Trenér Vaněk: Petra ukázala kondici i srdíčko

4. 9. 2017, 11:20
Aktuality 3
Sebevědomí Petry Kvitové je zase o patro výš. Česká tenistka víru ve vlastní síly ukázala výhrou v osmifinále US Open v New Yorku nad favorizovanou Španělkou Garbiňe Muguruzaovou.
Profily hráčů
J. Vaněk, P. Kvitová a D. Vydra

"Skvělý! Byl to asi nejlepší vyhraný zápas Péti po návratu," řekl trenér Kvitové Jiří Vaněk. "Ale byli jsme ze začátku s Davidem (kondičním trenérem Vydrou) pořádně nervózní jak bejci a jsem rád za Petru, že se jí to podařilo otočit."

Kvitová duel s Muguruzaovou hůř začala. "Trošku moc pospíchala," komentoval Vaněk vstup, po kterém prohrávala 1-4 a odvracela brejkboly. "Říkal jsem, že tenhle game potřebuje urvat. Vždycky v zápase potřebuje vyhrát těžký game, to mentálně posílí. A když to dokázala, tak byla šance. Věřil jsem a ona se zlepšila," popisoval.

Začaly se hrát více výměny a Kvitová v nich převzala iniciativu. Tlačila soupeřku a první set otočila. "Ukázala svoje srdíčko. V tie-breaku zahrála fantasticky a první set byl strašně důležitý. Výhrou v tie-breaku se navíc uklidnila," řekl Vaněk.

Ve druhém setu označil Vaněk za důležitý moment, kdy Kvitová po úvodním ztraceném servisu získala brejk zpět na 1-1. "Muguruzaová začala chybovat a tam byl klíč zápasu. Koncovka už zase byly strašný nervy, ale zvládla to," ocenil.

Dvojchyby? Muguruzaová abnormálně returnovala
V předchozích zápasech si Kvitová hodně pomáhala servisem. I proti Španělce vytála čtyři esa, ale udělala i devět dvojchyb. "Muguruzaová skoro nezkazila return, kamkoli se natáhla a i po dobrém servisu vrátila dlouhý balon," řekl kouč. Kvitová proto podle něj podávala víc k lajnám, aby dala eso. "Z toho pramení chyby. Občas bylo abnormální, jak Muguruzaová returnovala. Proto Péťa možná přiriskovávala, ale je jedno, jestli dá debla, nebo to soupeřka zabije z returnu," doplnil.

Kvitová se ve Flushing Meadows zlepšuje v každém utkání. Vaněk vyzdvihl, že je vidět, jak se cítí komfortněji i v dlouhých výměnách. "Tenisová kondice se začíná s odehranými zápasy dostavovat. Dřív na začátku po jakékoli delší výměně funěla. Teď je vidět, že vydrží hrát. Potřebuje vnitřní sílu, aby věřila, že to může vydržet a pak přijdou její winnery a zápasy se začnou otáčet na její stranu," řekl Vaněk.

Těšil se na úterní čtvrtfinále. V něm Kvitovou nejspíše znovu ve večerním utkání čeká Venus Williamsová z USA. "Péťa má tyhle výzvy před plným stadionem ráda. Věřím pevně, že bude hrát výborně, Bude to o pár servisech. Brejkovat Venus bude těžký, ale míč je kulatý a uvidíme, jak to dopadne," konstatoval Vaněk.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
horska.kraslice
Ještě že jsem to na živo neviděla. Musely to být zase pěkné nervy.
Reagovat
Fandina
První set otočila, ale nedopodávala ho a v TB byla lepší a ve druhém setu zase nevyužila MB na příjmu a pak málem přišla o svoje podání. Mugu měla několik BB, ale nakonec to Petra zvládla. Nervíky byly, to přiznám, v koncovkách obou setů.
Reagovat
FulnekUltras
jak daleko letošní UšO Peťu pustí. Není třeba omílat, že nějaká ta procenta těsných balonů půjdou teď ve všech třech zápasech našich děvčat za jejich domácími soupeřkami. Ale pořád je to hratelné.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist