Tsonga dobyl potřetí turnaj v Métách

27. 9. 2015, 18:03
Aktuality 20
ATP MÉTY - Francouz Jo-Wilfried Tsonga dobyl potřetí v kariéře domácí halový turnaj v Métách. Vítěz z let 2011 a 2012 dnes ve finále zdolal krajana a rovněž dvojnásobného šampiona turnaje Gillese Simona 7-6 1-6 6-2 a vybojoval tak již svou dvanáctou trofej.
Profily hráčů
Jo-Wilfried Tsonga (© Moselle Open)

Ve finálovém duelu na halovém podniku ve francouzských Métách na sebe narazili dva domácí dvojnásobní šampioni turnaje - Jo-Wilfried Tsonga, vítěz z let 2011 a 2012, a šampion ročníků 2010 a 2013 Gilles Simon.

Ze souboje dvou krajanů vzešel lépe třetí nasazený Tsonga, jež tak potvrdil pozitivní bilanci se Simonem. V úvodním dějství si oba finalisté drželi svá podání a o vítězi rozhodovala až zkrácená hra, v níž byl lepší Tsonga. Zisk prvního setu mu ale nepomohl a ve druhé sadě během pár minut prohrával už 0-5. V šesté hře pak své podání udržel, Simon ale žádný zvrat nedopustil a set bez problémů doservíroval.

Ve třetím dějství rozhodl brejk ve čtvrté hře, díky němuž se Tsonga dostal do vedení, o které už nepřišel. Za stavu 5-2 si pak při podání Simona vypracoval dva mečboly a utkání po téměř dvou hodinách a dvaceti minutách hry ukončil 7-6 1-6 6-2.

Oba třicátníci tak nyní mají vyrovnané bilance. Na kontě mají letos po jednom titulu, v kariéře jich nasbírali shodně dvanáct.

• ATP 250 MÉTY •
Francie, tv. povrch / hala, 494.310 eur
nedělní výsledky (27. 09. 2015)
• Dvouhra - finále •
Tsonga (3-Fr.) - Simon (2-Fr.) 7-6(5) 1-6 6-2
• Čtyřhra - finále •
Kubot, Roger-Vasselin (2-Pol./Fr.) - Herbert, Mahut (1-Fr.) 2-6 6-3 10-7

Komentáře

20
Přidat komentář
Nola
Simon to dnes prehral hlavou, Jo dnes uplne tragicky v 1. sete, nejakym zazrakom ho urval, ten 3. set mu vyhrali prasiatka, gratulujem, mam ich oboch rada, titul zostal doma...
Reagovat
smazaný uživatel
Simon už prohrál tolik zápasů hlavou, že bych na něj nevsadil už ani zlámanou grešli. :D Na US Open perfektní příklad Simona coby mentálního liliputa, konkrétně jeho zápas s Donaldem Youngem. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulka k 12. triumfu..Solídne číslo..
Reagovat
Roger_Federer
Ja si naopak myslim, ze na takoveho hrace, tak dobreho tenistu je to male cislo..Tsonga jednu dobu vypadal na mega karieru.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhladom na konkurenciu v akej chudák posobil to je skvelé číslo...Berdych má ešte menej..
Reagovat
Davor1
Solídne? Nepovedal by som.Rovnako ich má aj Simon či Gasquet. Ferrer ich má 24. Delpo 18, a to odohral polovicu z tých sezón, čo Tsonga. Dokonca aj Čilič má viac titulov ako Tsonga, a to je o 4 roky mladší. Práveže na GS finalistu a dlhoročného člena top10 by sa patrilo mať tých titulov v jeho veku viac, to isté sa týka aj Berdycha...
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga má aj Masters tituly, tuším dva?...Až tak sa nezahadzuje s 250, ak by na nich startoval castejsie, ma titulov viac..
Reagovat
Davor1
Práveže prevažná väčšina jeho titulov pochádza z 250tiek. Má 2 Masters a jeden 500, zvyšok všetko malé turnaje, z toho vyše polovica z francúzskych hál... Podľa mňa mal potenciál na výrazne viac titulov, predovšetkým z 500vkových turnajov, keď som ho videl v ranných rokoch jeho kariéry, keď na GS dokázal celkom pravidelne porážať B4, tak som čakal, že 20+ titulov bude mať v tridsiatke určite :/
Reagovat
Roger_Federer
Souhlasim, ty dve masters jsou Canada 14 a Paris08..6 let od sebe, docela dost malo na takoveho hrace.
Reagovat
smazaný uživatel
No práve, tie 250ky hráva najma doma, inde sa ich zucastnuje pomenej..Plus jeho slabsia výkonnost na antuke a taktiež zranenia ho sčasti zbrzdili...Ten počet je teda plus mínus odpovedajúci, do konca kariéry možno zaokrúhli na 15..Navyše Tsongič mal vždy na rozdiel od Delpa, či Davida pomerne veľkú slabinu v BH a naozaj prahbiednom returne..

Feru je starší, konzistentnejší a hlavne má kopec triumfov z antuky z turnajov, kde neštartoval Nadal alebo iný top3 hráč..
Reagovat
Roger_Federer
Stebou je to fakt tezke.
Tak myslis, ze tech 12 titulu za 13 let kariery na ATP je dobrych nebo je to na takoveho hrace malo??
Podle me velice malo, mel na daleko vic.
Hral finale Granslemu i finale TM.
Jeho nejlepsi turnaj je Canada cup 08, kde rozbil..Djokera, Murrayho a ve finale Federera.
Jinak v tech ostatnich vyhranych turnajich se z top 3 hraci potkal 2x.
Reagovat
Roger_Federer
Canada 14 ne 08
Reagovat
smazaný uživatel
Omg, ludia...naucte sa uz raz a navzdy, ze tenis sa nehrá na to, kto na čo má, ale kto čo má reálne...Na viac mal Tsonga, Gulbis, Simon, Klizan, Monfils, Gasquet, bla bla, vsetci...

Faktom vsak je, ze Tsongič má 12 titulov a to je velmi solídne cislo..
Reagovat
Roger_Federer
Do toho "kdo ma co realne" se pocitaji i fraze "kdyby nebyl Rafa vecne zraneny"..??Ja jen abych si to pamatoval do budoucna Peto.:)
Reagovat
smazaný uživatel
JMDP je komplexnější tenista, s tím bych nesrovnával až tak Tsongu. JWT je můj oblíbenec ale zdaleka jeho herní styl není tak komplexní jako Juanův. Má své zbraně na top hráče (forhend, servis a přechody na síť, poměrně slušný pohyb na svou postavu), ale není komplexní jako Delpo. Dokonce bych řekl že i Richard je komplexnější, no doplácí na hlavu a dřív na fyzičku, nedával moc pětiseťáky na GS. Z pohledu čistě talentu a jakéhosi potenciálu byl na tom nejlíp Gasquet, pak Monfils..pak dál za nimi Cilic s Del Potrem z těch jmenovaných. 2 tituly z Masters, finále GS a bývalá světová pětka, to je slušná vizitka. Finále GS samo o sobě ještě nic nezaručuje a k ničemu nezavazuje. Přestože má Simon stejně titulů jako Jo tak jeho kariéra je neúspěšnější než Tsongova a Simon je totální over-achiever. :) Z téměř minima vytěžil takřka maximum. Úplný opak je třeba zmíněný Monfils, který vyhrál 3 GS tituly v juniorech, měl našlápnuto ale díky zraněním a tomu, že si to v zápasech sám dělává často těžší a hraje spíš pro lidi než pro úspěch, dokázal to co dokázal. :) Každý ví, že Tsonga kromě 12 titulů, což berete asi jako nic moc, tak dokáže pravidelně zaskočit světovou špičku a to je úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
výborne ! Videla som len 3. set, ale ak bol celý duel takýto, tak nič moc.
Reagovat
Cico93
Bohužiaľ miestami ešte slabšie.
Ale podstatne, že to vyšlo!

tie 2 Tsongove prasatá na ruternu vo 4 geme rozhodli zápas.
Reagovat
Cico93
Reagovat
smazaný uživatel
:)))))
Reagovat
a.magerova
Njn.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist