Szavayová v Budapešti obhájila titul

11. 7. 2010, 16:16
Aktuality 0
Maďarská tenistka Agnes Szavayová už podruhé v řadě potěšila domácí fanoušky v Budapešti. Loňská vítězka nenašla v maďarské metropoli přemožitelku ani letos, ve finále porazila Švýcarku Patty Schnyderovou 6-2 6-4 a připsala si čtvrtý turnajový titul v kariéře.
Profily hráčů
Agnes Szavayová

Sedmá nasazená Agnes Szavayová v dnešním horku nepřipustila podobné drama jako v semifinále, v němž udolala Rumunku Dulgheruovou až po dvou a tři čtvrtě hodinách. Jednadvacetiletá tenistka nedala v prvním setu o deset let starší Patty Schnyderové šanci a úvodní sadu získala rychle v poměru 6-2.

Do zápasu se Schnyderová dostala až ve druhém dějství, v němž se obě hráčky přetahovaly o vedení až do stavu 4-4. Poté se aktivněji hrající Szavayové podařilo získat počtvrté v utkání servis Švýcarky a duel bez problémů dovedla do vítězného konce.

"Je neuvěřitelné, že jsem v Maďarsku znovu vyhrála. Publikum bylo skvělé, stejně jako loni. Vyhrát doma dvakrát, nedokážu ten pocit popsat," radovala se někdejší třináctá hráčka světa, která .

"Byl to náročný zápas, hlavně kvůli počasí, bylo pořádně vedro. Včera jsme navíc obě hrály dlouhé zápasy, tak jsme byly pěkně unavené. Dneska jsem to myslím lépe zvládla psychicky. Hrály jsme ve finále loni a vyhrála jsem ve vyrovnaném zápase, a myslím, že to měla v hlavě. Na začátku vypadala trochu nervózní," dodala na adresu soupeřky.

Pro maďarskou tenistku je další titul v Budapešti už její čtvrtý na okruhu WTA a po dnešním vítězství si na konto připíše 37 tisíc dolarů a 280 bodů do žebříčku. Schnyderová se posledního triumfu dočkala v roce 2008 na Bali.

Výsledky - Budapešť (antuka, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - finále:
Szavayová (7-Maď.) - Schnyderová (Švýc.) 6:2, 6:4.

Čtyřhra - finále:
Bascinszká/Garbinová (2-Švýc./It.) - Cirsteaová/Medinaová (1-Rum./Šp.) 6:3, 6:3.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist