Sydney: Suverénní Šafářová, pomalý rozjezd Kvitové a skvělý obrat Wozniacké

10. 1. 2012, 03:58
Aktuality 36
WTA SYDNEY - Lucie Šafářová se před Australian Open dostává do skvělé formy. V Sydney ve dvou kolech ještě neztratila podání a ve čtvrtfinále se může do třetice těšit na grandslamovou šampionku. S prvním letošním zápasem venku se nakonec úspěšně poprala Petra Kvitová, namále měla světová jednička Caroline Wozniacká.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová sice v úvodním zápase sezony před týdnem v Brisbane prohrála s krajankou Benešovou, v Sydney však vypadá ve velmi dobré formě. Zatím odehrála dva zápasy a ještě v nich ani jednou neztratila podání. A to čelila bývalé světové jedničce a vítězce Roland Garros Aně Ivanovičové a dvojnásobné grandslamové šampionce Světlaně Kuzněcovové.

Dnešní zápas proti ruské tenistce, se kterou poslední tři vzájemné zápasy prohrála (naposledy loni na podzim ve finále Fed Cupu) začala skvostně. V prvním setu unavené soupeřce, jež včera smetla Zvonarevovou, sebrala třikrát podání a vyhrála 6-1. Když ve druhé sadě potvrdila brejk na 2-0, šestadvacetiletá Kuzněcovová zápas kvůli horečce vzdala. 

Čtyřiadvacetiletá Šafářová je aktuálně 25. hráčkou světa a už nyní si zajistila připsání minimálně 120 bodů do žebříčku WTA. V něm byla nejvýše v před pěti lety na 22. místě, na které nyní ztrácí rovných 200 bodů. Ty by v Sydney získala v případě, že by postoupila do semifinále.

O něj bude bojovat proti další favoritce a grandslamové šampionce Na Li. Obhájkyně titulu má letos na kontě už pět vítězných zápasů - po třech 'zářezech' na Hopman Cupu se jí po roce daří i v Sydney, kde po deklasování Makarovové dnes musela otáčet souboj s Jihoafričankou Chanelle Scheepersovou.

Brněnská rodačka Šafářová, která dnes postoupila po boku Zvonarevové i ve čtyřhře, má s o pět let starší Na Li bilanci 1-3 a stejně jako s Kuzněcovovou poslední tři vzájemné duely prohrála. 

Kvitová se na postup nadřela
V případném semifinále se Šafářová může utkat v českém souboji s Petrou Kvitovou. Rodačka z Fulneku dnes v Sydney vstoupila do turnaje, na kterém si v případě triumfu zajistí post světové jedničky. Že to ale nebude vůbec snadný úkol, se její fanoušci mohli přesvědčit hned v úvodním utkání, v němž zdolala Alexandru Dulgheruovou až po 2 hodincách a 18 minutách 7-5 3-6 6-4.

Wimbledonská vítězka s Dulgheruovou prohrála loni v 1. kole US Open, takže jí měla co oplácet. Jednadvacetiletá Kvitová však po čtyřech výhrách na Hopman Cupu z minulého týdne nastoupila poprvé v sezoně v outdoorových podmínkách a se změnou se srovnávala poměrně pomalu. O rok starší Rumunka naopak v Sydney hrála už pátý zápas - v kvalifikaci sice prohrála tříapůlhodinový maratón s Arvidssonovou (7-6 6-7 5-7), ovšem v hlavní soutěži stejné soupeřce porážku vrátila i s úroky (6-1 6-1).

Úvod česko-rumunského duelu tak patřil Dulgheruové. Kvitová často kazila po ztraceném podání bojovala za stavu 1-3 a 0-40 o další. Tři brejkboly ale dokázala odvrátit a hra se vyrovnala. I když se česká hráčka viditelně trápila, dokázala druhým brejkem v 12. hře získat úvodní sadu ve svůj prospěch. 

Začátek druhého setu okopíroval ten první. Kvitová prohrávala 1-3 a 15-40, brejkboly ještě dokázala odvrátit, jenže i v dalších gamech na servisu měla problémy a nakonec o něj ještě jednou přišla a musela absolvovat třísetový boj.

Rozhodující set, v němž po podání prohrála už jen pět fiftýnů, byl ze strany české tenistky nejpovedenější. Chytila se vítězným úderem, kterým si pomohla k brejku na 2-1 a náskok si už do konce zápasu udržela, protože začala méně chybovat a v agresivních úderech si více věřila. 



"Byl to můj první letošní zápas venku, takže to nebylo ono. Ale jsem šťastná, že jsem postoupila a můžu se do příštího zápasu zlepšit," komentovala Kvitová. "Všichni tu mluví o tom, kdy budu světová jednička. Ale já chci hlavně hrát svůj tenis," odvrátila další dotěrnou otázku. 

Ve čtvrtfinále se vítězka loňského Turnaje mistryň utká s Danielou Hantuchovou, s níž loni ve třech zápasech neztratila ani set. Slovenská tenistka má ale slušnou formu - minulý týden si zahrála finále v Brisbane, byť se do něj dostala se štěstím a v Sydney dnes porazila 7-5 6-1 Francescu Schiavoneovou. S tou si poradila teprve potřetí v devátém vzájemném střetnutí.

Wozniacká se dostala ze stavu 0-4
Namále dnes měla Caroline Wozniacká. Světová jednička v Sydney před rokem vypadla ve 2. kole s Dominikou Cibulkovou a se stejnou soupeřkou, se kterou prohrála také loni v osmifinále Wimbledonu, se v úvodním zápase utkala i letos.

Dánská tenistka se ujala vedení 1-0 na sety, byť ztratila vedení 5-2. Ve druhé sadě však Cibulková hrála skvělý tenis a agresivní hrou nedávala soupeřce sebemnší šanci. Aniž by čelila jedinému brejkbolu, vyrovnala na 1-1. Wozniackou měla navíc na lopatě, neboť v útočné hře pokračovala a sázela jeden vítězný úder za druhým. Jednadvacetiletá Dánka nestíhala a o rok starší Slovenka v rozhodujícím dějství vedla už 4-0.

enže čím blíže překvapivému vítězství byla, tím se do větší křeče dostávala. Po již 10. dvojchybě přišla o první brejk a za stavu 4-3 přišel na pomoc trenér. Slova, že "je ubrečená a nechápe, proč za stavu 4-0, 4-1 a 4-2 přestává hrát" jí však spíše ještě více uškodila. Cibulková se bála pokračovat v aktivní hře, nechodila už tak často do vítězných úderů a nechala tvořit Wozniackou. Ta opět předvedla skvělou psychickou odolnost a taktickou vyzrálost: dlouhými údery k lajnám nutila Slovenku chybovat a chybou i zápas skončil. Rozhodčí sice při druhém mečbolu zahlásil vítězný úder z rakety Cibulkové, Wozniacká si však vyžádala 'jestřábí oko', které ukázalo míček těsně v autu. 



"Myslela jsem, že už mám zápas prohraný. Ale rozhodla jsem se hrát zcela bez zábran a nehledět na skóre, a ono to vyšlo," komentovala Wozniacká.

První hráčka žebříčku tak otočila hrozivou ztrátu z 0-4 na 6-4 a pomstila se za loňské vyřazení z Wimbledonu. Ve čtvrtfinále se utká s kamarádkou Agnieszkou Radwaňskou z Polska, která i v šestém vzájemném souboji porazila Němku Andreu Petkovicovou.

Čtvrtou čtvrtfinálovou dvojici vytvořily Victoria Azarenková a Marion Bartoliová. Běloruska si dnes poradila hladce ve dvou setech se Srbkou Jelenou Jankovičovou, Francouzka potvrdila formu a pohrála si s domácí Jelenou Dokicovou.

- WTA PREMIER SYDNEY -
(Austrálie, povrch, 637.000 dolarů)
úterní výsledky (10. 01. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (2-ČR) - Dulgheruová (Rum.) 7-5 3-6 6-4
Šafářová (ČR)
- Kuzněcovová (Rus.) 6-1 2-0 skreč K.
Wozniacká (1-Dán.) - Cibulková (SR) 7-5 2-6 6-4
Azarenková (3-Běl.) - Jankovičová (Srb.) 6-4 6-2
Na Li (4-Čína) - Scheepersová (JAR) 2-6 6-4 6-1
A. Radwaňská (7-Pol.) - Petkovicová (Něm.) 7-5 6-4
Bartoliová (8-Fr.) - Dokicová (Austr.) 6-0 6-3
Hantuchová (SR) - Schiavoneová (It.) 7-5 6-1

Čtyřhra - 1. kolo:
Šafářová/vonarevová (ČR/Rus.) - Duševinová (Rus./Llagosteraová (Rus./Šp.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

36
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dnes bylo zveřejněno highlights ze zápasu Lucka vs Anna. Lucka hrála podle mě dobře a pokud předvede takový výkon zítra proti Li Na, tak myslím, že šance na postup tam je. Li Na dnes nehrála zas tak přesvědčivě.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Me se libi i ta oficialni stranka SydneyTennis na YT:) Kterou uziva portal. [rozhovor s PK]
http://www.youtube.com/watch?v=A7DUhYZHAi8&feature=related
Mozna to tu uz nekdo i dal, tak se omlouvam, pokud se opakuji.
Reagovat
VlS
Dík za odkaz - pěkný
Reagovat
VlS
Reagovat
smazaný uživatel
Díky :-) jen škoda že jejich letošní zápas nebyl někde live, musel to být asi docela good tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka vs Li /1:3/ jediny zapas, kdy Lucka ji porazila byl na antuce. Uvidime jak si poradi Lucka s Li na Plexicushionu:) Drzim palce.

Karolina vs Agnieszka /5:1/ dobre kamaradky, Aga trosku lepsi kamoska :D, nechala Karol uz 5x vyhrat. A tipuji, ze Aga opet kamosku nezvladne, i kdyz Kar. nehraje uplne nejlepe.

Petra vs Daniela /3:0/ sice to vypada, ze Petra umi dobre zahrat na Danielu, ale ja bych si nebyl uplne tak jisty. Petra ji porazila 2x v hale a jednou na trave, takze vse velmi oblibene prostredi Petry. Vyhru bych samozrejme pral Petre, ale neprekvapilo by mne, kdyby se s Danielou vypinkala.

Viktorie vs Marion /7:2/ Urcite nejatraktivnejsi souboj QF. Viktorie ma sice velmi priznivou vzajemnou bilanci, ale naposledy s Marion prohrala v hale na TM. Marion ma velmi dobrou formu, hraje jak z partesu. Viktorie vypada na take slusne rozehratou. Podle mne to bude nej. zapas kola.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to uz vypadalo, ze Karolina opet Dominiku nezvladne, dost kruty obrat. Ve QF ji ceka Agnieszka, a potom pripadne Marion nebo Viktorie.
Petru jsem nevidel az do konce, byla by to asi dost narocna noc a dnes i den. Jsem rad i za tu Petru, ze to nakonec zvladla. Ale to, ze umi zahrat na Danielu, nevim jestli ji pomuze.Podle mne se moc dobre i nehybe, muze to byt zpusobene i unavou. V prvnim sete jsem si vsiml, ze nekdy po odehrani sveho servisu, doslova zustala Petra stat na miste...+ to jeji klasicke vypinkavani, kdyz moc chce.
Porad ma ale Petra asi prijemnejsi los nez Karolina, podle mne na Viktorii nebo Marion nema.
Videl jsem zapas Marion s Jarmilkou na HC, a musim rict, ze dlouho jsem nevidel neco tak pusobiveho. Hopsanda tu Jarmilu fakt smetla z kurtu, nedala ji ani gem. Podle mne Marion muze hrat finale, pokud prejde pres Viktorii. Druha strana pavouka je tak pro Petru zajimave otevrena. Pral bych ji SF s Luckou:)
Reagovat
VlS
No, a ve finále Petra hopsandu celkem s přehledem dala. Když bude Petra hrát a podávat ve třetím setu proti Alexandře, tak bych moc strach neměl. Strašidlo 1. a 2. setu byl FH, to, jestli byla zbraň, tak k sebevraždě. Strašidelně nefungoval a nefungovala ani hra nad hlavou.
Obecně - je to QF, každej zápas je těžkej a každej výsledek možnej. 6 z 8 holek je z první desítky, Danka 21. a Lucka 25., konkurence jak noha. Bude to zajímavý.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, je to mozne, ze si s Marion poradi, ale preci jen Petriny Indoorove vysledky jsou mnohem lepsi nez outdoor.
Kazdopadne souhlas QF je QF, a pokud je to na takovem naslapnutem turnaji, tak tim spis. Ono v 1.kole, aby hrala Francesca se Samanthou, to bylo celkem drsny:) i na takovy turnaj...
Reagovat
Carloss
Hlavně že to Petra zvládla. Každej ví, že má vždycky horší začátky. Teď bude mít Hantuchovou a s tou umí zahrát.
Reagovat
rib
zajímavý titulek - myslím, že i Petra předvedla "skvělý obrat", po druhém setu už jsem měla o ni strach... A souhlasím s těmi, co píšou o obtížích s přechodem z haly ven, nejde jen o sílu větru či svit slunce, je to prostě o něčem jiném :-))) Takže Petro, POJĎ!!!
Reagovat
VlS
Tak jsou všichni dál, holky v QF a Radek v druhým kole. Tak doufám, že se holky potkají v SF.
Lucku jsem neviděl, nevím, jestli hrála tak dobře nebo Sveta tak blbě.
Petru jsem viděl. No, nebyl to její výkon, dost se trápila, i když ve třetím setu už byla na servisu bez problému (až na poslední gam, kde otáčela z 0:30). Bohužel jsem neviděl statistiku winerů a UE, ale myslím, že Peťa měla UE jak máku, už jsem měl strach, že se porazí sama jako na USO, naštěstí v tom 3. zabrala.
Reagovat
vendulkabendulka
Omlouva ji, ze to byl prvni letosni zapas venku ale jinak to za moc nestalo. Pravda je, ze Dulghuru lita po kurte jak namydleny blesk ale na druhe strane Petra dneska nic moc nevymyslela. Po druhem setu jsem si rikala, ze to asi prohraje, nastesti jsem se mylila.
Reagovat
freeteepek
Bylo to déja vu! Jak pro Carol, tak potom pro Petru. Ale naštěstí se štastným koncem pro obě. Kdybych to neviděl a někdo mi to jenom vyprávěl, neuvěřil bych mu!
Reagovat
VlS
No, Caroza stavu 0:4 ve třetím setu byla na ručník, už mlátila raketou. Dominice podle mě došly síly, neuvěřitelnej kolaps.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem nadsena, ale videla jsem az Petru. Ze je silna a roste, si tu neustale potvrzujeme. Ona, nastesti, primo na kurtu. :-) Jeste loni by ten prechod ven s tak neprijemnou souperkou nezvladla.
Reagovat
smazaný uživatel
na VISe viz VYSe :-) Karolina me netrapi, skoda, Dominiko.
Reagovat
VlS
Ahoj Sojko, to máš asi pravdu. Je fakt, že to byl první zápas Peti venku prakticky od Tokya a Pekingu - pak už byla jen hala (Linec, Istambul, Fed Cup, domácí šampionát a teď Hopman Cup.
Ale vítr byl asi docela v mezích slušnosti.
Reagovat
VlS
Mě Karolína taky netrápí a fandil jsem spíš Dominice, i když to není moje oblíbená hráčka. Doufám, že se díval Monty a viděl, jak kamarádsky se Dominika loučila a odcházela :-))
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj! Nejde jen o vitr, ten pocit prave vyorany mysi je proste desnej... jinak: ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to je výstižné. Petra už umí vyhrát i zápas, ve kterém se jí nedaří.
Ještě, že jsem to neviděl, nedalo se, byl bych na ručník asi já. :-)
Reagovat
rib
jojo, já vyžehlila během zápasu několik ručníků, jelikož jsem nemohla ani sedět u monitoru :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jéje, tady už se zase řeším já. :D Ano, viděl jsem sestřih na Eurosportu (s komentářem Sandry Kleinové). :) Dominika se zachovala úplně normálně. Podala Caroline ruku a chtěla co nejdřív odejít a zapomenout na ten zápas. Určitě nebyla naštvaná na Caro, ale sama na sebe asi stoprocentně. Tak to prostě ve sportu chodí. Na Wimbledonu to byl nešťastný zápas pro Caroline, v Sydney pro Dominiku... Celý zápas se Caroline moc nedařilo, ale od stavu 0:4 ve třetím setu začala hrát výborně (podle svých slov se uvolnila). Padaly jí tam neskutečné věci a dost rozhodující bylo, že za stavu 1:4 nevyužila Dominika gembol. V poslední hře zápasu se Dominika držela, odvrátila mečbol, ale zase neproměnila gembol. No a pak ten milimetrový konec s jestřábím okem, to musí mít člověk štěstí a Caroline ho měla. :) Každá výhra mě potěší a je o to cennější, když je takhle vybojovaná... Mimochodem, Caro má vážně pěkný náhrdelník. Všimnul jsem si ho už na Hopman Cupu a ani jsem netušil, že je to vánoční dárek od Roryho. :)
Samozřejmě taky musím pochválit Viku, dělají mi holky radost. :) Bylo by hezké, kdyby se potkaly v semifinále. Uvidíme... Agnieszka a Marion jsou velmi kvalitní soupeřky.
Reagovat
smazaný uživatel
A tady ještě jedno pěkné video z Player Party... Zejména bych doporučil v čase 0:40-0:48. :) Jinak Viku jsem tam skoro nemohl poznat, má zajímavě udělané vlasy. :)
http://www.apiainternational.com.au/2012/01/video-the-girls-gush-over-sydney
Reagovat
VlS
Já jsem se nedíval na sestřih ale na přímej přenos. Caro nezačala hrát uvolněně, Dominika to začala neuvěřitelně vorat a zápas Caro doslova darovala. Caro hrála od stavu 5:2 v prvním setu vysloveně pod psa.
Dominiku asi dorazil proslovem trenér, jen jsem litoval, že Caro nepřišel pozvednout morálku Piotr, protože to by byla pro Dominiku jistota.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vidíš, přece tě musí Caro aspoň trochu trápit, když ses na to díval živě. :D Já musím taky někdy spát. :) Včera jsem se dozvěděl, že bude dopoledne sestřih na Eurosportu. On ten sestřih byl skoro jako záznam, byly tam všechny důležité části zápasu. Ale pro dobro mých nervů jsem se napřed podíval na teletext, jak to skončilo. Když jsem viděl, že Dominika vede ve 3. setu 4:0, tak jsem začal trochu pochybovat, jestli se na teletextu nespletli. :D Ale ne, je třeba věřit za každého stavu. :) Trvám na tom, že Caro začla hrát od stavu 0:4 mnohem líp. Měla tam vážně pěkné momenty, dala nějaké winnery, skvěle se bránila, délka úderů byla výborná. Možná jí pomohlo, jak mrskla tou raketou. To se od Caroline opravdu moc často nevidí. :D Jasně, Dominika tam udělala nějaké chyby. Ale zase to nebylo tak, že by Dominika kazila a Caro se jenom dívala. To určitě ne... Ten proslov trenéra v tom sestřihu nebyl, dozvěděl jsem se o něm až tady z článku. No tak to je další vysvětlení, proč to Dominiku po zápase štvalo. Sandra Kleinová říkala, že Krajan byl jako hráč trochu flegmatik, ale jako trenér je dost náročný (dřív na Dinaru, teď na Dominiku). Já nevím, mně se tenhle styl trénování taky moc nelíbí. Podle mě jsou lepší psychologové jako Sears nebo Kotyza... Ale no tak, Piotrovi trochu křivdíš. Občas se po jeho proslovech Caroline nedařilo, ale někdy jí Piotrovy monology naopak pomohly. Taky se to nedá srovnávat s Dominikou a Krajanem, protože otec a dcera je něco jiného. Caro je na Piotra zvyklá a ví, že to s ní vždycky myslí dobře. Navíc ani nevím, kdo za ní teď bude chodit na kurt, jestli Piotr nebo Sanchez. Možná už ty porady během zápasů nebudou tak časté, uvidíme... Jinak Piotr je na Caroline určitě hodně pyšný. Asi před rokem tady s ním byl rozhovor a dost mě v něm pobavilo, jak byl po nějaké zábavě a malá Caro ho tahala z postele, aby si s ní šel zaběhat. :D Já mít takovou krásnou a šikovnou dceru jako je Caroline, tak bych se pro ni snad rozkrájel. :)
Reagovat
VlS
Fakt mě bavíš. Ty jsi tak neskutečně pozitivní, že to snad může bejt i nakažlivý :-)). Ty děláš tak neuvěřitelný závěry z toho, co vidíš na obrázcích, nebo co někdo napsal do nějaký drbny, že mi to normálně bere dech, ale k tenisu:
V sestřihu nebyly hlavně ty první tři gamy 3. setu, kde Caro hrála naprosto, slovy Klause ale opravdu naprosto zoufale.
Mě baví tenis jako takovej, mám samozřejmě nějaký svý favority, kterejm fandím, ale nikomu nijak zběsile a jejich výhry ani prohry neprožívám, jako by byly moje - jsou čistě a jen jejich. Když můj favorit (favoritka) hraje blbě, tak řeknu (napíšu) že hrál (hrála) blbě.
Byl jsem zvědavej, jestli se Caro opravdu zvedla, nebo jestli ne a Cibule byla dobrej test, tak jsem se díval. Jinak ani jedna nepatří k okruhu hráček, který mám rád.
Protože se pomalu, leč nezadržitelně, blížím důchodovýmu věku, tak už toho tolik nenaspím a nevadí mi vstát ve tři ráno, když je proč.
Reagovat
smazaný uživatel
Nedělám žádné závěry (každý si může udělat závěr sám, já píšu jenom svůj názor) a necituju žádné drbny... Tady jsem našel ten rozhovor s Piotrem: http://www.tenisportal.cz/zpravy/piotr-wozniacki-slovo-prohra-je-nepritel-7480/ Když si to zpětně pročítám, tak už se Caro stačila i šťastně zamilovat. :) Ano, snažím se být pozitivní, ale někdy mi to taky nejde... Jestli je to opravdu nakažlivé, tak doufám, že tě nakazím. :D Tak to je mezi námi velký věkový rozdíl, ale nemyslím si, že by na tom nějak záleželo. Mně se tvoje komentáře kolikrát líbí, že mi skoro mluvíš z duše. A zase jindy tě vůbec nepobírám (zejména v reakcích na mě :D). Ale o to právě jde, od toho jsou diskuse. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Žehlení ručníků, to je brnkačka. K zápasům Petry by to chtělo něco náročnějšího, třeba košile :-)))
Reagovat
freeteepek
Petra je kouzelnice: Bezmála 50 nevynucených chyb. Namátkou - z cca 7 smečí dvě mimo kurt a 4 nedůrazné soupeřce přímo na raketu. Od zákl. lajny to ještě šlo, ale po náběhu na síť...proč do toho pořád tak mlátí? Kdyby aspoň šla víc dopředu a nezůstávala trčet na téčku. (jinak myslím, že má instrukce od trenéra smečovat doprostřed a už x krát se jí to při důležitém míči vymstilo)
Jak se může vymlouvat na sluníčko, když je nějakých 25stupňů (cca o 10 míň, než v Perthu) a na vítr hráčka 1. sv. desítky? To teda nechápu. Podle mě byl zákl. problém ten, že s ní prohrála před půl rokem na US Open už v 1.kole. Petra to měla vzadu zasunutý v hlavě. Naštěstí se toho od té doby hodně změnilo, pokud jde o Peřinu psychiku. To byla dnes její největší zbraň. Dost jsem nechápal, po tom výkonu, který Petra předvedla v sobotu proti Bartoliové, jak ji může 66. hráčka žebříčku přehrávat v dlouhých výměnách od zákl. čáry! Dulgeru navíc hrála další těžký zápas v krátké době a očekával bych, že bude více unavená, než odpočatá Petra. A to je další věc: Rumunka si na Petru prostě věřila, nakonec ve všech aspektech hry byla lepší. Kromě podání. Servis Petře tentokrát bezvadně fungoval a zachránil výsledek. Jak by jinak mohla odvrátit cca 10 breakbolů?
Rumunce nakonec nepomohl ani dvojitý on court coaching, který Petra kupodivu nevyužila. (V předchozím zápase se Cibulková výrazně zlepšila právě po poradě s trenérem v pauze mezi 1. a 2. setem - řekl jí, že musí chodit blíž k míči, když do něj chce tak mlátit)
I za těchto okolností Petra dokázala vyhrát. Prostě kouzelnice.
Reagovat
freeteepek
Po prvním setu Dominice trenér pomohl. Řekl jí přesně, co má zlepšit. V tom druhém ji ovšem nepozbudil, jak by měl. Dost ji zkritizoval. Nevím, co na Dominiku platí, ale tohle rozhodně zabralo.
Reagovat
freeteepek
V tom třetím, samozřejmě.
Reagovat
VlS
No, on ji ani tak nezkritizoval, jako jí spíš vynadal jak harantovi :-)
Reagovat
VlS
No, byl podstatnej rozdíl hlavně mezi 2. a 3. setem. Ve třetím to už šlo. Kupodivu Peťa zahraje dobře těžký voleje a nalitý míče zkazí jak píšeš.
Osobně jsem byl trochu nervózní z Kotyzy, že za Petrou nezašel, když viděl, jak se s tím trápí, myslím, že za ní zajít měl jí trochu povzbudit - radit, že by měla trfit kurt asi moc smysl nemá. Ale třeba v rámci budování odolnosti je to dobře, já bych tam sedět nevydržel.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist