Štěpánek v Šanghaji deklasoval Ferrera

12. 10. 2009, 16:27
Aktuality 4
Necelou hodinu pobyl při svém úvodním zápase v Šanghaji na kurtu český tenista Radek Štěpánek. Třináctý nasazený hráč zdolal Španěla Juana Carlose Ferrera bez problémů 6-3 6-0.
Radek Štěpánek

Třicetiletý Radek Štěpánek odvrátil v duelu s o rok mladším Ferrerem všechny čtyři brejkboly. Naopak vítěz Roland Garros z roku 2003 přišel o své podání čtyřikrát.

Dalším Štěpánkovým soupeřem v Šanghaji bude Němec Andreas Beck, jehož minulý týden v Tokiu porazil ve dvou setech Tomáš Berdych. Toho čeká v prvním kole v Číně v repríze daviscupového semifinále Chorvat Marin Čilič, jenž v neděli prohrál finále v Pekingu s Novakem Djokovičem.

Karlovič popáté prohrál
Přes nástrahy prvního kola prošel v Šanghaji také 22. hráč světového žebříčku Stanislas Wawrinka. Švýcarský tenista byl proti polskému kvalifikantovi Lukaszi Kubotovi velmi blízko vyřazení: první set jasně prohrál a v tie-breaku druhé sady vedl jeho soupeř už 5-1. Wawrinka ale vyhrál náslejujících šest výměn, druhý set získal a v rozhodujícím dějství vyhrál po více než třech hodinách i druhou zkrácenou hru.

Kvalifikanté dnes ale v Šanghaji slavili úspěchy - a to hned čtyři. Nejvíc se na postup nadřel Němec Rainer Schuttler, který Argentince Vassalla-Arguella porazil až v tie-breaku třetího setu. Další Němec Florian Mayer porazil svého krajana Petzschnera poměrně hladce 6-3 6-2, Brazilec Thomaz Bellucci vyzrál na dalšího kvalifikanta Chiudinelliho 7-6 6-4 a Ital Fabio Fognini překvapivě porazil lepšícího se Lotyše Ernestse Gulbise 7-6 6-3.

Chorvatský tenista Ivo Karlovič se ani v Šanghaji nedočkal vítězství a připsal si už pátou porážku v řadě. V Číně nestačil na Američana Jamese Blakea; přestože mu nasázel 27 es, prohrál 6-3 6-7 3-6.

Výsledky - Šanghaj (tvrdý povrch, dotace 3,240.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (13-ČR) - Ferrero (Šp.) 6:3, 6:0, Gonzalez (10-Chile) - Zverev (Něm.) 7:5, 6:7 (0:7), 2:2 skreč, Robredo (14-Šp.) - Llodra (Fr.) 6:1, 6:4, Ferrer (16-Šp.) - Gasquet (Fr.) 6:4, 6:3, Wawrinka (Švýc.) - Kubot (Pol.) 2:6, 7:6 (7:5), 7:6 (7:3), Bellucci (Braz.) - Chiudinelli (Švýc.) 7:6 (7:3), 6:4, Blake (USA) - Karlovič (Chorv.) 3:6, 7:6 (7:4), 6:3, Schüttler (Něm.) - Vassallo Arguello (Arg.) 6:4, 3:6, 7:6 (7:2).

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák, Mertiňák (ČR/SR) - Damm, Lindstedt (ČR/Švéd.) 4:6, 7:6 (7:4), 11:9.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pěkně Radku, Ferrero je velmi těžký soupeř!!! Držím palce!!!
Reagovat
smazaný uživatel
co to kecas za nesmysl? s jeho dnesni hrou bych i ja uhral nekolik her.
Reagovat
smazaný uživatel
halus
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.slovnik-synonym.cz/web.php/slovo/haluz
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist