Štěpánkovi se návrat nevyvedl, vypadl s Ramosem

16. 4. 2013, 12:24
Aktuality 84
Radek Štěpánek ve své první dvouhře po tříměsíční pauze neuspěl. Čtyřiatřicetiletý český tenista podlehl v úvodním kole turnaje Masters v Monte Carlu dvakrát 3-6 španělskému kvalifikantovi Albertu Ramosovi.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek absentoval na okruhu ATP od 18. ledna, kdy ve třetím kole Australian Open vypadl s pozdějším vítězem turnaje Novakem Djokovičem. Koncem ledna se musel podrobit operaci vyhřezlé ploténky krční páteře a vrátil se až před týdnem ve čtvrtfinále Davis Cupu v Kazachstánu - zatím jen ve čtyřhře, v níž po boku Jana Hájka prohrál s domácím párem.

Dnes se v Monte Carlu představil konečně také v singlu. Turnajový los mu do prvního kola poslal Španěla Alberta Ramose, proti němuž Štěpánek neodstartoval špatně. Hned v úvodním gamu mohl český reprezentant sebrat soupeři servis, a i když se mu to nepodařilo, díky brejku za stavu 2-2 už šel do vedení. Zbytek setu ale ovládl 67. tenista světa. Ten nejdříve srovnal, znovu sebral Štěpánkovi servis a set ukončil.

V další sadě držel karvinský rodák se soupeřem krok jen jejím úvodu. Ve třetí hře Radek Štěpánek znovu přišel o podání a ztrátu už nedohnal. Ramos se po hodině a čtvrt dostal při Štěpánkově podání k prvnímu mečbolu a vzápětí zápas ukončil.

Pro českého hráče to neznamená úplný konec v Monte Carlu: po boku Chorvata Ivana Dodiga dnes v prvním společném zápase porazili 6-4 6-3 sehrané francouzsko-švýcarské duo Benoit Paire a Stanislas Wawrinka a postoupili do 2. kola čtyřhry. V něm je čekají nasazení Bělorus Max Mirnyj s Rumunem Horiou Tecauem.

Přímo do druhého kola byl v Monte Carlu nasazen Tomáš Berdych, který se dnes dozvěděl jméno svého soupeře. Bude jím Marcel Granollers ze Španělska, který dnes otočil zápas s Rumunem Victorem Haneskem a zvítězil 6-7 6-3 a 6-1.

Dimitrov poprvé vyzrál na Tipsareviče
V prvním kole měl volno i osmý nasazený Janko Tipsarevič, jenž ke své letošní premiéře na antuce nastoupil proti Bulharovi Grigoru Dimitrovovi. Svého soupeře srbský tenista dobře znal, v dosavadních třech soubojích ho pokaždé porazil, a za výhrou vykročil i dnes. Díky brejku v úvodním gamu zápasu se Tipsarevič dostal do vedení, které mu vydrželo až do stavu 5-4. Při svém podání měl dokonce dva setboly, Dimitrov ale oba odvrátil, vzápětí srovnal a vynutil si tie-break, který vyhrál poměrem 7-3.

Tipsarevič ještě v úvodu dalšího setu odvrátil pět brejkbolů, ale to dnes od něj bylo vše. Dalších šest her pro sebe získal Dimitrov, který tak postoupil už do osmifinále.

"Jen jsem se snažil vrátit do zápasu. Hrát proti Jankovi není nikdy jednoduché a dnes to byl znovu jeden z těch dnů. Snažím se si tenis na kurtu užívat a zároveň bojovat o každý bod. To se mi dnes vypaltilo v prvním setu, kdy jsem bojoval do posledního míčku. Se svým výkonem jsem moc spokojený," komentoval Dimitrov, který si o čtvrtfinále zahraje s vítězem německo-španělského souboje Mayer - Bautista-Agut.

 

Hned v prvním kole dvouapůlmilionového turnaje vypadl další ze Španělů v pavouku Fernando Verdasco. Někdejší sedmý hráč světa od loňského září na žádném turnaji nepřešel přes osmifinále a Marinko Matosevic se dnes postaral o to, že se mu to nepodaří ani v Monte Carlu.

Verdasco přitom podobně jako Tipsarevič odstartoval rychlým brejkem a po dalším prolomeném servisu Australana vedl už 5-2. Ani takový náskok ale Španělovi nestačil: Verdasco ztratil dalších deset her v řadě a za stavu 5-7 0-5 odvracel hrozbu 'kanára'. Aktuálně 31. tenista světa dokázal snížit ještě na 3-5, další šanci už ale Matosevic neprováhal a zvítězil 7-5 6-3.

Jo-Wilfried Tsonga už potřetí během půl roku porazil Rusa Nikolaje Davyděnka. V Monte Carlu dnes šestý nasazený Francouz sice hned v první hře přišel o podání, to si pak ale už bezpečně hlídal až do konce, zvítězil 7-6 6-3 a vzájemnou bilanci tak otočil už na 3-2 ve svůj prospěch.

Osmý hráč světa Tsonga prý minulý týden po Davis Cupu v Argentině nevzal raketu do ruky a pouze odpočíval. I proto byl spokojený především s postupem dál.

"Dnes to byl docela dobrý začátek, ale může to být lepší. Hned na začátku jsem přišel o podání. Ale odehrál jsem dobrý zápas a situaci jsem zvládl celkem dobře. Jsem šťastný že jsem vyhrál, protože on (Davyděnko) dokáže být velmi nebezpečný. V minulosti to už mnohokrát dokázal. Jelikož jsem dokázal vyhrát, tak jsem na kurtu musel předvést dobrý výkon," komentoval Tsonga.

Juan Martín Del Potro i Nicolás Almagro museli na úvod turnaje otáčet nepříznivý vývoj utkání. Pátý nasazený Argentinec v prvním letošním zápase na antuce zdolal 1-6 6-4 6-3 Ukrajince Alexandera Dolgopolova a třetí start v monackém knížectví proměnil poprvé v postup do 2. kola. Španěl, jenž hrál ještě v neděli finále v Houstonu, porazil 2-6 6-1 6-3 Belgičana Davida Goffina.

Isner se v Evropě zdržel jen na jeden zápas
John Isner, který v neděli večer v Houstonu získal první titul z antuky a stejně jako Almagro tak měl velmi málo času na přesun přes oceán a na aklimatizaci, šestý zápas v řadě nevyhrál. V úvodu souboje s Ernestsem Gulbisem sice prohrál 7 fiftýnů v řadě a hned musel odvracet tři brejkboly, se všemi si však poradil, navíc získal 18 z 22 výměn a ráze vedl 4-1 s dvěma brejky v zádech. Lotyš si ještě jeden servis vzal zpět, set už ale nezachránil. Utkání se ale Gulbisovi otočit podařilo. Do konce duelu na podání prohrál už jen 9 fiftýnů a nakonec tak zvítězil 4-6 6-2 6-3.

"Byl jsem trochu unavený, ale to se dalo očekávat. První set jsem ještě vyhrál, ale asi od stavu 2-2 jsem odpadl a pak už bylo příliš pozdě se do zápasu vrátit," řekl Isner, který do Evropy letěl business třídou do Nice s mezipřistáním v Londýně.

Isner navzdory porážce po zápase spíše hýřil optimismem. Je prý rád, že je po zranění kolena, které ho připravilo o Australian Open, zpátky v dobré formě. "Začínám hrát lépe, takže budu pokračovat v tom, co teď dělám. Mám dobrý pocit z toho, co mě ve zbytku sezony čeká. Je to vzrušující."

Nyní se Isner vrátí zhruba na dva týdny zpět do USA a do Evropy se znovu zavítá na další turnaje Masters 1000 v Madridu a v Římě. Ve Španělsku se začíná 5. května. "Na zbytek antukové části sezony se moc těším. Teď se moc těším domů, tohle byl takový malý výlet," dodal Isner s úsměvem.

Gulbis, který na přelomu února a března vyhrál 13 zápasů v řadě a prohrál až po boji s Nadalem, poslední týdny podřídil přípravě na antukové turnaje. V dalším zápase ho čeká Argentinec Juan Mónaco.

Djokovič v Monaku hrát bude
Až do dnešního dne byl start Novaka Djokoviče kvůli zranění kotníku nejistý, odpoledne však pořadatelé účast srbské hvězdy potvrdili. Loňský finalista dnes trénoval, i když nohu při podání šetřil, a ve středu ho tak čeká úvodní zápas s Rusem Michailem Južným.

Pravý kotník si pětadvacetiletý rodák z Bělehradu zvrtnul během minulého víkendu při čtvrtfinále Davisova poháru, i tak dovedl Srby k postupu přes Američany. Pozdější vyšetření magnetickou rezonancí vyloučilo vážnější zranění. 

Djokovič hrál na antuce ve svém bydlišti Monte Carlu dvakrát finále, loni i v roce 2009 však nestačil na tamního osminásobného šampiona Španěla Rafaela Nadala. Ten do turnaje vstoupí také zítra, utká se s Australanem Marinkem Matosevicem.

 

Výsledky - Monte Carlo (antuka, dotace 2,646.495 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Ramos (Šp.) - Štěpánek (ČR) 6:3, 6:3, Almagro (10-Šp.) - Goffin (Belg.) 2:6, 6:1, 6:3, Wawrinka (13-Švýc.) - Istomin (Uzb.) 6:3, 7:5, Mónaco (14-Arg.) - Kližan (SR) 6:4, 6:0, Matosevic (Austr.) - Verdasco (Šp.) 7:5, 6:3, Mayer (Něm.) - Balleret (Mon.) 5:7, 6:1, 6:2, Granollers (Šp.) - Hanescu (Rum.) 6:7 (8:10), 6:3, 6:1, Anderson (JAR) - Janowicz (Pol.) 7:5, 7:6 (11:9), Melzer (Rak.) - Huta Galung (Niz.) 1:6, 6:3, 6:2, Montaňés (Šp.) - Monfils (Fr.) 6:2, 2:6, 6:4, Gulbis (Lot.) - Isner (USA) 4:6, 6:2, 6:3. 

Dvouhra - 2. kolo:
Del Potro (5-Arg.) - Dolgopolov (Ukr.) 1:6, 6:4, 6:3, Tsonga (6-Fr.) - Davyděnko (Rus.) 7:6 (7:3), 6:2, Gasquet (7-Fr.) - Paire (Fr.) 6:1, 3:6, 6:1, Dimitrov (Bulh.) - Tipsarevič (8-Srb.) 7:6 (7:3), 6:1, Kohlschreiber (16-Něm.) - Andújar (Šp.) 6:2, 2:6, 7:6 (7:3). 

Čtyřhra - 1. kolo:
Dodig/Štěpánek (Chorv./ČR) - Paire/Wawrinka (Fr./Švýc.) 6:4, 6:3.
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

84
Přidat komentář
Fandina
super první kolo v kapse. Gratulka, jen tak dál. Tome pojď!
Reagovat
gigin
druhé kolo...
Reagovat
Fandina
díky za opravu, jeho první zápas, ale druhé kolo, tak tím líp!
Reagovat
Fandina
Jirka Veselý porazil v Římě Phaua tak gratulka a jen tak dál taky! Pojď Jirko ... pojď pojď pojď ... držím palce!
Reagovat
smazaný uživatel
Tome- gratulka:-))
Miloši- :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
V červnu v Queensu bude zajímavá exhibice: Murray,Henman vs Berdych,Lendl.
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, paráda :-))
Reagovat
Fandina
Super ... doufám, že Tom s Ivanem to vyhrají.
Reagovat
gigin
http://www.tennisgrandstand.com/wp-content/uploads/2013/03/Ernests-Gulbis.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
:))) Tak trochu zaklínač..:)))
Reagovat
smazaný uživatel
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/533823_440727776019847_57677799_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Grigoooooooooor! Idemoo!
Reagovat
smazaný uživatel
Jooo, ten mě moc potěšil dneska, byl skvělej, ač Janko není od začátku sezóny v nějaké formě, ale je to pro něj určitě skalp a snad mu to i pomůže dál, líbí se mi jak, hraje. Snad to je jeden z těch talentů, kteří to dotáhnou hodně vysoko, moc mu to přeju.
Reagovat
VlS
Myslíš, že umí srbsky?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to bylo samozřejmě mířeno směrem k jeho soupeři, z jehož porážky mám nesmírnou radost. Není nic lepšího, než když po úterku není v turnaji ani Troicki, ani Tipsarevič :-))
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
Nando.. :'( Mě ho je prostě líto..
Reagovat
gigin
Děkuji ti Ernestku :)) S.M.T. - Come on!!!!!!!!!!!
Reagovat
Fandina
Hrál dobře. John ze začátku, ale pak už byl lepší Gulba. Zápas se mi líbil.
Reagovat
Bob
Mě taky, gratulace Gulbisovi :)
Reagovat
Fandina
Štěpula vyhrál ve čtyřhře, tak to je super Radku a zase tak. Pojď!
Reagovat
tommr
tak ona je otázka nakolik k tomu vítězství přispěl Radek a nakolik Dodig. Každopádně je ale dobrý, že postupuje a může se dál rozehrávat ... :)
Reagovat
Fandina
Přesně tak, alespoň se rozehrává a to je dobrá zpráva pro něj i pro DC do čtyřhry. A také teď když vyhrál s Dodigem, tak bude mít radost i další Štěpánek, Martin, jeho trenér ... úsměv
Reagovat
Fandina
A to je ještě potřeba připomenout, že vyhráli ve dvou a porazili pár Paire Wawrinka. Takže jen tak dál a příště zase. Pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Ernie taky paráda. Nejdřív nevyužije 40:0 na returnu a pak sám ztratí servis. :(
Reagovat
smazaný uživatel
Hm zatim celkem náklep..
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Ernie! Nakonec to Izzymu nandal i v esech. (11-7)
Reagovat
smazaný uživatel
Ernie je prostě nejlepší..! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Alex krása. Kéž by to dotáhnul.
Reagovat
dadaft
no tak to byla nešťastná koncovka! - chyba rozhodčího, hopla hop... - a set je v čudu...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj. Teď už vyhraje asi DelPo.
Reagovat
tommr
škoda. Dva sety byl Dolgopolov lepší, ale tu koncovku druhýho setu nezvlád. Ted asi převáží zkušenosti ...
Reagovat
dadaft
brejk zpět!
Reagovat
dadaft
hm, byl to jen poslední záchvěv...
Reagovat
VlS
Dog je zvláštní, takhle projet vyhranej zápas.....
Reagovat
carolyn
Věříte tedy někdo, že MC vyhraje někdo, kdo ho vyhrává většinou pořád? :-)
Reagovat
tommr
vzhledem k tomu, že Djokovic právě potvrdil účast věřím ve stejný finále včetně vítěze jako loni ... :)
Reagovat
carolyn
nápodobně :-)
Reagovat
carolyn
Potro to snad nééééé, co to je tohleto dneska? :-(
Alamgro prohrává s takovým nijakým, štepec je pryč a Nando taky....
Reagovat
dadaft
Juane Martíne - co budeš dělat?
Reagovat
carolyn
:-))) co by dělal, zkazí všem tiket
Reagovat
dadaft
asi by raději hrál s Djokovičem, než s Dolgopolovem. ))
Reagovat
carolyn
asi :-)
Almagro se probral koukám
Reagovat
kada.tom
mně by to třeba ohromně zvedlo náladu :-)
Reagovat
kada.tom
Snad to Sašovi vydrží a Vopičáka vyřadí :-D zatím je na půli cesty :-)
Reagovat
kada.tom
hmm, a Goffin taky slušně ničí Almagra, snad mu to taky vydrží ... zrovna tyhle 2 nasazený hráče bych ocenil, kdyby brzo skončili :-)
Reagovat
carolyn
Tak Almagro teprve dorazil z usa, asi se v letadle nějak nevyspal...
Reagovat
Amputace
Uznávám absenci turnaje Masters na trávě, to je vpravdě škoda. Tři antukové turnaje po sobě jsou hodně, ale celé je to jen snaha o vyrovnání toho, že se hrají dva GS na hardu, tudíž i Masters na hardu je více než je zdrávo. Nechápu, proč by měl vzniknout Masters na trávě právě na úkor Masters na antuce? Například Shangai je už zcela navíc. Mnohem lepší by bylo ze Shangaie udělat pětistovku a tím učinit z Paříže (jako jediného indoorového Masters) konečně prestižní turnaj. Momentálně je však ten nejzbytečnější, stačí se jen podívat na obsazení finálových zápasů z posledních let. O MC se naopak nic takového napsat nedá. V letech 06-08 tady hráli pokaždé finále Federer s Nadalem, tedy dva největší tenisové fenomény té doby. V roce 2009 a 2011 hrál finále Nadal s Djokovičem. Svůj první titul vybojoval ve finále s Coriou. Celkem 6x z osmi Nadalových triumfů bylo finále obsazeno nejlépe, jak mohlo a Nadal tedy nepotřeboval ve finále porážet Monfilse jako Djokovič v Paříži nebo Tsonga Nalbandiana. Jen v roce 2010 to byl Verdasco, který v semifinále nečekaně vyřadil Djokoviče.
Reagovat
dadaft
souhlas. MC je dnes už tradiční špičkový turnaj v úžasném prostředí - - - - - si to představuju:: láhev kvalitního francouzského vína a místo tak, ať mi jarní mořský větřík povlává ve vlasech..........
Reagovat
dadaft
http://www.monte-carlorolexmasters.com/Players/Past-Champions.aspx
Reagovat
Amputace
Teda pardon; samozřejmě 2009 a 2012 hrál Nadal finále s Djokovičem.
Reagovat
dadaft
Amputace ....... ale je fakt, že u ženských je to zvláštnější v tom, že Stuttgart je v jedné z nejkrásnějších evropských hal (takové halové antukové mistrovství světa )))) - a pak přichází tři velké venkovní turnaje...
Reagovat
smazaný uživatel
To si děláš srandu s tím Šanghejem ne? Turnaj, který je každoročně vyhlášen nejlepším turnajem Masters 1000 bys chtěl degradovat?
Reagovat
Amputace
Nejlepším turnajem Masters? A to na základě čeho, prosím tě? Protože je to jeden z hrstky turnajů, kde se Murray dokáže nejen dostat do finále, ale dokonce i vyhrát? Budiž, je-li tomu opravdu tak, nemám nic, tohle jsem nevěděl, ale opravdu mě nenapadá jediný racionální důvod, proč by právě Shangai měla stát na pomyslném vrcholu všech Masters.
Reagovat
smazaný uživatel
http://en.wikipedia.org/wiki/ATP_Awards#Tournaments_of_the_Year
Reagovat
Amputace
No dobře, ukázal jsi mi tabulku, to je pěkné, ale na základě čeho se to vyhlašuje, kdo to vyhlašuje, hlasují samotní hráči, majitelé turnajů nebo jak?
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vím, tak hlasují sami hráči a vyhlašuje to ATP. A na základě čeho?
Tak asi za organizaci turnaje. Jaké tam jsou podmínky k hraní a tak.
Třeba Murray k tomu řekl tohle:

?They put on a really good tournament. They look after the players really, really well. They make a big effort, the venue is fantastic, they have a lot of practice courts, a good gym and the centre court is a really nice court as well, so I?ve just always felt pretty comfortable there [in Shanghai].?
Reagovat
Amputace
Tak pokud hlasují sami hráči, nedá se nic namítnout. Ale na druhou stranu - Monte Carlo si také většina hráčů pochvaluje, mají ten turnaj v oblibě, přesto jej ale někteří zdejší odborníci považují za méněcenný a nejraději by jej degradovali na pětistovku.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Monte Carlo bylo v minulosti taky dvakrát zvoleno, takže je to tam určitě na vysoké úrovni. Ono mu asi dost škodí ten status "nepovinný".
Reagovat
Amputace
A vidíš - i přesto se ho hráči rádi účastní, i když nemusejí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Šanghaj je fajn...jeden z těch rychlejších hardů a pokud si ji jako nejlepší Masters volí i samotní hráči, není co řešit.
Reagovat
Bob
Snad to Gael ještě urve.
Reagovat
Pe3k
Gratuilace Grigorovi. Už 3 hráč z top 10, kterého dokázal porazit. Snad mu to dodá sebevědomí :)

Verdasco má v hlavě asi pěkně nasráno. S jeho talentem a stylem by mohl být uplně někde jinde...

Kdo se chce pobavit na účet Nadala (tak jako já) at si přečte článek, kde Rafa tvrdí, že není v MC favorit :D :D :D Ten hoch už fak neví ...

http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2013/04/16/Monte-Carlo-Monday-Nadal-Preview.aspx
Reagovat
J.M.
To je Rafova tradiční formulka. Na žádném turnaji není favorit, ani na té nejzapadlejší dvěstěpadesátce, každý soupeř, i ten nejobskurnější outsider z chovstu žebříčku, je moc těžký a Rafa musí předvést to nejlepší, aby vůbec měl šanci. Pro někoho možná sympatická skromnost, pro mě zbytečná mystifikace. Konkrétně v MC Rafu nepovažuje za favorita jen on sám, jako jediný na světě.

Jinak souhlas s tím, že MC je úplně zbytečné Masters. Tři antukové Masters těsně po sobě je zhovadilost, která u tvrdých povrchů nemá obdoby (a u trávy není ani jeden). Nepovinný status a pochopotelné odřeknutí hvězd (protože dát tři antukové po sobě, těsně před RG, to je jen pro nadlidi) a následné chudé startovní pole z toho pak dělá turnaj kategorie 500, kam patří, a snad se do ní brzy dopracuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je nielenže skromný, ale aj výrazne poverčivý, človek ktorý sa už dopredu vidí ako víťaz velakrát urazí šťastenu..Nevidím na jeho konaní nič zlé, naopak o poste favorita za účasti Djokoviča mozeme celkom polemizovať.

Čo sa statusu Masters týka, nevidím dovod preco by sa mal brať akurát MC, ktoré je navyše u hracov velmi oblubené..Antuka je úzko viazaná s letným počasím, práve preto je program zhustený, hoci samozrejme žiadne tri Masters za sebou nenasledujú, kedze po MC aj pred RG je pauza..Skor by sa malo ATP zamysliet nad obmedzením turnajov na harde, než sa zamyslat nad tradičnou antukou..
Reagovat
Amputace
Přesně tak. A k tomu zajímavost. Od roku 2008, tedy kdy už byla ustálená ona v současnosti známá TOP čtyřka (tedy krom Murrayho, který se tam však dostal začátkem září a dodnes tam zůstal) se v každém semifinále objevili alespoň dva zástupci této čtyrky. Dá se to samé říci o Paříži? Já nevím, ale nějak tu absenci favoritů v MC nepozoruji.
Reagovat
tommr
pokud vím tak letos odřek MC pouze Federer, kterej už začíná tenisově stárnout. Všechny ostatní absence byly vynucený zraněníma. Startovní pole je v MC plně srovnatelný se všema ostatníma Masters ...
Reagovat
dadaft
prostě chybí Federer.
to dělá hodně.
jenže na to si už je třeba začít zvykat...
Reagovat
tito
Momentálně to není jen o pověrčivosti. V IW měl přeci jen na své poměry hodně UE a timing ještě není takový, jaký by si představoval. Ale koneckonců ať si říká co chce, ne? :-))) Koukni na jeho stránky na FB - bohužel nemohu zkopírovat odkaz - je tam pěkné video z 8.4. - RN- Youngstar- Best Points / 2005-2008/
Reagovat
Roger_Federer
:), za 10 let na okruhu Rafa nikdy neřekl, že je favoryt.. i kdyby ješte 5x vyhral RG.. Tak cely svet vy, že vždycky je nejvetši favoryt..Jen on to tak neciti..hold je velice skromny.
Reagovat
Amputace
Jestliže je pověrčivý, tak se nedá nic dělat. Pokud věří, že otevřené přiznání toho, že je favoritem, by mu mohlo přinést smůlu, není se čemu divit. Proč by šel proti svým zvykům a přesvědčením, tobě ani nikomu jinému nemusí nic dokazovat.
Reagovat
dadaft
když je Davyděnko zdravý a v pohodě, tak je to famózní hráč.
miloval jsem jeho zápasy s Hewittem.
konečně dneska tenis.
Reagovat
dadaft
ohohóóó.
doteď jsem měl dneska tenis jen puštěný jako kulisu a sem tam mrkl...............
............ ale teď se hraje super,
takže do toho jdu naplno jako hráči - uvařil jsem Earl Grey. ))
Reagovat
dadaft
tak ve druhém už Tsonga skvěle podával a Davyděnko kazil na síti.......
..... ale první set super.
Reagovat
tommr
hezký byly i oba předešlý televizní zápasy hlavně zásluhou Dimitrova a Gasqueta. Z toho Dimitrova by ještě moh bejt docela dobrej hráč ... :)
Reagovat
dadaft
tak i teď DelPo - DolGo by mohl být dobrý mač. ))
Reagovat
tommr
jj je to hezkej a napínavej zápas. Dolgopolov se překvapivě dobře drží ... :)
Reagovat
J.M.
Skvěle Grigor, konečně po roce vítězství nad hráčem top 10. I když vítězství nad Tipsarevičem v současné formě, to snad ani není žádný kumšt. Nevím, co se s Jankem stalo, že najednou hraje tak otřesně, jestli s něčím přestal nebo co... Ale ten akrobatický zákrok v obraně, co Grigor předvedl v posledním gemu, tím zase splnil svoji normu co zápas, to exkluzivní perlička do tenisových higlights.
Reagovat
Vojtiik
Taky jsem šťastný, je tu i analogie toho, že grigor měl vždycky problém dopodávat, dneska se to otočilo a byl to on, kdo za stavu 4-5 brejknul a vyhrál set, tak snad mu to pomůže:)).. jinak mně se hodně líbil i proměněný setbol, takový ten Federerovský krátký suchý prohoz zapěstím, moc pěkné.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem na něho hodně zvědavý s Richardem. Už by ho měl konečně porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Dimitrov bude hrát s Mayerem nebo Bautistou.
Reagovat
J.M.
Richarda měl loni už dvakrát jasně na lopatě, a pokaždé svým typickým nenapodobitelným způsobem lopatu zlomil. Je snad jen otázka času, kdy ho konečně dá, stejně jako Janka. Jinak opravdu letos vypadá, že z něj konečně něco zásadnějšího bude, pokud vydrží zdraví. To odhodlání, agresivita, razance i technika, to je čím dál lepší. Když se mu místy daří, tak už má herně na kohokoli (snad kromě Rafy). Jen ta konzistentnost ještě není tak dobrá.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, díky, já se překoukl. A to už jsem se těšil na jejich zápas:))
Takže čtvrtfinále, a tam pravděpodobně střet s Rafou, je reálné...
Reagovat
smazaný uživatel
Já se s tím Richardem spletl, nebude s ním hrát. Ale nic to nemění na tom, co píšeš. Už by ho měl konečně porazit, herně na něho rozhodně má. Hlavně jejich poslední střetnutí mám pořád v živé paměti, tam jsem nad tím jen kroutil hlavou, z čeho dokázal prohrát zápas.
Já věřím, že z něho něco bude, to zlepšení tam vidět je. Změna trenérského prostředí mu prospěla, jsem rád, že se k tomu konečně odhodlal. A snad je teď i zdravotně v pořádku, alespoň o ničem nevím. Dnes mě potěšil tím, že jsem během zápasu nezaznamenal nějaký psychický pokles. Naopak, byla tam vidět velká dravost. A tu herní konzistenci snad časem také přidá. Hlavně aby makal no, pak by to snad mohlo jít.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist