Svitolinová se podruhé kvalifikovala na Turnaji mistryň

17. 10. 2018, 12:46
Aktuality 5
Dnešní porážka Karolíny Plíškové v Moskvě poslala Elinu Svitolinovou na Turnaj mistryň. Čtyřiadvacetiletá Ukrajinka si na vyvrcholení sezony v Singapuru zahraje podruhé v kariéře.
Profily hráčů
Elina Svitolinová

Elina Svitolinová tento týden nestartuje na žádném turnaji a riskovala, že o postupové místo v boji o Turnaj mistryň přijde. Karolína Plíšková i Kiki Bertensová by však v Moskvě musely postoupit alespoň do semifinále, ovšem už po dnešku je jisté, že se to nestane.

Plíšková totiž v ruské metropoli nezvládla hned svůj úvodní zápas proti Rusce Věře Zvonarevové a svou pozici v tu chvíli neměla ve svých rukách. Česká tenistka držela poslední postupové místo, ale dostat se před ni mohla Kiki Bertensová. Také Nizozemka však v Rusku neuspěla a jako poslední se tak kvalifikovala česká tenistka.

WTA Race To Singapore
k 17. 10. 2018

1. Simona Halepová 6921
2. Angelique Kerberová 5375
3. Caroline Wozniacká 5086
4. Naomi Ósakaová 4740
5. Petra Kvitová 4255
6. Sloane Stephensová 3943
7. Elina Svitolinová 3850
8. Karolína Plíšková 3840
------------------------ -----
9. Kiki Bertensová 3710

Čtyřiadvacetiletá Ukrajinka Svitolinová si na Turnaji mistryň zahrála poprvé loni, kdy skončila ve skupině s bilancí jedné výhry a dvou porážek.

Letos si místo mezi osmičkou nejúspěšnějších tenistek sezony zajistila především třemi triumfy v Římě, Dubaji a Brisbane. Z grandslamů uhrála nejvíce bodů na Australian Open, na kterém došla do čtvrtfinále.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Fandina
Je to mírně OT, ale na O2 TV Tenis tohle občas dávají, vždycky mě tohle legrační video, natočené letos před US Open, pobaví. :-))

https://twitter.com/twitter/statuses/1032651918756274176
Reagovat
Fransoas
Má to zajímavý spád.Prohra Karolíny posunula Svitolinu a současně prohrála i Kikina a tím se šťastnou náhodou dostala Karolína k postupu na TM
Reagovat
tommr
a nakonec se ještě odhlásí Halepka a Bertensová bude na TM taky hrát ...
Reagovat
Fandina
Kdo by nebral šťastné náhody. Svitolina, Kája, Kiki. 7, 8, 9 v race. To už náhoda není.
Reagovat
Fransoas
Pokud bychom chtěli porovnávat tyto tři hráčky - byla by to zajímavá analyza.Karolína - Bertens měly úžasné zápasy ale výkyvy.Svitolina riskla neúčast v Moskvě.Když jsem sledoval hru Bertens v prvním kole a ona ho neuhrála,byl jsem z toho nadšený.Moje nadšení zbortilo vypadnutí Simony.ale dalo se ovšem předpokládat,že tam hrát nebude.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist