Štrasburk: Do semifinále se z nasazených dostala jen suverénní Schiavoneová

25. 5. 2012, 09:11
Aktuality 2
WTA ŠTRASBURK - Většina nasazených tenistek ve Štrasburku vypadla hned v 1. kole a po tom čtvrtfinálovém v generálce na French Open pokračuje už jen turnajová dvojka Francesca Schiavoneová. Italka, které se letos nedaří, ztratila ve třech zápasech dohromady jen 9 gamů a s Američankou Stephensovou si zahraje o první letošní finále.
Francesca Schiavoneová

Francesca Schiavoneová si za poslední dva roky zahrála jen dvakrát ve finále, ovšem obě stála za to - předloni vyhrála French Open a loni na stejném turnaji prohrála až v boji o svůj druhý grandslamový titul s Na Li.

Letos se jednatřicetileté Italce vůbec nedařilo, neboť od semifinále v Brisbane vyhrála jen 5 z 18 zápasů, týden před oblíbeným Roland Garros se ale zase dostává do formy. Ve Štrasburku má totiž nakročeno i do jiného než grandslamového finále, které hrála naposledy v dubnu 2010 v Barceloně. 14. hráčka světa na francouzské antuce v uplynulých dnech smetla trio hráček, které v žebříčku nejsou ani mezi 70 nejlepšími tenistkami světa: Cadantuovou, Lučičovou a ve čtvrtfinále i Švédku Johannu Larssonovou, přičemž s každou soupeřkou ztratila po 3 gamech.

"Včera (ve středu) to tu byl dlouhý den. Na kurt jsem se dostala až velmi pozdě a na začátku dnešního zápasu jsem měla dost těžké nohy. Dnes to bylo vyrovnanější, než skóre ukazuje, ale myslím, že jsem vyhrála většinu důležitých výměn," uvedla Schiavoneová. "Je to příjemný pocit hrát zase tyto zápasy a mít dobrý pocit ze hry. Nyní si více věřím na servisu a při pohybu po kurtu," dodala.

Také v semifinále na Schiavoneovou čeká sokyně podobné kategorie - 79. hráčka žebříčku Sloanne Stephensová. Devatenáctiletá Američanka se do semifinále turnaje WTA dostala poprvé v kariéře po výhrách nad Kirilenkovou, jež za stavu 1-1 na sety vzdala, Babosovou a naposledy porazila 6-3 6-4 Japonku Ayumi Moritaovou.

Schiavoneová před soubojem se Stephensovou řekla: "Je to mladá hráčka, která se mi moc líbí. Myslím, že je z mladých holek jednou z nejlepších. Budu se proti ní snažit využít svých antukových zkušeností, ale zároveň musím respektovat její skvělé údery. Hraje velmi instinktivně a sebevědomě."

Pořadatelé už nyní mají domácí hráčky ve finále. Po takřka čtyřech letech se do semifinále dostala Pauline Parmentierová, jež si poradila s Ruskou Alexandrou Panovovou.

O své celkově třetí finále, v nichž je zatím neporažená, si šestadvacetiletá Francouzka zahraje s krajankou Alize Cornetovou. Té se podařilo zdolat ve dvou tie-breacích čtvrtou nasazenou Španělku Anabel Medinaovou.

"Bylo to velmi náročné utkání a jsem ráda, že jsem dnes dokázala Anabel porazit, protože ona je akvělá antukářka. Tvrdě jsem bojovala o každý míček," řekla Cornetová po svém postupu do prvního semifinále po dvou letech. "V obou tie-breacích jsem hrála velmi dobře. Ve druhém setu to mohlo být jednodušší, ale ona (Medinaová) se vrátila a já jsem ráda, že jsem to ukončila ve dvou setech," dodala dvaadvacetiletá Francouzka.

- WTA INTERNATIONAL ŠTRASBURK -
(Francie, antuka, 220.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (24. 05. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Schiavoneová (2-It.) - Larssonová (Švéd.) 6-0 6-3
Cornetová (Fr.) - Medinaová (4-Šp.) 7-6(2) 7-6(5)
Stephensová (USA) - Moritaová (Jap.) 6-3 6-4
Parmentierová (Fr.) - Panovová (Rus.) 6-3 6-3

Semifinálové dvojice: Parmentierová - Cornetová, Stephensová - Schiavoneová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
ReadyTeddy
a co nějaké info o SP družstev? Snad to Štěpec s Čermákem dají, Štěpec neměl zrovna moc času na odpočinek po třísetové bitvě s Mayerem...
Reagovat
Fandina
Dali ........ super TB ... gratulace kluci
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist