Takovouhle hráčku bych měla porazit, litovala Plíšková po prohře s Bertensovou

9. 7. 2018, 17:26
Aktuality 48
Zklamání z prohry se soupeřkou, kterou by měla porazit, cítila Karolína Plíšková po vyřazení v osmifinále Wimbledonu s Nizozemkou Kiki Bertensovou. Na londýnské trávě si přesto vytvořila nové maximum, na každém z grandslamů už hrála čtvrté kolo a už se vyhlíží americké betony.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

Ještě na jaře Plíšková povolila Kiki Bertensové jen čtyři hry, na londýnské trávě ale nasázela míň es i vítězných míčů a s nizozemskou světovou dvacítkou prohrála 3-6 6-7. "Zklamání je velké na to, s kým jsem prohrála o čtvrtfinále grandslamu. Takovouhle hráčku bych měla porazit," řekla světová osmička Plíšková.

Nechtěla snižovat výkon Bertensové a její výkon označila za výborný. "Ale měla bych být natolik dobrá, že bych takovouhle hráčku měla porazit," dodala.

Turnajová sedmička Plíšková se do osmifinále v All England Clubu letos dostala jako jediná z první desítky nasazených a zdánlivě měla šanci uspět. "To ale neznamená, že je cesta volná až do finále. Rozhodně si to nemyslím. Vždyť je pořád v soutěži Kerberová nebo Serena Williamsová," zmínila grandslamové šampionky. "I kdybych postoupila, stejně bych nedostala nic zadarmo," doplnila Češka.

Esová královna, jak se Plíšková říká, ve Wimbledonu na podání tolik nezářila. Podobné to bylo proti Bertensové, snadných bodů si moc nepřipravila. "Stála na přijmu strašně daleko a trošičku mě to rozhodilo. Začala jsem kombinovat, zpomalila jsem a prvních servisů bylo málo. A když už byly, tak nebyly rychlé ani umístěné. Nějakou sílu mě to stálo a ona miluje být ve výměně. Byla ve svém živlu," řekla.

Přiznala, že ani nečekala, že bude soupeřka až tak aktivní. "Myslela jsem, že se bude bránit, ale hrála rychle. I z bekhendu se snažila tlačit, přitom ho dost často netrefuje, protože ho má prapodivný, ale dobře se brání čopem. Ona si uhrála svoje, já jsem mohla zahrát o hodně líp a zvedla jsem se moc pozdě," řekla Plíšková.

Pozitivem turnaje je především fakt, že po pěti prohrách ve druhém kole v řadě se konečně dostala dál. "Je fajn, že jsem vyhrála pár zápasů, i když jsem nepředvedla svůj nejlepší tenis. Pár jsem jich otočila, nepřestávala jsem bojovat," řekla.

Při první zmínce o blížící se betonové části sezony se na jejím obličeji objevil úsměv. "Na to už myslím," nenechala finalistka US Open z roku 2016 ani doříct otázku a pokračovala: "Na betonu se prostě celkově cítím nejlíp. Oblíbené turnaje jsou přede mnou. Strašně se tam těším a věřím, že tam budu hrát dobře."

Nejdřív si udělá volno. Přála si nějaké delší. "Vydržela bych bez tenisu klidně rok," vtipkovala, ale fakticky plánuje odpočinek na čtrnáct dnů. "Druhá půlka roku bude náročnější, dobiju síly a připravím se. Pak se do toho zase obujeme," řekla Plíšková, která se loni po vyřazení ve druhém kole Wimbledonu stala světovou jedničkou. Letos došla o dvě kola dál a po turnaji bude na konci světové desítky.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

48
Přidat komentář
Pavlis
Mihaela Buzarnescu a Kiki Bertens jsou hodně dobré hráčky. Na antuce letos dosáhly dobrých výsledků. Na trávě vlastně také. Karolína měla problémy s oběma. Když jsem viděl tu Rumunku proti Kristýně v Praze, to byl nářez. Podobnou razanci úderů má i Kiki, jak mě přesvědčil její výkon v Madridu. Za čárou hráčky stojí podle toho, jak to které lítá, jaký má ta druhá servis. A samozřejmě si každá sama zvolí optimální vzdálenost, aby co nejlépe takové podání dobře četla.
Reagovat
Krisboy
Kiki jsem dlouho neviděl, ale Mihaela mě tou razancí docela překvapila. Člověk by to na první pohled neřekl, že do toho bude tak řezat :) Kouká se na to pěkně, to je pravda. Kdyby v Praze nehrála finále s Češkou, asi bych jí fandil.
Reagovat
Krisboy
https://sport.aktualne.cz/tenis/nestydaty-pokus-o-podvod-cibulkova-si-na-wimbledonu-vyslouzi/r~43b30c0a83bc11e88202ac1f6b220ee8/

Nikdy jsem ji neměl rád a nemýlil jsem se v ní.
Reagovat
com
je to milka :D
Reagovat
Krisboy
Já bych pro ni měl rozhodně přiléhavější jméno.
Reagovat
letityfanousek
určitě po Wimbledonu budou někde její fotky s tou její velikanánskou prdelí
Reagovat
dunphy
Snad si ji Jelena pořádně podá. 6:0 6:0 by bylo tak akorát.
Reagovat
Faddova
Hm, super hláška. Probuďte se, slečno, a naučte se trochu pokoře, třeba vedle u mužů. Tuhle hráčku? Jsme si jisti, že je důležité, o jakou hráčku jde? Pokud je v osmifinále, tak asi hraje dobře, jinak by neporazila 3 soupeřky, včetně jisté Venus Williams, která to tam už párkrát vyhrála. Ono asi bude důležitější, jak jí to jde tady a teď, ne že to je Kiki nebo Miki. A ona ta Kiki, kterou bys měla porážet, na kurtu úplně vládla, she bullied you, jak říkali Angličani. Tys nebyla schopna vymyslet absolutně nic. Kdybys neměla podání, tak by to byl ještě tristnější pohled. Předvídatelná, na jistotu, nikde žádná jiskra, variace, prostě nuda v Brně. Kiki to vzala do svých rukou, hrála aktivně, rychle, měla drive. Souhlasím s paralelou s Berdychem, jak bylo zmíněno níže. Přesně takhle hraje i on. Zkus trochu zapřemýšlet, vymyslet plán B, trošku dát nohy na zem a ono to třeba půjde, ještě je čas.
Reagovat
lars
Probuďte se, slečno (pani) Faddova Karol komentare na TP nastesti necte a naucte se lepsi zpusob adresace sveho nazoru a jak zlepsit kvalitu sveho komenare.
Kdyby Kiki na kurtu uplne vladla, tak by neprohrala 9 gamu , ale max. 4.
Reagovat
Faddova
V to doufám, že tenisté komentáře na portálu ve vlastním zájmu nečtou... :-D Myslím si, že každý se může svobodně rozhodnout, jak svůj komentář pojme, a není na vás, abyste mě mentoroval za to, že jsem svůj příspěvek pomyslně adresovala Karolíně, totéž se týká vaší kritiky, pokud jde o jeho kvalitu. Každý má svůj NÁZOR a názor jako takový je subjektivní, já jsem na kurtu viděla jednu dominantní hráčku a jednu pasivní, nejde o skóre, ale o přístup ke hře a intenzitu.
Reagovat
Krisboy
Kliiiid, já s tebou taky souhlasím.
Reagovat
Faddova
:-D dík
Reagovat
standa_p
Naprostý souhlas ! ???????????? trochu jsem tu její prohru i čekal : https://gm.ifortuna.cz/nahled-tiketu?ticket_id=MTk4MDE4NTg4ODI0MzgwMDq3i74VNKp40cG5gyg%3D&kind=MAIN
Reagovat
lars
A vsadil sis i na Buzar v zapase Buzar- Karol ?
Reagovat
lars
zadna odpoved, takze pochybnosti o uvedene sazce narostly. Mohlo tam byt nejake pojisteni, apod.
Reagovat
svetova.dvojka
A já jsem měl vystudovat pět vyšších odborných škol...
Reagovat
lars
tos to studium VOS tolikrat (aspon 5) zkousel?
Reagovat
Ravik
bože ty jsi 3,14ča plíšková
Reagovat
lars
A ty jsi hulvat-hater
Reagovat
tmora
Jako nevim na co stale ceka az dostane sanci od souperky, co to je za reci? Bez aktivni hry od zacatku tohle nikam nevede .. Jako co tam ma za realizacni tym, ze ji stale ujistujou ze dostane sanci a podobne. Hroznej pristup. Kotyza ji zanalyzoval hned - musi makat od zacatku a tvorit hru. Pasivnim pristupem nic nevyhraje.
Reagovat
Marduch
Pamatuju si, ze od urcity doby podobne zacal hrat Berdych pod Krupou, dnesnim trenerem Karoliny. Trpelive, vic na jistotu, s tim, ze sance "urcite" prijdou..
Reagovat
Kytka
Trocha trpělivosti je někdy třeba, ale všeho s mírou. Tak trpělivě si připravit šanci a zaútočit, samo se to neuhraje. Ale Tomáše Krupa aspoň naučil, že zápas začíná prvním gamem. Taky mu dřív často trvalo, než se probudil. Tak to snad naučí i Karolínu.
Reagovat
horska.kraslice
Tak ono záleží i na tom, s kým trenér pracuje. Kroupova metoda ohromně pomohla Báře, zklidnila jí a naučila trpělivosti, ale Karolína je jiný typ, takže pro ni možná Krupá není přesně ten trenér, kterého by potřebovala.
Reagovat
horska.kraslice
Krupova...Krupa....
Reagovat
dadaft
Aha, takže si nečekala, že bude stát na příjmu tam kde stála a to tě rozhodilo,,,,,,,,,,,,, taky jsi myslela, že bude jenom bránit a čekat, až se ti podaří naštelovat se k nějakému forhendu,,,,,,,,,,,, a ona si dovolila hrát s tebou otevřeně,,,,,,,,,,,,,,,,,,, skandál!!!
A dokonce tě měla přečtenou a hrála rychle!!!!
Tuplovaný skandál...
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Fandina
Kája, pořád jsem doufala, že to otočí, jako v pátek proti Buzarnescu, ale asi to bylo tím, že jsem už nefandila z wimbledonského hlediště.

Ale vážně. Kiki hrála výborně a bohužel si Káju dost vodila sama, hrála rychle a důrazně a jak čtu v článku, Kája na to nebyla připravedá a když už Kája začala ve druhém setu otáčet, tak se to nepovedlo. To je mi líto, že kdyby to přišlo trochu dřív, tak to ještě stihla otoočit. Takže škoda, ale jinak jsem samozřejmě moc ráda, že ten pátek, když jsem byla ve Wimbledonu, to Kája otočila a Buzarnescu porazila. Po důležitých bigpointech, které získala tam tenkrát projevovala emoce výkřikem. To se mi líbilo. A v hledišti tam měla hodně fandů, povzbuzování v češtině tam bylo dost slyšet. Já jsem jí také fandila.
Reagovat
Torn
Zase z toho nedělejte kauzu na upalování čarodějnic. Bertens by jako hráčka TOP10 měla dokzáat porazit. Bertens je kvalitní hráčka, ale rozhodně to není Serena, Kerber ve formě nebo podobná hráčka. Má dost soldiní servis, forhend, umí i měnit hru, ale furt je to hráčka určitě hratelná. A dneska byla hratelná tedy taky, občas jsem měl pocit, že se předhání, která bude hůř podávat. :D
Reagovat
George_Renel
Což neznamená, že by k soupeřce neměl být nějaký respekt.
Reagovat
Nola
bingo
Kaja tiez musela porazit hracky T10, aby sa etablovala v T10, tak to nejak funguje, raz si hore, raz dole, ziadna hracka nema predplatene miesto na vyslni
Reagovat
kada.tom
Měla, no.
Reagovat
Pavol
To akože tutovo prehráš. Niečo ako Cibulková nabudúce.
Reagovat
Nola
fajn, ze prajes nasej hracke.....
Reagovat
Pavol
Pozerám sa nato čisto z pohľadu výkonnosti. Bude to útočný tenis s obidvoch strán ale Ostapenko podľa mňa hrá rýchlejšie a agresívnejšie.
Reagovat
Nola
dobre, ved nic sa nedeje, ja Penko fandim
Reagovat
Dobry-den
Bravo, Kájo. Jsi fakt brilantní myslivna. ;-)
Reagovat
miros
Tak na tenhle článek pokud je přetlumočen opravdu tak jak to říkala Karolína na to už fakt musím reagovat sleduju tady portál už delší dobu ale to co předvádí Karolína to je pecka Ať se radši zaměří místo butiku a chození s tím přiblblem co má vedle sebe na trénink a na pořádnou makačka Hlavně že takovou hráču musí porazit absolutně na ní neměla byla absolutně mimo a s tím pohybem ať se jde bodnout neumí kromě podání a občas nějakého forhendu absolutně nic pohyb, "tajming" a tak dále. Z její strany naprostá tragédie. Absolutně nechápu jak taková hračka mohla být světovou jedničkou i když papírovou Ať se radši zaměří na pořadnej trénink a ne na ty kecy okolo. Jak může psát že je spokojená že postupuje do dalšího kola sakra Dyť byla světová jednička tady měla hrát semifinále finále ať se na mě nikdo nezlobí je naprosto zoufalá ať se dá hrát golf
Reagovat
Nola
hm, ono niektore tenistky asi dlho skolu nenavstevovali, napr. aj nasa Cibulka po prehrach s nizsie postavenymi hrackami obcas pustala taketo perly.... musia sa este vela ucit, ako pracovat s mediami, tak, aby to nevyznelo az humorne
Reagovat
lars
neblabol
Tragedie je tvuj hatersky komentar
Reagovat
Kytka
Pokud jde o pohyb, vzala si kondičního Všetíčka do týmu. Ale cca tak za dva, tři měsíce (aby mně někdo nenapadl, že nemám přesnou statistiku) s ní zázraky neudělá, to chce ještě čas. Tak aspoň něco dělá. Možná by častěji měla doplňkově zařadit čtyřhru. Když to dělala, byla lepší. Např. předloni.
Reagovat
bIbec
Aby to samé za chvilku neříkala Kiki, když s tebou někdy třeba prohraje Karolíno. Myslím, to "takovou hráčku bych měla porazit"
Reagovat
smazaný uživatel
no to bys mela:D)
Reagovat
tommr
aspoň si uvědomuje jak to dneska pokonila a na nic se nevymlouvá ...
Reagovat
PetaM
"Takovou hráčku" už v letošní sezóně měla porazit minimálně 10x. K čemu uvědomění, když na dalším turnaji bude moct říct to samé?
Reagovat
lars
A ona to minimalne 10x letos rekla po ruznych prohrach?
Reagovat
Krisboy
Říká to často. Před i po zápasech.
Reagovat
Kytka
Říkala i před zápasem, že má proti ní šance, tak to výmluva není. Ale pokonila to strašně. I když u žen člověk nikdy neví. prostě hormonální vlny. Serena je jen jedna. Ostatní nemají nijak konstantní výkonnost. Prostě nahoru, dolů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist