Struff se na domácí antuce v Mnichově dostal poprvé do finále, vyzve Basilašviliho

1. 5. 2021, 16:39
Aktuality 5
ATP MNICHOV - Jan-Lennard Struff na domácí antuce v Mnichově porazil Bělorusa Ilju Ivašku a poprvé postoupil do finále turnaje ATP. O titul si 31letý Němec zahraje s Gruzíncem Nikolozem Basilašvilim, který dnes vyhrál dohrávku se Slovákem Norbertem Gombosem i semifinále s druhým nasazeným Norem Casperem Ruudem a do finále postoupil bez ztráty setu.
Jan-Lennard Struff (© AFP)

Jan-Lennard Struff si semifinále turnaje ATP zahrál poosmé v kariéře a poprvé v něm uspěl. Na domácí antuce v Mnichově přehrál 6-4 6-1 běloruského kvalifikanta Ilju Ivašku, který nedokázal navázat na včerejší skalp světové šestky a dvojnásobného šampiona Alexandera Zvereva.

"Jsem moc šťastný, že jsem poprvé ve finále a navíc na domácí půdě v Německu. Jen bych byl radši, kdyby to bylo před fanoušky, ale bohužel doba tomu nepřeje," řekl Struff.

Jednatřicetiletý Němec se ve svém prvním finále utká s Nikolozem Basilašvilim (h2h 3-3). Gruzínský tenista dnes zvládl čtvrtfinálovou dohrávku se slovenským lucky loserem Norbertem Gombosem i semifinále s druhým nasazeným Norem Casperem Ruudem, kterého smetl 6-1 6-2. 

Devětadvacetiletý Basilašvili do Bavorska dorazil se šňůrou tří porážek, do svého druhého letošního a celkově sedmého finále však postoupil suverénně gez ztráty setu. Už čtyřikrát po sobě v něm neprohrál, poslední čtvrtý titul slavil nečekaně v polovině března na silně obsazené akci v Dauhá, kde vyřadil i Rogera Federera.

• ATP 250 MNICHOV •
Německo, antuka, 481.270 eur
sobotní výsledky (01. 05. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Ruud (2-Nor.) - Millman (8-Austr.) 6-3 6-4
Basilašvili (5-Gruz.) - Gombos (SR) 6-4 6-4

• Dvouhra - semifinále •
Basilašvili (5-Gruz.) - Ruud (2-Nor.) 6-1 6-2
Struff (7-Něm.) - Ivaška (Běl.) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
gigin
To definitivně zabalil :(
Reagovat
sojka1
a okruh je zase chudsi... o savlovy tanec na servu... :-(
Reagovat
gigin
Musíme si zvykat. Bude hůř, sojči...
Reagovat
Vlk-v-trave
Uz jsem se lekl, ze Dustin, ale take smutne. Periferie je zase chudsi o jeden z klenotu.
Reagovat
Vlk-v-trave
Cameron si zahraje finale s Albertem. Tak to je povedene finale.
Kdyby naaahodou Cameron nezvladl...tak s tim Ramosem se i snaze vyrovnam...:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist