komu hraje, a že to je opravdu těžké.
Reagovat
smazaný uživatel
Podobný tenis umí zahrát, co jsem tedy viděl, kromě Browna i Stachovskij a Sijsling třeba.
Reagovat
J.M.
To tedy ani zdaleka ne. :-) To, co umí Brown na trávě, podle mě neumí nikdo. To je ultraranař větší než Rosol z toho památného zápasu, zároveň ale neuvěřitelný technik s citem pro úžasné kraťasy, loby a všechno další. A navíc stokrát větší showman než kdokoli jiný. Samozřejmě je to vysoce riskantní hra a ne vždy to vychází, ale když to vychází, tak to se pánové Dimitrov, Monfils, ale i Federer a všichni další můžou se svými údery roku schovat. A co se týče těch naskakovaných smečí, tak i Sampras.

Škoda tak nevyužitého potenciálu, v jiné době mohl být megastar, která by hodně pomohla popularitě tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Brown v laufu je skvely a sileny i na cihle, zmoril me v Houstonu, kde "osklive" porazil Johna.. :-) Ale zaujala me tvoje charakteristika Browna, "bezvyznamny specialista na travu" - nikdy na ni prece nic (do dneska!) neuhral, skutecne rosolovina takova jen.. :-) A i kdyz mi zrejme vysvetlis, ze nemam pravdu, jsem stejne presvedcena, ze atleticnost by se do tenisu vetrela za kazdych okolnosti. A je to dane zmenou podminek, o mire se ale neminim prit, protoze ji neznam.
Reagovat
smazaný uživatel
na J.M., pardon.. :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Nikdy na ní nic neuhrál? Loni semlel ve Wimblu Hewitta 3:0..
Reagovat
smazaný uživatel
ve druhem kole dal zebrickove 60.hrace, ve tretim dostal od Mannarina... :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Dobře víš jak je to s Hewittem, na trávě v jeho případě žebříčkový postavení nehraje žádnou roli, jinak Berdych s Mannarinem nějak zamet?
Reagovat
smazaný uživatel
Berdu uz jsem zapomnela.. :-))) ale o to lip si vzponinam, ze Brown ted zametl s Rafou.. ;-) Ne, konec, je to smesne.. :-)
Reagovat
J.M.
Já mám vždycky takový pocit, že jsi nikdy nepochopila, co jsem napsal. :-)

Jinak samozřejmě, že by se atletičnost vetřela, ale nebyla by zdaleka jedinou možností, jakou je dnes.

Brown bohužel toho na trávě moc ukázat nemůže, už proto, že skutečná tráva se už dnes skoro nikde nevyskytuje (Halle je poslední turnaj, kde zbyla, v Queen's se hraje pomalá pinkaná, která má s trávovým tenisem společnou jen tu trávu, a ve Wimbledonu je dnes trochu rychlejší tráva maximálně na zapadlých venkovních kurtech), ale loni ve Wimbledonu budil zasloužené nadšení svojí jízdou. To jsou podmínky, kde se svým tenisem září. Bohužel jen velmi sporadicky, protože to je jen pár zápasů v roce, a navíc ne vždycky má svůj den (jak by i mohl, když má tak malou praxi - kdyby tak mohl hrát častěji, bylo by to jiné). Jinak to, že je někdo specialista na nějaký povrch, neznamená, že na tom povrchu třeba vyhraje GS turnaj, nebo vůbec že na něm má nějaké velké výsledky. Znamená to hlavně to, že mu to na něm jde líp než mu to jde na jiných. Já jsem Browna viděl hrát i na antuce, ale to zdaleka není ono, byť samozřejmě i na antuce umí vyhrávat zápasy.
Reagovat
smazaný uživatel
proc by to muselo byt zrovna nepochopeni? Jen mam obcas jiny nazor, to je trestne a jen tva je pravda? A prece tu vubec Brownovy kvality nijak nepopiram.. ovsem predstavit si, ze zrovna tento lehce vystredni, predevsim vsak krehky a naladovy clovek je vystavni skrini tenisu... noooo... :-)
Reagovat
J.M.
Mně nejde o jiný názor, jenom mi dlouhodobě přijde, že skoro každá tvoje reakce reaguje na to, co si představuješ, že jsem napsal (a hlavně z úplně jiného důvodu, než jsem to napsal), místo toho, co jsem napsal.

Jinak já si to dovedu představit dost dobře. Možná by nebyl tak konzistentní jako skuteční velikáni, ale pár grandslamových titulů a šílející tribuny centrkurtu si s touto hrou dovedu představit hodně dobře. V jiné době, v jiných podmínkách. Samozřejmě by ji musel předvádět dlouhodoběji a mít disciplínu, ale v jiné době, kdy by s touto hrou měl daleko větší potenciál, by k tomu jistě měl i lepší podmínky, neměl by problém najít si někoho, kdo se o něj špičkově postará po stránce přípravy a tak. Dnes, kdy je jeho styl hry skoro tabu, je odsouzen k tomu být spíš takový solitérní poloamatér, a podle toho to taky vypadá. Gigantický potenciál, údery jako z jiné galaxie, ale stejně mají většinou navrch profesionální dělníci tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
mela jsem na mysli prave disciplinu, vubec ochotu podstoupit nutnou reholi, konzistentnost vykonu.... Dredy II. (Alex) je taky zajimavy a obcas vzplane.. a neni na okruhu jediny... :-) Nektere tvoje nazory bez problemu prijmu, nektere primo potrebuji (povrchy) :-))) necemu se usmivam, ale hlavne mi mnohdy prijde, ze places na spatnem hrobe. Premyslet na TP, co by bylo, kdyz je neco jineho, to mi nepripada konstruktivni, jdi protnout tu lobby.. ;-)
Reagovat
J.M.
A co je na diskusi na TP produktivní? Já myslím, že lidé se tady baví hlavně pro zajímavost, ne proto, že by tím sledovali nějaký produktivní záměr... Právě ty spekulace co by kdyby přece k tenisovým diskusím všude patří, ne jen tady. Sice je to možná k ničemu, ale je to zajímavé.

A disciplína možná chybí, ale i bez ní se v minulosti sem tam nějaký titul dal urvat. Dřív měli šanci i tenisté se zlatou rukou a malou disciplínou. Třeba McEnroe začal pořádně trénovat v podstatě až v důchodu, ale našly by se ještě míň disciplinované příklady. Dnes právě i kvůli tomu, že kurt jako je v Halle je dnes už jen na jedinému turnaji v roce, už si na okruhu hráč jenom s talentem nevystačí. Čímž neříkám, že tohle samo o sobě je nutně špatně. Ale bohužel to vede tam kam to vede.
Reagovat
smazaný uživatel
nepsala jsem produktivni, ale konstruktivni.. :-) Dobre, tak placejme pytlem do rybnika, ale neberme se u tak smesne cinnosti tak strasne vazne.. ;-)

A disciplina? Mne imponuje! :-))
Reagovat
J.M.
Všechno se musí brát vážně. I sranda. Ta především.

Mně taky imponuje. Ale ideálně disciplína, která zvýrazňuje talent. Disciplína bez talentu mi imponuje všude možně, protože to je vynikající životní cesta, ale speciálně pokud v tenisu chybí šmrnc a osobitost, pak je to pro mě nuda. Generický tenis je ta nejnudnější věc na světě. Nudnější než fotbal bez gólů, nudnější než čekat, jestli na Sahaře zasněží. A potom, talenti bez větší disciplíny v tenise odjakživa fungují jako koření. Nejde o to, aby to byl základ tenisu. Čas od času je prostě ohromná zábava vidět, jak nějaký talent vypráská špičkového konzistentního dříče z kurtu, když chytne zrovna den, kdy mu to tam padá. Dřív to tak bývalo, dnes se to bere jako něco dávno zapomenutého nebo snad i nepatřičného. Ale tady prostě fungují známé principy kontrastu, dynamiky oživení. Stejně tak jako by byla nuda, kdyby nikdo neměl disciplínu, a sportu tak chyběla kvalita, kterou lze dosáhnout, tak je nuda, když není nic než ta disciplína. Proto je i turnaj v Halle (a v menší míře Wimbledon) takovým oživením, a proto se na zápas jako dnes Brown-Nadal tak dobře dívá, a proto se (pokud se není zaujatým Rafovým fanouškem) na jeho sledování (a hlavně Dustinovy maniakální údery) reaguje všelijakými nadšenými výkřiky, smíchem a citoslovci údivu. Prostě je to ohromná zábava, něco nevídaného, drzého. A ta může být jen tehdy, pokud toto koření zůstane zachováno. A to zůstane zachováno jen tehdy, pokud ještě k tomu bude prostor. A ta rezervace už se v posledních letech čím dál víc zmenšuje, vlastně je s podivem, jak ještě exemplář Brown mohl v dnešních podmínkách přežít. Dřív by měl mnohem větší životní prostor. Dřív byl talent na prvním místě (ne talent bez práce a dřiny, ale talent na prvním místě).
Reagovat
smazaný uživatel
A co Newport ?
A co Hertogenbosch ?
Nic ?

Kdyz uz tady tedy spekulujeme a o to ma jit...krom toho v Halle se hraje zuzeny program...vic by to ten produkt nepobral...
....takhle jednim vrzem poslat anglickou travu na smetiste dejin... proc ne, je to nazor, ale pro mne tedy dost odvazny...., ja tedy rikam kazda trava dobra...

Ale jeste vic se mne zda odvaznejsi porovnavat GS s jakymkoliv jinym turnajem...bez ohledu, jestli mic skace nize nebo ne atd... to je proste psychologicky jiny turnaj, a vzdy bude.

Take by mne zajimalo jak vubec definujes talent...nejen vzhledem k tomuto sportu [je to obecny pojem]... tedy ja ho definuji tak, ze to jsou probuzene lidske schopnosti, vzhledem k nejake cinnosti, vcetne toho, co je intelektualni tak i prakticke..., tedy nejen neco mit v ruce... v muzice muzes mit probuzene schopnosti lepsi nez jiny neco zahrat na klavir, ale pokud na to tzv. seres, tak z Tebe bude prumerny pianista... a jen na kvalitu piana bych to uplne nesvadel... ta mu muze pomoct, jiste, ale dokaze zahrat i na shitu... proto Murray je tam kde je a Brown je tam kde je...i kdyz ma 3 roky naskok, nebot je starsi...
Reagovat
J.M.
Newport, Hertogenbosch nic. Ty se pro mě nijak výrazně neliší od podprůměrných hardových turnajů. Zejména Hertogenbosch, co jsem se loni díval, měl s trávou společného úplně nejmíň ze všech trav, co jsem v životě viděl. To byl obyčejný pomalý hard. To i ta anglická tráva v Queensu s tím jejich nudným šnečím pinkáním je proti tomu supertráva pro supetravaře.

Talent je pro mě schopnost dělat věci dobře. V oboru, který je kombinací fyzických i psychických dovedností, je to tedy i kombinace obojího. Speciálně co se týče psychických dovedností, pak možná úplně nejuniverzálněji schopnost (na sobě) efektivně pracovat. Což by i odporovalo tomu, že je talent věc vrozená, ale spíš by napovídalo, že talent je věc, kterou člověk může získat. Ale talent tenisty není jedna věc, která se dá popsat jednou větou. Je to soubor dílčích podtalentů, které hráč může mít. Tenisté třeba mají talent na agresivní hru, ale mají blbou hlavu. Například Dustin má ohromný talent na to hrát na klasické rychlé trávě. řekl bych, že je to už jediný žijící zástupce skutečného trávařského tenisu (Llodra už končí a nevím, jestli by se dal nazvat trávařem). Naproti tomu třeba nemá talent na to nějak konzistentně pracovat na své kariéře. A nebo možná k tomu jen neměl podmínky. To já nevím, já ho nesleduju. Každopádně tak jako inteligence není jen jednoho druhu, tak člověk může mít talent na řadu různých věcí. A pro obor, který je kombinací různých věcí, může mít i několik talentů (a naproti tomu antitalentů) současně. A soubor talentů, které má Dustin, nejsou moc v souladu se současnou dobou.
Reagovat
smazaný uživatel
aaa, mela jsem tu uz napsanych par slov... Dobre, uz jste dal, ale presto - J.M. tady gramaticky, obsahove i formalne hezky nastinil pohled divaka a odbornika. Rada bych se ho zeptala - nez uplne zmizime do prava "na druhy monitor" :-))) - zda zazil a jak prijemne mu bylo, kdyz mu po citoslovcich bolesti pri treninku nejaky svihly bohem hazel ono tenisove koreni na jeho pulku kurtu?! :-))) Vidim to proste uplne jinak. Ja makam od malicka, tenisovy Buh na me sice nezapomnel a neco zminovanych talentu mi do kolibky soupnul (za coz mu dekuji), ale vyskovy (totiz nizkovy) :-))) handicap je jako dane a smrt, svoje si vzdycky vezme. Ale to je muj problem, ovsem co by me neskutecne zajimalo, je, co opravdu osobne vi J.M. o pocitech hrace a o tom, co bylo "DRIV".. :-)
Reagovat
J.M.
Je to možná drsné, ale pocity hráče z tohoto pohledu mě nezajímají. Profesionální tenis je show pro diváky, a tedy pokud se chce té show účastnit někdo, kdo jim třeba nemá co nabídnout, pak by možná měl být schopen aspoň ve svých myšlenkách odhodit svoje ego a vidět, že jeho pocit, to, že ON to chce dělat, být toho součástí, to jestli JEMU je nebo není příjemné koření, v tom celku není tím podstatným. Jak si třeba říká ten muzikant bez talentu - co už to stálo, furt je to málo, a výsledek je na pendrek...

Nicméně i s tím, co člověk má, se dá dosáhnout hodně, ale chce to ten nejobecnější talent - schopnost dělat věci. Třeba jinak, než je dělají ostatní. Efektivněji. Turbo mozek.

Co se týče toho, co bylo dřív... Jestli vejce, nebo slepice, to nevím. Ale jinak, něco málo taky pamatuju. Pro mě byly milníky, které mi tento pohled navždycky vštípily.

To jen tak obecně. Konkrétně to snad ani nechci rozvádět.
Reagovat
smazaný uživatel
snusku neresim.. :-) reagovala jsem na tve: "Dřív by měl mnohem větší životní prostor. Dřív byl talent na prvním místě (ne talent bez práce a dřiny, ale talent na prvním místě)."

Kdyby to nebylo pro me tak bolestive a kdybychom nebyli jen na pouhem TP, rozepsala bych se, CO bylo na prvnim miste!

A hrac muze byt ruznych kvalit, ale v okamziku, kdy odhodi sve ego, prestal byt hracem. ;-)
Reagovat
J.M.
Myslel jsem odhození ega ve smyslu pokory. Uvědomění si, že svět se netočí kolem mě. To není nic proti hráčství. Rafa by se asi taky nejradši na Halle a nějaké koření mezi hráči v pavouku vykašlal, ale jel tam, protože to cítí tak, že tenisová tour je víc než on a jeho pocity. (Samozřejmě pokud bys mě chtěla nachytat, můžeš k tomu dodat "a právě v tom momentě přestal být hráčem a dostal nakládačku od Browna". Ale myslel jsem to obecněji.)

Já chápu, že pro hráče to je bolestivé. Ale stejně tak chápu, že podstatnější je druhá strana. Protože hráč je jen součástkou celého soukolí.

Například Federer sklidil řadu dalších jízlivých poznámek o své "arogantnosti" tím svým okomentováním Nadalovy porážky od Rosola ve Wimbledonu:

"Před 15 lety byly takové zápasy mnohem častější na rychlejších površích, že hráč chytil formu a prostě vás přejel. Dnes to je prakticky nemožné, trefuje se víc returnů a podmínky jsou o tolik pomalejší. Takže bylo užasné vidět, že to je ještě možné. Po zápase jsem se tomu 10 minut smál. Nemohl jsem uvěřit, že to zvládl takovým způsobem."

Přesně za tu předposlední větu, která se zdá tak necitlivá k pocitům "oběti", navíc jeho údajného kamaráda, si vysloužil třeba i tento obrázek:

http://i1168.photobucket.com/albums/r494/MaldwynDyer/fedlaugh.gif

Ale Federer se na to díval přesně z tohoto pohledu. Člověka, který pamatuje, jak to bylo v tenise dřív. A přesně z toho důvodu se tomu dokázal i zasmát, odosobnit se od nějakých pocitů, toho, že jde o Rafu, ale prostě se tím pobavit. Stejně jako se tím pobavila (a dodnes baví) spousta lidí. Já doufám, že tohle nevymře, protože tohle je věc, která k tenisu, ke sportu, patří odnepaměti. Bez toho je mnohem chudší a nudnější.
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) super, taky jsem se zasmala.. :-))) a rada.
Ego se odklada, chce se mi spat....
A jako vzdy si nerozumime. DRIV jsou pro me komousi. Dobrou!
Reagovat
J.M.
Dobrou. (Já jsem přemýšlel, co jsi myslela tím DŘÍV, jestli to je nějaká hádanka, ale na nic jsem nepřišel... Tak i proto taková vyhýbavá odpověď. No ale jestli speciálně s tímto máš zkušenosti, tak se nedivím, že to nechceš rozebírat, a v tom případě bych i stáhnul ty řeči o pocitech.)
Reagovat
J.M.
A ještě možná něco, co se ti bude líbit ještě míň. Pokud byl v 80. letech Yannick Noah grandslamový vítěz a světová trojka, pak nevidím důvod, proč by v podobné době nemohl mít přinejmenším podobný úspěch Dustin. Tenisově má podle mě potenciál daleko větší a i showman by klidně zvládl být výraznější.
Reagovat
smazaný uživatel
No stoupnout si na travu a beton, je pro mne tedy rozdil...nejen osobne...pokud beres hodnotu rychlosti a odrazu [coz je jen jedna z hodnot, tak jeste to muzu nejak pochopit]... ale bych pripomnel i hodnotu krokovani, ktere celkem na te inteligenci zalezi...a je potreba nad tim tvrde pracovat...no cit pro mic, s tim spojene udery...ani nemluvim...

Inteligence je pro mne jedna... kdybysme ji dokazali vyuzit maximalne...svet je v raji... kazdy ji vyuziva ruzne [a to doslova], a tim tvorime potom tak zvane jeji druhy. Talentu je tolik kolik je lidi... kazdy mame schopnosti v sobe probuzene vice ci mene...na kolik ho - ten talent dokazeme inteligentne v ramci psychologicko-mentalniho sveta vyuzit... to je vec dalsi...

Takze v tom se asi uplne neshodneme, nebot ja nebudu nikdu podminovat schopnosti hrace povrchem....ani casem...

Na tom, ze kromne Halle jinde stoji trava za pendrek, to se urcite neshodnem...;)

Jestli jde o Yannicka Noaha, meho nejoblibenejsiho tenistu vubec... tak tenisu se opravdu venoval odpovedne... ovsem jeho duse vzdy patrila muzice... a rekl bych, ze jeho druhe album je opravdu majstrstyk...opravdu skvele... Ale opravdu tenhle hrac vykazoval na hristi nebyvalou inteligenci... a kreativitu, a to na jekemkoliv povrchu, ikdyz mu to slo nejlepe na antuce, kde take ten GS ziskal.
Take byl dost zraneny atd.

Noah byl a je uplne jina liga...
Reagovat
smazaný uživatel
Proste Yanick byl neskutecnej dric...ve vsem...
Reagovat
smazaný uživatel
A to jsem jeste nepripomnel jeho schopnost vest lidi... po dlouhe dobe dovedl Franci k vitezstvi v DC...hned jak na to sahl... opravdu neskutecne odpovedny a pracovity clovek, s zajimavym socialne-politickym myslenim...ano a byl to i showman, ale ne "sasek"...
Reagovat
J.M.
Ještě pro vencape - speciálně při té druhé výměně v čase 0:13 jsem si na tohle vzpomněl:

https://www.youtube.com/watch?v=Nqnsy1he7C4

Kdo z dnešních hráčů tohle umí? Takhle? V takové sekvenci (super return, super volej, super volej, super volej) rychle po sobě? A tak zostra? A to je jen jeden z mnoha střípků, kterých jsem v jeho zápasech viděl velkou spoustu.
Reagovat
J.M.
Jinak tedy, pokud někdo není ortodoxní fanoušek Rafy, doporučuji zhlédnout celé, mě to rozesmává i ze záznamu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal sa akurat zosmiesnil, naco sa tam trepal...
Reagovat
Amputace
Aby spíš číslovka ve tvém nicku nebyla za rok dva směšná..
Reagovat
Stan_Borowitz
Jako že aktuální bude RF20?
Reagovat
smazaný uživatel
;)
Reagovat
Amputace
Má smysl odpovídat?
Reagovat
r.Fever
Môže byť niekedy 17 grandslamov smiešnych ? Len toľko..
Reagovat
Amputace
Může být někdy prohra s outsiderem po pěti týdnech bez odpočinku směšná?
Reagovat
spaniel
Ano, tato byla. Nadal působil jak klubový hráč.
Reagovat
MarcelPersch
Horšího soupeře snad Rafa dostat do 1. zápasu nemohl i ten Kohli by byl pro začátek lepší, ale i tak věřím, že se připraví dobře na Wimbledon.

Gratulace Dustine, ke konci mu to tam padalo jak Rosolovi na W12. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dnešní prohra mě ani nějak nemrzí, Dustin zahrál parádně a Rafa ten přechod na trávu uspěchal, času na přípravu pro Wimblas je dost :) ... Tak ještě jednou gratulace Dustinovi k životní výhře :)
Reagovat
kada.tom
Jen ať se Rafa jeden připravit na Mallorku, trápit se někde v Halle :-))
Reagovat
smazaný uživatel
A teď mi vysvětli jedno, proč tam šel?

Jeho výraz na konci byl hodně otrávený, prohrát rozhodně nechtěl.
Reagovat
smazaný uživatel
A kdy se Rafa netváří otráveně, když prohraje, dokonce i s hráčem, který byl jednoznačně lepší, nejvíc dokáže brát porážku se ctí Djokovič, nebo se tak alespoň tváří a pochválí soupeře
Reagovat
kada.tom
protože to pořadatelům slíbil a nejspíš bude s pořadateli nějak vázanej (nevidím do toho), ale takhle to bývá po RG poměrně často (Rafa jezdí na Mallorku) :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Andy v Queen's v sudých letech=tragédie. :-)
Ale Radek hrál výborně a jsem za to i nakonec rád, že to tak dopadlo. Protože za to jak hrál Andy v TB pasivně a zazdil kvůli tomu všechny SP si vyhrát nezasloužil.
Reagovat
smazaný uživatel
To čumim, Rasta někde z Jamajky si vytírá zádel se světovou jedničkou, no jo Rafa se nepoučí a nedá si po takovým záhulu na milovaný antuce voraz, generálku na Wimbledon mu schvaluju, i Djok by se měl připravit, ale takhle :D :D pá pá zpátky na Mallorku, než se z toho vzpamatuje, postaví mu tam novej travnatej areál :D
Reagovat
kada.tom
jediný, co mě uklidňuje na tom, že Rafa prohraje v Halle takhle brzy je to, že je to jen 250ka ..
Reagovat
Cico93
4 dní po RG, tiež Jeto len človek prechod z antuky na trávu mu robí problémy
Reagovat
Faddova
Drsně ho vypráskal Rastafarian ;-) ...fakt, ať aspoň uhraje gem
Reagovat
smazaný uživatel
Radost sledovat, skvělá atmosféra, Brown krásným tenisem drtí Nadala :p
Reagovat
Rafaeoli25
Abyses nepo..v neděli ho začala trápit záda, navíc je očividný, že už chce bejt na Mallorce, aspoň na pár dní. To ale jedinci jako seš ty stěží pochopí, jezdit tam každopádně neměl, když je strhanej z RG..
Reagovat
smazaný uživatel
Co hraješ ublíženýho prosímtě? :D Jen jsem popsal, co se dělo na kurtu.. nebo podle tebe ho snad nedrtil? Ještě k tomu krásným tenisem ;)
Reagovat
Cico93
Sorry Rafa ale toto je moc s hentakym jamajskym Bobom Marlym;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ať to hlavně není kanár :D
Reagovat
kada.tom
Reagovat
J.M.
Pěkně to Radek zahrál, šel si pro to, hlavně se vyhnul těm svým typickým výpadkům v koncovkách setů. Nevím, proč si Andy myslel, že Radka přehraje nějakým pasivním pinkáním.

Stejně, když si srovnám to pomalé pinkání Z Queen's s Halle, tak to druhé je pro mě už několik let jediný turnaj, kde se ještě hraje trávový tenis, kde jsou k tomu ještě podmínky i hráči. To, co předvede Brown v jediné výměně proti Nadalovi, pro mě po stránce trávařského tenisu a krásy předčí všechno, co předvedou všichni hráči v Queen's dohromady za celý turnaj. To je prostě ultrašílenost, jediný hráč z minulého století mezi dnešními hráči, a v některých úderech snad i z jiné planety.
Reagovat
Cico93
Nadal na trave nic moc ;((( prehráva s huličom trávy na trave
Reagovat
Mayo
a kedy hral v Halle dobre :D mňa to ani neprekvapuje, ten Brown je riadny ranár...
Reagovat
smazaný uživatel
Brown je v tranzu, padne mu tam všechno ... pro nezaujatého diváka pěkná podívaná :) ... Jinak bych tu dnešní prohru Rafy moc nehrotil, je po RG a nemohl moc potrénovat na trávě. Jenom je škoda, že těch zápasů neodehraje více, aby si víc zvyknul na povrch no, ale nedramatizoval bych to :)
Reagovat
aligo
Urcite prijde s vymluvou ze ho ještě bolely zaxaz nebo neco podobnyho...
Reagovat
Mayo
prečo by sa mal vymlúvať ? :D šak v Halle nikdy nič nehral a je to proste pre neho rýchle...prehral, tak prehral...hlavný je Wimblas
Reagovat
rod_laver
Podle mě se rozvádí Toni nebo tak něco.
Reagovat
Stan_Borowitz
Koukám na to, Brown je dobrej šoumen. Ve druhém setu si dělá z Nadala zatím trhací kalendář...
Reagovat
J.M.
Ať si ještě někdo zkusí říkat, že zpomalování kurtů nemá na vývoj tenisu žádný vliv, že za všechno můžou obranářské atletické schopnosti dnešní špičky a moderní výplety, a že i kdyby kurty byly stejně rychlé jako dřív a wimbledonská tráva nezpomalila, že by se nic na současném stavu neměnilo. Jedině tak velké kulové. Tady má bezvýznamný trávový specialista na jediném skutečném zbylém (tedy jediném skutečně rychlém jako za starých časů) trávovém kurtu na světě náběh na kanára proti nejlepšímu obranáři všech dob.
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže Rafovi se očividně nechce a komu by se chtělo, kdyby byl vyřízenej z předchozího gs, tak z toho nedělejme drama, uvidíme ve Wimblu, jinak Rog se Sousou nějak vytíral? A to byl odpočatej..
Reagovat
Mayo
Proti takému strelcovi nemal proste šancu...s prehľadom ho porazil a porazil by ho tam aj keby hrajú znova a znova...tráva mu svedčí skvele...jeho by som vo wimblase nechcel dostať pre Rafu
Reagovat
Rafaeoli25
Tak dnes by Rafa prohrál možná s kýmkoli, nestojí se za to přemáhat, navíc Brown když má den hraje fakt skvěle, min.rok dal ve Wimblu ve třech Hewitta, ten si taky neškrt, přitom trávu doslova miluje..
Reagovat
martinek37
Tak Klára taky otočila, takže kromě výpadku Petry C. dost povedený den. :)
Reagovat
tommr
jj hlavně muži se činili. U Tomáše se to čekalo, ale Radek doslova šokoval. Potěšitelnej je i postup Jirky Veselýho v Praze ... :)
Reagovat
Fandina
TB zvládl bravurně a ve druhém setu už byl o chlup lepší. Krásný zápas a úžasné momenty od obou. Velká gratulace Ráďo a držím palce dál. Pojď pojď pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Wow! Gratuluju Radkovi, tohle jsem fakt nečekala.. :-)
Reagovat
VlS
Ta tvoje (vlkova) ježibaba má teda pěknej průser. To se dělá, zamlčet takouvouhle pecku? No toto. Z toho musí bejt pozdvižení i na strážní větvi.
Reagovat
martinek37
Asi se neptal, bral to jako tutovku. :D
Reagovat
VlS
Kdo vsadil z vlastenectví na Radka, slušně vydělal. Než Andymu došlo, že hrát s Radkem přebor v hravým tenisu je riziko, tak bylo pizdě. Gratulace Radkovi, pár bodů i kaček navíc se bude jistě hodit a to ještě nemusí bejt konec.
Reagovat
VlS
Jinak, nebejt to proti Britovi, tak by diváci museli bejt moc spokojení. Divácky krásnej hravej tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem celý zápas a takového Radka neznám, vyšlo mu všechno a měl vynikající pohyb, Murray prostě na Radka nestačil, doufám, že Radek na to naváže a minimálně se dostane do semifinále, kde by mimo jiné se mohl potkat v derby s Tomášem Berdychem. Radku, klobouk dolů !!! :)
Reagovat
martinek37
Zrovna jsem to chtěl napsat, že by si kluci mohli střihnout semíčko. Už dávno proti sobě nehráli.
Reagovat
martinek37
Tak jedu zrovna domu z práce a koukám, co že to ten Radek s tím Andym udělal. Velká gratulace, možná vyhraje celý turnaj s takovou hrou. :)
Reagovat
smazaný uživatel
neviděla jsem celý zápas, jen pár gemů, ale super Radek a jeho hra... přeju mu to :D
Reagovat
Cico93
Ja nie ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Žádná novina a fakt mě to mrzí :D:D
Reagovat
Cico93
Ale nie ja som v takých nezaujatý, ja fandim svojim a ostatné zápasy sledujem nestranne ;)))
Reagovat
kada.tom
Andy, Andy :-(((

Gratulace Štěpánkovi k QF.
Reagovat
smazaný uživatel
Po tom kdy jsem ho na vlastní oči sledoval v Prostějově minulý týden proti Veselému by mě tohle ani ve snu nenapadlo... Nádhera Radku jen tak dál!! Tráva na tvoji hru je jak dělaná!!
Reagovat
vrabejka
Štěpec je král!!!
Reagovat
PetaM
Tak měl tam Leandera a navíc Petra Čecha. To se zápasy nevypouštějí :D
Reagovat
fojo
Zkusene Radek zahral....
Reagovat
PetaM
Tak teď jsi měl z prdele kliku Radku. Tak toho využij :D
Reagovat
Cico93
Mauresmo maš padaka ;)))
Reagovat
spaniel
Zatim to pusobi jak kdyby Radek byl wimbledonsky vitez
Reagovat
PetaM
A zatím to je jen vítěz AO a USO :D :D Dobře no, v deblu :D :D :D
Reagovat
Pesek12
Radak běhá jak za mlada, neskutečné, tráva mu sedí a Andy přistupuje na trávě na jeho kulišárny a nehraje důrazně. Trápí se a 8 setbalů ho musí strašit. Chce to dotáhnout dokonce Radku.
Reagovat
smazaný uživatel
Nádhera, po té holomajzně na trávě z předchozích dnů to je krása.. navíc Radkovi skoro všechno vychází
Reagovat
PetaM
Radku, ještě mi řekni, že ho porazíš ... :D :D :D
Reagovat
dadaft
Murray?
Kdo to je?
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Radek neskutečně! Murray svým způsobem taky :D
Reagovat
Grape
8 odvrácených setbolů, hezky Radku! :-)
Reagovat
Cico93
Andy to otočí
Reagovat
Grape
To není tak jisté, tohle s ním může pěkně zamávat. Radek už má 40:0 při jeho servisu. :-) Ale i kdyby Radek nakonec prohrál, tak rozhodně na ten první set může být hrdý.
Reagovat
Grape
A brejk už je tam. :-)
Reagovat
Cico93
Alebo aj nie ;)))
Reagovat
Pesek12
jj, bylo to tak 2:6 a 8 setbolů. I když tady v popisu píšou 9 setbalů, ale to neumí počítat http://online.sport.cz/detail/15538/
Reagovat
Pesek12
jj, bylo to tak 2:6 a 8 setbolů. I když tady v popisu píšou 9 setbalů, ale to neumí počítat http://online.sport.cz/detail/15538/
Reagovat
spaniel
Paradni zapas, to nej z travy. Radek byl v prvnim setu o chlup lepsi a aspon jeden set by si zaslouzil.
Reagovat
Cico93
Už dal ,)))
Reagovat
Pesek12
Radek se celkem snaží s Andym 6:6 a 8:8 v TB.
Reagovat
Grape
A to v TB už prohrával 2:6...Je to bojovník :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Andy hraje teda dost připo*raně
Reagovat
Pesek12
nebylo to od 3:6? Předtím jsem se chvíli nedíval.
Reagovat
Grape
Podle livesportu to bylo i 2:6.
Reagovat
Fandina
Berďo. A držím palce proti Felimu. Berďo pojď pojď pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Až na to proměnovani BP docela dobre no...Felik ho prověři pořadně...:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist