Tipsarevič ukončil sezonu. Stihne finále Davis Cupu?

23. 10. 2013, 14:46
Aktuality 24
Od roku 2005 patří k oporám srbského daviscupového týmu, se kterým před třemi lety vyhrál slavný pohár. Nyní ale týmu kapitána Bogdana Obradoviče hrozí, že se bude muset bez Janka Tipsareviče obejít. Devětadvacetiletý hráč totiž předčasně ukončil turnajovou sezonu, aby stihl do začátku utkání v Bělehradu doléčit zraněnou nohu.
Profily hráčů
Janko Tipsarevič

"Sezona, která už tak byla podprůměrná, pro mě kvůli velkým bolestem skončila. Radši se chci dát včas do pořádku, než abych kulhal z jednoho turnaje na další," citovala agentura Reuters Tipsareviče, který od vyřazení v osmifinále US Open vyhrál na okruhu ATP jediný zápas.

"Mám se zraněním problémy už delší dobu a nastupovat v bolestech není moc velká zábava. Proto si radši dám pauzu, abych byl do listopadu v pořádku," přidal Tipsarevič, jehož ztráta by byla pro kapitána srbského výběru Bogdana Obradoviče velmi nepříjemná.

Vítězové Davis Cupu z roku 2010 se můžou spolehnout na světovou dvojku Novaka Djokoviče. Pak už je v první stovce pouze Viktor Troicki (77. místo), který však v červenci dostal osmnáctiměsíční distanc za doping. Troicki se sice v srpnu proti trestu od ITF odvolal, ovšem jak sportovní arbitrážní soud CAS uvedl, může trvat zhruba čtyři měsíce, než padne konečné rozhodnutí.

Kdyby 28. tenista žebříčku Tipsarevič finále skutečně nestihl, doplnil by spolu s deblistou Nenadem Zimonjičem nominaci domácího týmu nejspíš až 136. hráč světa Dušan Lajovič.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Stejně nikomu chybět nebude a svou neúčastí prospěje straně dobra. Takže do toho! Zase si je ale nutno přiznat, že by nic nebylo sladší, než poražený Janko v 5. zápase od Radka :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes som videl zaciatok Radkovho zápasu s Dimitrovom a predviedol výkon, s ktorým by ani krývajúci Tipsarevič nemal problém..
Reagovat
smazaný uživatel
Radek v DC je něco jiného ale, atmosféra ho vyhecuje.
Reagovat
tommr
a udělá pro to všechno možný i nemožný. Sice ho moc rád nemám, ale takovej přístup je třeba ocenit. Zvlášt když to porovnáme třeba s přístupem Rusek k finále FC ... :(
Reagovat
skott
1. Davis Cup je daleko prestižnější soutěž než Fed Cup
2. v Srbsku se bude hrát v hale, povrch tedy plynule navazuje na ATP turnaje
3. Srbové budou favority na rozdíl od Rusek
4. finále DC nekoliduje s žádným turnajem
5. zraněný Tipsarevič v současnosti prohrává i se sedmnáctiletým klukem

neporovnávej tedy neporovnatelné, nebo říkej alespoň celou pravdu...
Reagovat
smazaný uživatel
6. hrají doma
Reagovat
skott
obsažené v bodu 2, ale dík za podporu;)
Reagovat
smazaný uživatel
ale prdlajs, jde o vlastenectví. Janko nebo Novak by se pro svou vlast rozkrajeli, protože si ji váží, zažili válku a mají to v povaze, kdežto ty trapní Rusové hrají jen pro sebe a za prachy, kdo ví, odkud pochází ty Rusky, nevědí co je vlast, národ. Tak neporovnávej neporovnatelné.
Reagovat
skott
Až bude Tipsarevic dobrovolně hrát v listopadu venku na antuce, bez Djokovice místo Turanje mistrů, pak přijď něco povídat o vlastenectví, ty válko. Zatím jsou to jen kecy, i Djokovic si dal pauzu, když potřeboval. Je to jen o důvodech v danou chvíli.
Reagovat
tommr
ad 1) tím, že vyšlou do finále třetí nebo čtvrtou garnituru Rusky prestiž FC určitě nezvednou ...
ad 2) výmluvy na povrch neberu ...
ad 3) tuhle výmluvu neberu už vůbec - takový poraženectví je vysoce nesportovní. Navíc by Rusky v nejsilnější sestavě nebyly úplně bez šancí ...
ad 4) souběžný konání TŠ je pro Rusky, který se tam kvalifikovaly jediná polehčující okolnost. Za tenhle termínovej bordel jsou plně zodpovědný WTA a ITF ...
ad 5) co to má společnýho s ochotou Tipsarevice nebo neochotou Rusek reprezentovat?
Reagovat
skott
v pořádku já tvoje odpovědi beru, ale má reakce byla na to, že vyzdvihuješ vlastenectví Tipsareviče na úkor Rusek. Tedy jsem ti vypsal důvody, proč Tipsarevič chce hrát. Ne každých z těch důvodů se musí nutně vztahovat k Fed Cupu a situaci ruského týmu (viz. č 5).
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci být zlý ale nemusel by to stihnout :) na Česko je kurz 2.7 u fortuny,přemýšlím že tam něco jebnu....Ale Djok udělá 2 body a spoléhat se na to že Tipsa 2 krát prohraje(Berdych,Štěpánek) a pak že vyhrajeme čtyřhru je celkem risk,ale při pohledu na Tipsovy poslední výsledky a na formunašich kluků ve čtyřhře,tak to není zase tak nereálné vyhrát Salátovou mísu ;)
Reagovat
gigin
je sice kolikrát padouch, ale tohle si určitě ujít nenechá a hecne se. Aj herně..
Currently I have only one goal in my life : To play healthy for Serbia in Davis cup final from 15-17 November in Belgrade.
Reagovat
smazaný uživatel
gigine ty fandiš vo finale Srbom?
Reagovat
gigin
Mi je to jedno, budu honit Srběnky...
Reagovat
smazaný uživatel
ideš na finale joo?
Reagovat
smazaný uživatel
tech 2,7 je vtipny kurs. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
vankus neser ma!

ty maš byť vedľa
Reagovat
smazaný uživatel
uplne jsem ted dostal strach cico, ze bych te mohl nazlobit... veris mi? :/
Reagovat
smazaný uživatel
poc vedľa budeme rečniť s naším oblubenym slovom vieš akym
Reagovat
smazaný uživatel
jestli mas cico na mysli ono sem se nehodici slovo, ve kterem ty tak zrucne a procitene substituujes pismeno 'j' pismenem 'y', tak se bojim, ze teto dekadentni zabave opet podlehnu a necham se rozesmat i dnes.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč vtipný,předpokládá se že Djok udělá 2 body a je poměrně risk že všechno půjde přes Tipsu a čtyřhru
Reagovat
smazaný uživatel
vtipny proto, ze pinny ma na tuhle prilezitost kurs 3,5.
Reagovat
gigin
Vypadá to tak.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist