Strýcová už tři měsíce nevyhrála. Osmou prohru po sobě utrpěla v Římě se Stephensovou

15. 5. 2018, 00:04
Aktuality 23
WTA ŘÍM - Barbora Strýcová na antuce v Římě čtvrt roku dlouhé čekání na výhru neukončila. Česká tenistka podlehla po téměř dvou a půl hodinách boje 7-6 3-6 1-6 světové desítce Sloane Stephensové a prohrála osmý zápas po sobě.
Barbora Strýcová

Barbora Strýcová vyhrála svůj poslední zápas 13. února v Dauhá proti Srbce Kruničové. Od té doby osmkrát v řadě prohrála a získala pouze tři sety. 

Poslední neúspěch zaznamenala na antuce v Římě. Dvaatřicetiletá čtvrtfinalistka z roku 2016 ve večerním utkání, které skončilo krátce před půlnocí, podlehla 7-6 3-6 1-6 vítězce loňského US Open Sloane Stephensové.

Plzeňská rodačka přitom vstoupila do utkání s desátou hráčkou světa slibně. Dohnala ztrátu 0-2 a úvodní set získala v tie-breaku, pak ale třikrát přišla o podání a pětadvacetiletá americká grandslamová šampionka vyrovnala.

Na úvod rozhodující sady nevyužila Strýcová pět brejkbolů a letošní vítězka turnaje v Miami pak už zápas ovládla. V pátém vzájemném duelu Stephensová potřetí zvítězila, o postup do druhého kola však musela turnajová devítka bojovat téměř dvě a půl hodiny.

Stephensová hrála s českou soupeřkou podruhé za sebou. V minulém týdnu ji v osmifinále v Madridu vyřadila Karolína Plíšková.

Nečekaným debaklem skončil šlágr kola mezi Viktorií Azarenkovou a Naomi Ósakaovou. Bývalá světová jednička z Běloruska prohrála s dvacetiletou Japonkou 0-6 3-6 a poprvé v sezoně nezvládla svůj úvodní zápas na turnaji.



Ósakaová ve druhém kole vyzve světovou jedničku Simonu Halepovu. Se zkušenější Rumunkou sice ve vzájemné bilanci prohrává
1-3, ale poslední duel v březnu v Indian Wells cestou za životním triumfem vyhrála jednoznačně ve dvou setech.

"Už jsem měla šanci si s ní zahrát i na French Open. Hrála opravdu dobře a myslím, že v ten den jsem hrála dobře i já. Minulý týden jsem si s ní zatrénovala v Madridu a myslím, že na antuce má opravdu skvělý pohyb. Nebude to tady jako v Indian Wells, je to úplně jiný povrch. Každopádně to bude zajímavý zápas," řekla Ósakaová. 

Halepová v Římě obhajuje finále a post světové jedničky. Pokud chce být první i během Roland Garros, potřebuje v Římě dojít alespoň do čtvrtfinále a zároveň se dostat alespoň o kolo dál, než její pronásledovatelka Caroline Wozniacká. Tu ve druhém kole čeká Belgičanka Alison Van Uytvancková.

Dominika Cibulková v Římě udolala po 2 hodinách a 39 minutách boje 6-1 6-7 6-2 domácí Francescu Schiavoneovou, i když ve druhém setu za stavu 5-3 nevyužila dva mečboly, a přerušila sérii čtyř porážek. Naopak sedmatřicetiletá Italka prohrála i šestý letošní zápas.

• WTA PREMIER 5 ŘÍM •
Itálie, antuka, 2.703.000 dolarů
pondělní výsledky (14. 05. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Stephensová (9-USA) - Strýcová (ČR) 6:7 (4:7), 6:3, 6:1
Kontaveitová (Est.) - Vandewegheová (12-USA) 6:1, 6:1
Keysová (13-USA) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:4, 6:1
Kontaová (Brit.) - Rybáriková (17-SR) 6:4, 6:3
Ósakaová (Jap.) - Azarenková (Běl.) 6:0, 6:3
Martičová (Chorv.) - Curenková (Ukr.) 6:1, 6:2
Kanepiová (Est.) - Rosatellová (It.) 6:1, 6:2
Kruničová (Srb.) - Vinciová (It.) 2:6, 6:0, 6:3
Vekičová (Chorv.) - Suárezová (Šp.) 6:1, 6:2
Gavrilovová (Austr.) - Vichljancevová (Rus.) 5:7, 6:4, 6:3
Cibulková (SR) - Schiavoneová (It.) 6:1, 6:7 (5:7), 6:2
Shuai Zhang (Čína) - Buzarnescuová (Rum.) 6:3, 7:6 (7:2)
Van Uytvancková (Belg.) - Stosurová (Austr.) 6:7 (6:8), 6:3, 6:2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Kuzněcovová/Kar. Plíšková (Rus./ČR) - Latisha Chan/Matteková-Sandsová (6-Tchaj-wan/USA) 7:5, 7:6 (7:3)
Kudrjavcevová/Voráčová (Rus./ČR) - Arruabarrenaová/Beguová (Šp./Rum.) 3:6, 6:3, 10:5
Bartyová/Schuursová (8-Austr./Niz.) - Melicharová/Peschkeová (USA/ČR) 6:3, 6:2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
ludmilaosfka
Tak mě napadá. že by ten Kotyza nebyl zas až tak skvělý trenér? Měl výsledky jen s Petrou, protože ona je famózní. Jinak nic moc.
Reagovat
Frick
Bára je též amorální, nesnaží se svoje čachry s daňovym rájem ani skrývat (prostě klidně na plnou hubu řekne, že bydli v Česku) a ještě pokrytecky pindá havlistický pindy.

Spokojena?
Reagovat
smazaný uživatel
To by si měl být spokojený ty, ne? Přece chceš po všech, aby byli fér! A ty máš aspon důvod tady přednést další ze svých slintů!
Reagovat
Frick
Ty poptávala to, abych to "dával sežrat" i dalším.
Reagovat
FulnekUltras
Jak to má vlastně s daněmi Šafi?
Reagovat
blixa
Monako.
Reagovat
Frick
Tos nevědel?
Reagovat
FulnekUltras
že tady její domicil příliš nekritizuješ - pravda nižší příjmy ;-)
Reagovat
Frick
Ale taky si zakritizuju, co by ne.
Reagovat
Paseka
Počkejte na RG tam se rozjede !!
Reagovat
VlS
Baru, sprav si chuť ( a kapsu ) v deblu s Andy
Reagovat
Dobry-den
Tak zrovna téhle ženské mi není vůbec líto.
Reagovat
EllNino
Včera sice bojovala a hrála velmi dobe v první polovině zápasu, ale měla to porstě v hlavě a nakonec odpadla po těch neproměněnejch 5 BPs na začátku 1. setu ... sloane se po 1. setu dost zlepšila a bylo to...

8 proher v řadě už je fakt hrozejch, máme tu 2 extrémy, Karolínu s Petrou, ktré měly skvělou šňůru výher, a na durhé straně za to asi platí daň Barča :) ... Snad to prolomí, na RG jí to sice moc nejde, ale tam aspoň nehrozí top 10 do 1. kola ... ikdyž ty nenasazený jsou lecky nebezpečnější než nasazený :/ :D ...

Nechci ji moc obhajovat, už je toho prostě moc, ale los se s ní fakt moc nemazlil na těch posledních 7 turnajích, od Doha, kde prohrála s Julčou, je to Angie Kerber, Petra Martic, Chris McHale (vzhledem k titulu z IW a rychlému přesunu), Laura Siegemund, Camilka, Carlička a Sloane ... žádná ořezávátka ... při její smůle dostane do 1. kola na RG Viktorii nebo Serenu, pokud bude hrát ....

No nic, nepropadej panice, ono se to zlomí jednou upachtěnou výhrou a pak to bude zase dobrý snad :)
Reagovat
freeteepek
Hrála fakt dobře, ale měla těžkou soupeřku. Prostě smůla. Je s podivem, že Sloan po loňském USO nemohla vyhrát zápas...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, první set byl absolutně TOP, kdyby takhle Bára hrála furt, tak je mnohem výš než je, bohužel ta hlava... ani druhej set nebyl špatnej, nicméně všechno se zlomilo v prvním gamu třetího setu, kdy Bára měla pět brejkbolů, nicméně nevyužila ani jeden a pak už hlava zkolabovala a šlo to z kopce.

Snad se to brzo zlomí, nicméně v Paříži to moc reálně nevidím (třetí kolo by byl supr úspěch), ale pak přijde měsíc na trávě a tam Bára umí :)
Reagovat
janek_da
je to tak. v tom prvním gemu měla využít minimálně dva brejboly
Reagovat
Frick
Tak jako kromě Petry (a částečně Karolíny) se prostě těm našim hráčkám moc nnedaří - Bára hrůza, Lucka hrůza a nemocná, Katka vyjma finále v Šenzenu taky slabota, Týna slabota (až teď na Madrid), Markéta od Stuttgartu zraněná a předtim ty výsledky nebyly sice úplně zlý, na druhou stranu nebylo úplně zas tak mimo mísu očekávat, že by to světa WTA mohla promluvit ještě výrazněji. Denisa nás navnadila senzačnim AO a od tý doby zase paběrkuje.
Reagovat
gedzitka
https://sport.idnes.cz/komentar-petra-kvitova-ester-ledecka-dsb-/tenis.aspx?c=A180513_202738_tenis_ten
Reagovat
Frick
https://www.stream.cz/kadernictvi/10025042-je-mozne-si-na-seznamce-najit-chlapa

Vůbec bych netipoval, že jí je tolik, koli jí je.
Reagovat
FulnekUltras
Pořád ale věřím, že Barča má mentální sílu se opět zvednout - byť samozřejmě ve svých objektivních fyzických limitech. Na Top30 by to mělo ještě tak dva roky stačit.
Reagovat
slacker
to ma za lonsky FC
Reagovat
Frick
Sloane potvrdila úlohu favoritky a Bára prodloužila svou šňůru porážek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist