Tsonga a Simon dostali zelenou pro rozlučku. Na French Open si zahrají díky divoké kartě

10. 5. 2022, 19:34
Aktuality 2
Sedmatřicetiletí Francouzi Jo-Wilfried Tsonga a Gilles Simon dostali od pořadatelů volnou kartu pro účast v hlavní soutěži Roland Garros, jež má být jejich poslední v kariéře. Tsonga se hodlá s tenisem rozloučit právě na pařížské antuce, Simon po sezoně.
Profily hráčů
Jo-Wilfried Tsonga

Tsonga na domácím grandslamu došel dvakrát do semifinále, v letech 2013 a 2015. Bývalý pátý hráč světa získal 18 titulů na ATP Tour a jeho největším grandslamovým úspěchem byl postup do finále Australian Open 2008, v němž podlehl Novaku Djokovičovi.

Simon má na kontě 14 titulů a byl světovou šestkou. Oba pomohli Francii k vítězství v Davis Cupu v roce 2017 a nyní se nacházejí na pozicích, které by jim přímou účast na Roland Garros nezaručily. Tsonga je po zranění na 263. místě žebříčku, Simon na 160. příčce.

"Chtěli jsme, aby si vychutnali poslední Roland Garros v hlavní soutěži, před svými fanoušky. A také jsme jim chtěli poděkovat za to, co v kariéře dokázali," uvedla ředitelka turnaje Amélie Mauresmová. Pařížský grandslam začíná 22. května.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
si tu WC podle fotky asi vymodlilsmile
Reagovat
Mony
Snad Lehecka chytne do 1.kola jednoho z nich
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist