Thiem si ve Gstaadu po více než roce zahraje semifinále, čeká ho souboj bývalých šampionů s Berrettinim

22. 7. 2022, 15:45
Aktuality 12
ATP GSTAAD - Dominic Thiem si na antuce ve Gstaadu poradil s Juanem Pablem Varillasem a prošel do svého prvního semifinále od loňského května. O první finálovou účast od Turnaje mistrů 2020 a celkově 29. bude někdejší třetí hráč světa usilovat v souboji bývalých šampionů s Matteem Berrettinim.
Dominic Thiem

Dominic Thiem musel kvůli problémům s pravým zápěstím ukončit loňskou sezonu už v červnu. Na okruh se vrátil až koncem března a prohrál úvodních sedm zápasů. Vítěz US Open 2020 a bývalý třetí hráč světa se však začíná rozjíždět, před týdnem v Bastadu postoupil do svého prvního čtvrtfinále od loňského května, kdy hrál semifinále na Masters v Madridu.

A ve Gstaadu prošel ještě o kolo dál. Šampion ročníku 2015 zvládl drama s Hugem Gastonem, zdolal Federica Delbonise a dnes si ve švýcarském horském středisku poradil 6-4 6-3 s peruánským kvalifikantem Juanem Pablem Varillasem.

Osmadvacetiletý Rakušan sice ani jeden set na první pokus nedopodával, nicméně i tak měl navrch a po hodině a tři čtvrtě mohl slavit postup a s největší pravděpodobností také návrat do Top 200 světového hodnocení.

O první finále od Turnaje mistrů 2020 bude usilovat v souboji bývalých vítězů s Matteem Berrettinim (H2H 2-3). Šestadvacetiletý Ital málem přišel o svou neporazitelnost v tomto dějišti i tu aktuální nyní čítající 11 zápasů. Šampion ročníku 2018 ztratil úvodní set a v tie-breaku druhého prohrával už 1-5, ale nakonec Pedra Martíneze po více než dvou hodinách přetlačil 3-6 7-6(5) 6-1. V sobotu zabojuje o své 11. finále.

O druhé místo ve finále se utkají vítězové posledních dvou ročníků: šampion z roku 2019 Albert Ramos a obhájce titulu Casper Ruud (h2h 4-2).

Nejvýše nasazený Nor Ruud ve čtvrtfinále zdolal 7-6 7-6 Španěla Jaume Munara a poprvé od French Open a následných tří nezdarů vyhrál dva zápasy po sobě.

34letý Španěl Ramos ve večerním duelu udolal po odvrácení mečbolu 7-6 4-6 7-6 Chilana Nicolase Jarryho a dva zápasy po sobě vyhrál dokonce poprvé od konce dubna.

• ATP 250 GSTAAD •
Švýcarsko, antuka, 534.555 eur
páteční výsledky (22. 7. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Ruud (1-Nor.) - Munar (Šp.) 7-6(3) 7-6(4).
Berrettini (2-It.) - Martínez (5-Šp.) 3-6 7-6(5) 6-1
Ramos (4-Šp.) - Jarry (Chile) 7-6(4) 4-6 7-6(8)
Thiem (Rak.) - Varillas (Peru) 6-4 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

12
Přidat komentář
Krisboy
Pojď, Dome, poooooooojď! Potřebujeme tě!!!!
Reagovat
Pavol
Len tak medzi nami na čo ho potrebuješ ? smile
Reagovat
Rafaeoli25
No zase tak moc ne, nepřeháněj smile
Reagovat
Pavol
Je to frajer. Ten Vajda mu prospieva. smile
Reagovat
Nola
Molcan je lavak, tak ako Nadal, je to velka vyhoda, kedze vacsina tenisoveho pola su pravaci, kym zistis ako s nimi hrat je po zapase a to je Rafa iba preorientovany pravak, aj Angie je pravacka a dnes ma 3 GS a bola aj NO1, Petra Kvitova ma trebars 2 W..... Molcan hral vlani vyborne v Belehrade a tam nastartoval karieru, nech sa mu dari s Vajdom, to je take slovenske trenerske mile slniecko, ziadny Nadalov dolezity strycko smile
Reagovat
Rafaeoli25
Molčan roste, ale Coric je dnes už jen fackovací panák, tohle byla povinná výhra smile
Reagovat
Rafaeoli25
Progres tam je, ale cesta bude ještě hodně dlouhá.
Reagovat
com
no zatim nemel moc tezky soupere, ale pokud porazi i Matea, tak je na dobre ceste smile
Reagovat
Rafaeoli25
To jsem chtěl dodat, ale nechtěl jsem ho hanět. Zatím skalp jen Bautisty, což je dobré, ale přece jen ještě skákat radostí nemůže. Že by porazil Mattea o tom silně pochybuju.
Reagovat
Ereinion
někde jsem slyšel, že cílí na rok 2023, takže času dost...ten pokrok proti dubnu/květnu ale dost slušný, hlavně FH je ale pořád nekonzistentní
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně ta pomalost rozjezdu je na hráče jeho kvalit tristní, v tom je unikát tak dlouho hledat formu po návratu. Když si vzpomenu jak málo času potřebovali ostatní - třeba DelPo, Haas a další..
Reagovat
EllNino
Dominic není talent od boha, musí si to všechno zpět poctivě vydřít, podívej, jak dlouho trvalo vrátit se zpět Lucce Šafářově vs. jak rychle to dokázala Petra :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist