Trofej z Berlína byla blízko. Siniaková s Vondroušovu ve finále nevyužily tři mečboly

25. 6. 2023, 14:51
Aktuality 20
WTA BERLÍN - Kateřina Siniaková (27) a Markéta Vondroušová (23) první společný turnaj v triumf neproměnily. České tenistky ve finále travnatého podniku WTA 500 v Berlíně neproměnily tři mečboly proti Francouzce Caroline Garciaové (29) a brazilské deblové specialistce Luise Stefaniové (25) a prohrály 6:4, 6:7, 4:10.
finalistky čtyřhry v Berlíně (© Profimedia)

Kateřinu Siniakovou a Markétu Vondroušovou za poslední rok spojovalo především podobné zranění zápěstí, tento týden však spojily síly na kurtu a málem to hned na prvním turnaji dotáhly až na vrchol.

České tenistky, které jediný společný zápas odehrály loni v Billie Jean King Cupu (vítězně), na trávě v Berlíně vyřadily nasazené čtyřky Annu Danilinovou s Yi-Fan Xu i dvojky Desirae Krawczykovou s Demi Schuursovou a postoupily do finále.

V něm si dnes na trávě v Německu vypracovaly tři mečboly, ale poslední míček získat nedokázaly. Se čtvrtou singlistkou současnosti Francouzkou Caroline Garciaovou, jež ve čtyřhře žen vyhrála dvakrát Roland Garros, a Brazilkou Luisou Stefaniovou, která má ve sbírce deblových úspěchů olympijský bronz z Tokia 2021 či grandslamovou trofej ze smíšené čtyřhry na letošním Australian Open, nakonec prohrály 6:4, 6:7, 4:10.

Siniaková s Vondroušovou se k mečbolům dostaly v tie-breaku druhého setu, hlavní slovo si pak ale pokaždé vzala především 21. deblistka světa Stefaniová. Poprvé trefila skvělý servis, který Siniaková nedokázala vrátit do kurtu. Další dvě situace, kdy byly s parťačkou míček od porážky, vyřešila smečí na síti.

U té pak brazilská tenistka připravila i první setbol, s Garciaovou získaly 13 z posledních 17 bodů a povedeným závěrem rozhodly o svém triumfu hned na prvním společném turnaji. Během něj vyřadily i nasazené jedničky Nicole Melicharovou s Ellen Pérezovou, jediný set ztratily až ve finále.

27letá Siniaková, aktuálně vedoucí žena světového žebříčku deblistek, nerozšířila svou sbírku 22. titulů ve čtyřhře, z nichž sedm slavila na grandslamech. O čtyři roky mladší Vondroušová marně usilovala o teprve třetí deblový titul.

29letá Garciaová, vítězka loňského Turnaje mistryň ve dvouhře, i 25letá Stefaniová vyhrály soutěž ve čtyřhře shodně poosmé v kariéře.

Ve finále dvouhry naopak uspěla Petra Kvitová, jež vybojovala svůj 31. titul a 6. z trávy po výhře nad Chorvatkou Donnou Vekičovou.

• WTA 500 BERLÍN •
Německo, tráva, 780.637 dolarů
nedělní výsledky (25. 06. 2023)
• Dvouhra - finále •
Kvitová (ČR) - Vekičová (Chorv.) 6:2, 7:6(6)
• Čtyřhra - finále •
Garciaová/Stefaniová (Fr./Braz.) - Siniaková/Vondroušová (ČR) 4:6, 7:6(8), 10:4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
Dobry-den
Gratulace VoSi ke krásnému druhému místu. smile
Reagovat
Otmar
Toho deblu v Berlíně je strašná škoda, nevypadalo to zle, tři mečboly by měly stačit...měli jsme nejlepší a nejhorší hráčku na kurtu, ukazovat prstem nebudu. Příliš mnoho chyb na returnu, Katka zatím hodně mimo.smile
Reagovat
hanz
Mimo byly obě, každá v jiným momentu.
Reagovat
Patapuff
Tobě z toho zřejmě praskne cévka v hlavěsmile
Reagovat
tommr
ovšem u Katky jako světový jedničky je hodně smutný ... smile
Reagovat
Patapuff
Je to smutný, trestuhodný, promarněný, je to naprostá sportovní i životní tragédie, to že někdo neproměnil mečbol nebo setbol, nebo prostě jen nevyhrál, když vy, gaučový tenisový experti, jste si usmysleli, že vyhrát měl. Klucí, vy nemáte jiný starosti?
Reagovat
tommr
tragédie je že takový hovado jako si ty má přístup k počítači ... smile
Reagovat
hanz
Jsem se od srdce zasmál. smilesmile
Reagovat
IngStavinoha
;-)))))
Reagovat
Patapuff
Jj, a ještě napiš, že jsem de*il a kreténsmile
Reagovat
hanz
No, když to o sobě tvrdíš, vyvracet to nebudu.smile
Reagovat
Patapuff
To jsem psal tomu druhýmu, co psal, že jsem hovado. I mírně podprůměrně inteligentní člověk by to pochopil.
Reagovat
hanz
No, to máš pravdu, ale já nejsem mírně podprůměrný, ale mírně nadprůměrný.smile
Reagovat
Patapuff
Psal jsem "I mírně podprůměrně inteligentní člověk by to pochopil", tzn. že i kdokoliv, kdo je inteligencí nad ním. Ale ani tohle si nepochopilsmile
Reagovat
hanz
Musíš pořád vysvětlovat, jinak to prostě nejde.smile
Reagovat
Patapuff
Nemusimsmile
Reagovat
hanz
Já na to jednou přijdou, slibuju.smile
Reagovat
Patapuff
Moc tomu nevěřimsmile Ale vrátím se k tomu mečbolu MV/KS, jak si psal, že to měla Markéta uhrát esem. Jestli správně chápu tvoje myšlenkové pochody, tak to máš nastavené takhle: Když má hráč mečbol a podává, má dát eso. To se ale stává velice zřídka, že ten mečbol takhle promění, v 99 procentech případů to neudělá. Proč? Nabízí se mi jediné vysvětlení, a to, že neví, že má mečbol proměnit esem a tedy by si ho v tomto smyslu měl poučit. Chápu tvé myšlenkové pochody správně?
Reagovat
Patapuff
Hele a děláš i něco jinýho, než že sedíš doma, koukáš na tenis a píšeš k tomu svoje erudovaný názory na net?
Reagovat
hanz
Jsem slušný a rád ti odepisuju za včasu. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist