Tomic zůstává neporažený, vyřadil obhájce Nieminena

10. 1. 2013, 20:35
Aktuality 52
Krátce před začátkem Australian Open má odehraných už šest zápasů v nové sezoně, ani jednou v nich ale nenašel přemožitele. Bernard Tomic si stoprocentní úspěšnost zatím drží i v Sydney, kde dnes porazil loňského vítěze Jarkka Nieminena a postoupil do semifinále.
Bernard Tomic

Dvacetiletý Bernard Tomic sice stále čeká na svůj první velký titul, výkony z úvodu letošní sezony z něj ale dělají zřejmě největšího favorita na triumf v Sydney. Že neúspěšný loňský rok hodil za hlavu, ukázal Tomic už v Perthu, kde v Hopman Cupu porazil mimo jiné Novaka Djokoviče.

V generálce na Australian Open dnes sice poprvé ztratil set, když v duelu s Jarkkem Nieminenem ztratil tie-break úvodní sady, zbytek zápasu už ale ovládl a zvítězil 6-7 6-4 a 6-2. Finský tenista tak neobhájí loňský titul, který jako kvalifikant získal trochu nečekaně.

V semifinále Tomic narazí na přemožitele Marcela Granollerse, Itala Andrease Seppiho. Měřeno zkušenostmi má navrch jeho soupeř, Tomic totiž o finále na turnaji ATP bojoval jen jednou a loni v Brisbane proti Andy Murraymu neuspěl. Pochybnosti před důležitým utkáním si ale Australan nepřipouští.

"Před zítřejším semifinále jsem připravený. Hodně si teď věřím a mám šanci dostat se poprvé v kariéře do finále. Příští zápas tedy bude důležitý a udělám všechno pro to, abych v něm vyhrál," uvedl Tomic.

Ve druhém semifinále na sebe v Sydney narazí Jihoafričan Kevin Anderson a Julien Benneteau z Francie. Benneteau v loňském finále nestačil na Nieminena a šanci na reparát si udržel díky dnešnímu vítězství 6-4 6-2 nad americkým kvalifikantem Ryanem Harrisonem.

Držitel dvou turnajových titulů Anderson odstartoval sezonu solidními výkony v Hopman Cupu, když nestačil jen na Jo-Wilfrieda Tsongu a po bezproblémovém vítězství nad Felicianem Lopézem si další dvousetovou výhru připsal i dnes v duelu s Uzbekem Denisem Istominem.

"Vždycky je dobré vykročit do sezony správnou nohou. Je to tedy teprve druhý turnaj a už myslím na Australian Open, ale tohle je pro mě ohromná příležitost," řekl po svém vítězství více než dvoumetrový tenista.

Výsledky - Sydney - muži (tvrdý povrch, dotace 436.630 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Seppi (3-It.) - Granollers (8-Šp.) 6:4, 7:5, Benneteau (Fr.) - Harrison (USA) 6:4, 6:2, Anderson (JAR) - Istomin (Uzb.) 6:4, 6:3, Tomic (Austr.) - Nieminen (Fin.) 6:7 (6:8), 6:4, 6:2.

Komentáře

52
Přidat komentář
gedzitka
Tak s tímhle losem je obhajoba loňského semifinále pro Petru jen z říše snů :-( . V prvním kole Schiavone je docela ostrý test.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono z top 4 si nevybereš..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to já bych tam teda jednu přijatelnější vybral.
Reagovat
smazaný uživatel
Na jednej austrálskej TV povedali, že Murray sa stretne s Djokovičom vo finále a bude musieť poraziť Federera predtým ... Doslova "Murray sledged to meet Federer in semis" ... dosť divné
Reagovat
smazaný uživatel
Divné
Reagovat
Fandina
a nebylo to postavené tak, že pokud se Murray střetne ve finále s Djokovičem, bude muset porazit Federera předtím .... jeden nebo druhý?
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
gigin
Tak losujeme!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Už? O půlnoci ne?
Reagovat
gigin
za chvílu
Reagovat
smazaný uživatel
Pecka.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím se mi to nějak seká. Sudruzi z Melbourne někdě udělali chybu.
Reagovat
Fandina
A nebo tady
http://www.australianopen.com/en_AU/video/live.draw.html
Reagovat
smazaný uživatel
Dík, tu mi to jede tak nějak lépe.
Reagovat
gigin
Jj, ten odkaz Fandiny jede líp.... díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, oni to obkecávají, asi usnu :D
Reagovat
gigin
Já to jebu.. dobrou :DD
Reagovat
pepin
Na tomhle Tvým odkazu to jde opravdu lépe, mám to puštěný přes velkou telku a je to dobrý. Ale nějak to natahují, asi půjdu také do hajan.
Reagovat
smazaný uživatel
No jó, oni čekali, než jim obhájci doplují na ultrarychlém člunu a vykecají se, co dělali ve volnu :D
Reagovat
Fandina
tak jestli je Tipsa moudrý, tak už každý ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Aby ses nedivila, i když nejsem jeho zastáncem, tak je to neobyčejně dá se říct sečetělý a chytrý člověk.
Reagovat
gigin
Já jsem to myslel takhle:
http://www.atpworldtour.com/News/DEUCE-Tennis/Deuce-2013/Janko-Tipsarevic.aspx
Reagovat
gigin
Já jsem tu nikdy netvrdil, že je Jankela nějaký myslitel, ale v jeho hře udělal pokrok. A změnil se. Přisuzoval tyto změny hlavně věku. Však možná Mutademe víš, o čem mluvím, jak měl ten rozhovor na Éčku. A zápas na USO 2012 s Davídkem... Tak si dovolím říct, že to byl nejlepší mač loňského USO... pro mne určitě...
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě co se týče mužské části asi ano, navíc pro mě i docela emotivní, hrozně jsem přál Davidovi. Nepostrádal kvalitu a napětí, zápletku, vypjatý závěr. A já myslím, že on právě patří mezi hodně chytré osobnosti i mimo kurt. Psávalo se o jeho velkém IQ, je fanouškem literatury, zvláště Dostojevského, pokud mě paměť neklame. Měl by mít i to tetování jako jeho citát že?
Reagovat
Fandina
gigin, tomasinho ... tak ono je o něm známo, že je inteligentní a samozřejmě stačí nějaký jeho výstup rozhovor a člověk si udělá obrázek, ale samozřejmě moudrost si představuji trochu jinak ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, že o tom káže zrovna někdo takový, je na tom ještě víc úsměvné.
Reagovat
gigin
Jo to má... počkej, až přiletí sojka :DDD Ta nás vyčistí... :)) Blbej není určitě. Vystudoval sportovní management na nějaké univerzitě v Bělheradě. Ale moc se pokérovat nemusel :)) Myslím, že tam má japonštině - Krása spasí tento svět? Nevím přesně... Nejvíc mne zajímá ta jeho Biljana :DD
Reagovat
gigin
znovu opakuju. Znovu!! Nikde nepíšu, netvrdím, že je to nějaký extra myslitel!! Jen jsem chtěl říct, že blbej určitě není a že udělal dost viditelný pokrok v jeho tenisovém životě. Že tenisově zmoudřel, zabral. To je celé...
Reagovat
Fandina
gigin ... tak tebe zajímá jeho žena a já jsem si naiva myslela, že on ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna ona se mi nelíbí moc, taková krása na sílu, já mám rád jednoduchost, proto se mi líbí Kim a Jelena, pokud jde o přítelkyně. Obě jsou krásné, ale zároveň ne přemóděné a rozhodně ne tuctové.
Reagovat
Fandina
v pohodě, tak ono ani nejde při sledování tenisu uvidět na něm, že je myslitel. To on samozřejmě není, tenis hrát umí podobně jako ostatní, líp než někteří, hůř než jiní. Já ho celkem respektuji, ale na větvi z něj nejsem ani jsem nikdy nebyla ... úsměv
Reagovat
gigin
Fandina: pointa mého snažení měla by být to, že Ernie ještě není zatracen. Aspoň pro mne. Dal jsem příklad Tipsu. Ta Biljana už byl jen takový zoufalý pokus...
Tomasiho: Ano vím, už jsi to tu jednou psal :)) V pořádku...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale neber to tak, že bych si vybíral, já takřka nepolíben bych ji na nějakou tu zaučenou bral, to né že né :D
Reagovat
gigin
:DDD No jsem si myslel, že by sis nenechal rvat rukáv....
Reagovat
Fandina
gigin ... tak podle mě hodně Tipsovi fandíš a je to tvoje věc, pro mě je jeden z mnoha a nezabývám se jím nijak, ale dole jsem psala, že si myslím, že Gulbis ani tak ten tenis neřeší, má i jiné priority, i když se o něm a jeho rodině píše něco jiného a máš pravdu v tom, že Tipsa tenisem žije, to jsem zase vypozorovala já z jeho jednání ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tipsarevič je jeden z najinteligentnejších hráčov mimo kurt. Neviem si predstaviť Tsongu čítať Dostojevského alebo dokonca Nietzcheho ...
Reagovat
Bob
Tomic je hajzlík, floutek a drzoun. A proto ho mám rád a fandím mu! Tak pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Mám to podobně, prostě takový záporák, ač mi imponuje, někdy to tak mám. Navíc talent, i když asi ne až takový, jak jsem myslel. Dneska to byl hrozný zápas, na který se skoro nedalo dívat. Kdybych nebyl zainteresován, tak bych asi vypnul. Snad zítra uspěje, na první finále už dozrál čas.
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám taky oblíbeného záporáka, jenom to neni Bernie ale Ernie. Škoda že nebude na AO. Mohl třeba zase popravit Berdycha. :D
Reagovat
gigin
My máme!! Aj spolek přece!!
Reagovat
Bob
the evil kids have easier life :))
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím. Musíme se spokojit s touhle almužnou... :D

http://www.tennisalternative.com/forum/viewthread.php?forum_id=5&thread_id=353
Reagovat
smazaný uživatel
Ono i Bernie z toho vyroste, Andy byl v začátcích taky pěkný spratek :D Jojo, ale tak o Berdycha se třeba postará Lleyton.
Reagovat
smazaný uživatel
No abych řek pravdu celkem mu taky začínám přicházet na chuť. Třeba před rokem sem ho úplně nesnášel. Jj Lleyton by mohl. Tvl ale stejně už vidim ten los: 1.kolo Murray-Dimitrov. :D
Reagovat
gigin
Tento rok se to zlomí.... cítím to. Uvidíš!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nestraš, Tomic, Harrison i Grigor potřebují dobrý los, hlavně Harrison by si ho po té smůle z loňska zasloužil. Uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že u Gulbise přišel zlom před pár lety, nevěřím, že by se z toho dba vůbec někdy odlepil, to by musel sakra změnit přístup, trenéra, vlastně všechno. A to on neudělá, přijde mi, že mu tahle sitauce ani nevadí a vyhovuje mu.
Reagovat
gigin
Může se změnit. Zmoudřet. Jako třeba Tipsa... Myslím tenisově.
Reagovat
smazaný uživatel
On nezmoudří, protože nemusí, pochází z takových poměrů, že to nemá zapotřebí. Tipsa je bojovník, Srbové to mají v krvi, Gulbis je flákač, to je jiný případ.
Reagovat
smazaný uživatel
No jak píše tomasinho. Musel by o 100% změnit přístup. Jak letos v několika zápasech ukázal, ještě to hrát nezapomněl. Ale bojím se že je pravda, že mu to takhle vyhovuje. Užívat si. Sem tam odehrál nějaký ten zápas. Občas vystrčit růžky a pak zas nic.
Reagovat
Fandina
Já vím, že o Gulbisovi kolují historky, že si užil nebo užívá, ale já si nejsem tak jistá, jestli to na něj sedí. Podle mě on neupřednostňuje tenis, není pro něj na prvním místě, ale neznamená to, že si užívá, i když se to o něm i jeho rodině říká ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist