Tsonga hrál ve Wimbledonu dva zápasy čtyři dny

26. 6. 2014, 21:01
Aktuality 0
Tenisté v úvodu grandslamových turnajů vždy hrají jeden den zápas a druhý mají volno. Francouz Jo-Wilfried Tsonga tohle pravidlo v letošním Wimbledonu změnil, o postup do 3. kola bojoval ve čtyřech dnech.
Profily hráčů
Jo-Wilfried Tsonga

Dvojnásobný semifinalista na trávě v All England Clubu nejdříve v pěti setech a ve dvou dnech přešel přes Rakušana Jürgena Melzera. Stejné to bylo v 2. kole se Samem Querreyem z USA. Zápas začal ve středu a byl za stavu 9:9 v pátém setu kvůli šeru přerušen. Dnes ho Francouz vyhrál v poměru 14:12.

"Není to jako hrát jenom tři sety, ale jsem v pohodě. Jsem na to připravený," řekl Tsonga, který si neodpočine. Už v pátek nastoupí k 3. kolu proti Jimmy Wangovi z Tchaj-wanu (147. na žebříčku ATP). "Jsem bojovník, mám boj odmalička rád. Vyhrál jsem, což znamená, že jsem fyzicky silný a soustředěný na tenis."

Ve Wimbledonu ukázal Tsonga srdce bojovníka v roce 2011. Ve čtvrtfinále tehdy prohrával se Švýcarem Rogerem Federerem 0:2, ale zápas otočil a vyhrál.

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist