Tsonga je po patnácti měsících ve finále, čeká ho Söderling

12. 2. 2011, 23:07
Aktuality 2
ATP ROTTERDAM - O titul z halového turnaje v Rotterdamu si zahrají loňský šampion Robin Söderling ze Švédska a Francouz Jo-Wilfried Tsonga, který se do finále dostal poprvé po patnácti měsících.
Jo-Wilfried Tsonga

Jo-Wilfried Tsonga si na loňském Wimbledonu poranil koleno a na více než tří měsíce musel na tenis zapomenout. I proto si ve finále zahrál naposledy na podzim roku 2009 v Tokiu, kde tehdy získal svůj pátý titul.

Po patnácti měsících si zahraje finále v Rotterdamu. Po výhře nad Dimitrovem a Llodrou postoupil na úkor nemocného Berdycha bez boje do semifinále, ve kterém se střetl s Ivanem Ljubičičem. S chorvatským soupeřem, který v Holandsku mohl navázat na finále ze sezon 2005 a 2007, v posledních dvou zápasech nezískal ani set, dnes ovšem uspěl.

Základní kámen k semifinálové výhře položil už v páté hře, ve které sedmému nasazenému soupeři sebral podání a rozhodl o zisku úvodní sady. Ljubičič měl šanci vyrovnat, ve druhém setu si však za stavu 5-3 čistou hrou prohrál podruhé v zápase své podání. Tsonga byl šťastnější v tie-breaku a zajistil si postup do nedělního finále.

"Jsem rád, že jsem dnes vyhrál. Proti Ivanovi bylo těžké hrát, nebyla šance se dostat do tempa. Odvedl jsem dobrou práci a zahraju si tu ve finále, ve kterém jsem už dlouho nebyl," radoval se pětadvacetiletý Tsonga. "Pomůže to mé sebedůvěře. Myslím, že jsem na správné cestě vrátit se zpět do vrcholné formy."

V nedělním finále se střetne s Robinem Söderlingem, s nímž na okruhu ATP prohrál všechny tři vzájemné souboje. Navíc během přípravy na letošní sezonu se Švédem prohrál i na exhibici v Abú Dhabí.

Obhájce loňského prvenství Söderling dnes porazil 7-5 6-4 Viktora Troického. Šestadvacetiletý Seveřan se brzy ujal vedení 4-1, srbský vítěz Davisova poháru ale stihl vyrovnat. Přesto nejvýše nasazený Švéd úvodní sadu získal poměrem 7-5. Ve druhém setu na svého soka vytvářel čím dál větší tlak, který v desáté hře přetavil v další brejk a vítězství 7-5 6-4.

"Dnes jsem hrál opravdu dobře. Dařilo se mi na servisu a údery jsem trefoval čistě. Se svou hrou jsem spokojený," pochvaloval si Söderling, který už letos vyhrál turnaj v Brisbane, na Australian Open však stejně jako Tsonga překvapivě nestačil na Dolgopolova.. "Jo je skvělý hráč. Zítra musím hrát minimálně tak dobře, jako dnes. Musím hrát agresivně a snažit se převzít iniciativu. V důležitých momentech se musím plně koncentrovat," plánuje světová čtyřka.

- ATP 500 ROTTERDAM (Holandsko, t v. povrch / hala, 1.450.000 eur) -
sobotní výsledky (12. 02. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Söderling (1-Švéd.) - Troicki (Srb.) 7-5 6-4
Tsonga (8-Fr.) - Ljubičič (7-Chorv.) 6-4 7-6(6)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
tsonga tsonga
Reagovat
smazaný uživatel
hbgvsdhdfvdhfhxvbxhbhcvvb xxbcnnc
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist