Tipsarevič kvůli bolestem nohy vzdal zápas ve Valencii

21. 10. 2013, 22:44
Aktuality 15
ATP VALENCIE - Soupeř českých tenistů ve finále Davisova poháru, které vypukne už za necelé čtyři týdny, Janko Tipsarevič řeší nejen bídnou formu, ale zdravotní potíže. Dnes ve Valencii skončil kvůli bolestem nohy už po pouhých třech odehraných gamech.
Janko Tipsarevič

Poslední dvě sezony Janko Tipsarevič zakončil účastí na Turnaji mistrů, letos na něj ale nemá žádný nárok. Hned na prvním turnaji sezony v indické Čennaí sice získal titul, od té doby to je ale výsledková mizérie. Lehce z ní vyčnívají pouze dvě osmifinále na Australian Open a US Open. Třikrát se dostal i do čtvrtfinále, na menších turnajích mu k tomu ale stačilo vždy jen jedno vítězství.

Devětadvacetiletý Srb se zatím drží na 27. příčce světového žebříčku, která je vzhledem k jeho formě ještě milosrdná. Od Roland Garros se totiž z 11 turnajů dostal dál než do 2. kola jen na US Open (v osmifinále vypadl s Ferrerem), po něm pak na turnajích ATP prohrál pět ze šesti zápasů. Minulý týden v Moskvě prohrál dokonce s hráčem deváté světové stovky Chačanovem.

Naposledy neuspěl dnes ve Valencii, kde stejně jako před rokem vzdal zápas 1. kola. Tipsarevič v duelu s domácím šampionem z roku 2011 Marcelem Granollersem odehrál pouhé tři gamy a za stavu 2-1 v prvním setu kvůli potížím s nohou vzdal.

"Viděl jsem, že měl nějaké problémy s chodidlem. Doufám, že je v pořádku, přeju mu brzké uzdravení," řekl Granollers, který Srba porazil i před 14 dny v Šanghaji. 

Tipsarevič, který s manželkou Biljanou čeká na přelomu roku prvního potomka, řeší už několik týdnů bolesti v oblasti paty. Podle lékařů v ní má bolestivý zánět, který je způsoben nadměrnou zátěží. 

Zdravotní potíže by Tipsarevičovi mohly zkomplikovat přípravu či dokonce účast ve finále Davisova poháru, ve kterém se Srbové představí 15. - 17. listopadu na domácí půdě v Bělehradu proti českým tenistům. Pro Srby by případná ztráta Tipsareviče byla citelným oslabením, neboť ke světové dvojce Novaku Djokovičovi by neměli adekvátní týmovou dvojku. Viktor Troicki si odpykává trest za doping a další Srb ve světovém žebříčku Dušan Lajovič figuruje až na 136. místě.

Granollers se ve druhém kole utká s Fabiem Fogninim. Sedmý nasazený Ital dnes porazil 7-5 3-6 6-0 Slováka Martina Kližana, kterého letos přehrál i ve třetím vzájemném střetnutí a i s úroky mu tak vrací porážku z loňského finále v Petrohradu.

Dlouho velmi povedenou sezonu se dobrými výsledky nedaří zakončit Kevinu Andersonovi. Dvacátý hráč světa ve Valencii prohrál už osmý z posledních 10 zápasů, když podlehl 6-3 6-7 3-6 domácímu kvalifikantovi Robertu Bautistu-Agutovi

Osmý nasazený Jihoafričan přitom v prvním ani druhém setu nečelil brejkbolu, jenže druhou sadu ztratil v tie-breaku a v rozhodujícím dějství si dvakrát prohrál podání. Zápas prohrál navzdory 15 esům.

Bautista-Agut se o postup do čtvrtfinále utká s Dmitrijem Tursunovem. Ruský tenista se v létě na pěti turnajích v řadě dostal vždy minimálně přes dva soupeře, pak ale dvakrát po sobě vypadl v 1. kole. Sérii tří porážek ukončil dnes ve Valencii, když v zahajovacím utkání porazil 6-4 6-1 domácího Alberta Montaňése. Tursunov si pomohl šesti esy a odvrátit dokázal všechny čtyři brejkboly, kterým čelil.

- ATP 500 VALENCIE -
(Švýcarsko, tv. povrch / hala, 2,171,095 eur)
pondělní výsledky (21. 10. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Fognini (7-It.) - Kližan (SR) 7-5 3-6 6-0
Bautista (Šp.) - Anderson (8-JAR) 3-6 7-6(5) 6-3
Tursunov (Rus.) - Montaňés (Šp.) 6-4 6-1
Granollers (Šp.) - Tipsarevič (Srb.) 1-2 skreč T.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
gigin
2013 ATP season was not how I expected it to be and unfortunately it is finished for me. Already quite some time I have a left foot injury and in the following period I really need to fully recover, because playing with pain is not fun at all. Currently I have only one goal in my life : To play healthy for Serbia in Davis cup final from 15-17 November in Belgrade. Thank you all for your support and understanding.
Reagovat
gigin
Vidimo se u Areni, brz oporavak Tipsa!!! IDEMOOO, tvl!!
Reagovat
smazaný uživatel
musel byt przysierny.. :-(
Reagovat
gigin
Zítra v poledne on Agora Court!! Zlatoručka x Mentošek...
Reagovat
smazaný uživatel
A teď, kdo je kdo. :D
Reagovat
smazaný uživatel
jednoduche... vycniva jen jeden! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zlatoručka x Zlatoústý
Reagovat
gigin
Abyste se nepo... oba.. Gulbis má možná zlatější ruce, než Dlouhý Janek... Tss, co možná. Určitě!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
gigin
2x v TB.. co k tomu říct.. Zlaté ruce..
Reagovat
smazaný uživatel
se zrejme nezachvely: 7:4, 7:2, vic nic, protože jsem byla v terenu.. :-)
Reagovat
gigin
Já si o tom myslím, svoje, ale nebudu se vztekat... Nic se neděje, ještě Paříž, snad tam něco uhraje, když né, tak se taky nezblázním. Hlavní show přijde příští rok....
Reagovat
gigin
Ferda & Feli - VAMOOOOOS!!!!
Reagovat
gigin
Paráda....
Reagovat
smazaný uživatel
Valencia 2012: Simon Tipsarevic 5-4 ret.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist