Tsonga má utržený meniskus, nahradí ho Clement

10. 4. 2008, 11:11
Aktuality 3
Bez finalisty letošního Australian Open Jo-Wilfrieda Tsongy nastoupí Francie k víkendovému čtvrtfinále Davis Cupu proti Spojeným státům. Třináctého hráče světa vyřadil ze hry poraněný meniskus pravého kolena. Nehrající kapitán Guy Forget místo něj povolá Arnauda Clementa.
Jo-Wilfried Tsonga

Tsonga si svůj daviscupový debut odbyl v únoru, kdy výhrou nad Andreiem Pavlem přispěl k jasnému vítězství nad Rumunskem. Kapitán Guy Forget s ním počítal i ve čtvrtfinálovém duelu se Spojenými státy, jeho plány ale překazilo Tsongovo zraněné koleno.

Třináctý hráč světového žebříčku se včera vrátil z USA do Francie, kde lékaři zjistili, že má v pravém koleni utržený meniskus. Příští týden podstoupí další vyšetření. Pokud bude nutná operace, přijde Tsonga o French Open a možná i o Wimbledon.

"Moc mě to kvůli němu mrzí. Že teď nenastoupí, je jedna věc, ve hře je ale také jeho zdraví a kariéra," litoval jeho zranění Forget. "Ještě nevíme, jestli bude potřebovat operaci, ale jestli ano, mohlo by ho to vyřadit na dva, na tři měsíce. Je to ambiciózní hráč, je mladý a chce hrát, proto je mi ho líto," dodal francouzský kapitán.

Tsongu, který za týden oslaví 23. narozeniny, podle něj trápilo koleno už v Miami, přesto se prý zdálo, že proti Spojeným státům bude moci nastoupit. "Od Key Biscayne cítil trochu bolest v koleni. Dostal pár dní volno, ale když začal hrát znovu, začalo se to zhoršovat. V nemocnici mu proto udělali magnetickou rezonanci, která jeho zranění potvrdila."

Že je něco v nepořádku, si všiml i kapitán soupeře Patrick McEnroe, když družstvo Francie dorazilo do dějiště daviscupového zápase ve Winston-Salemu. "Viděli jsme, že moc netrénuje, takže jsme věděli, že se s ním něco děje. Abych pravdu řekl, mrzí mě to. Je to úžasný člověk a vynikající hráč. Pro nás je samozřejmě výhodou, že nehraje, ale každý chce vidět nejlepší hráče, a jeho navíc fanoušci milují."

Místo Tsongy povolal Forget Arnauda Clementa, který doplní trojici Gasquet, Mathieu, Llodra. Američané nastoupí s obvyklou sestavou, v níž nebude chybět Andy Roddick, James Blake a bratři Bryanové.

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
2-3 měsíce? To by byla pro něho škoda. Zrovna teď když nakukuje do desítky. I když jak tak koukám, teď je pro něho léčení zranění nejlepší období, protože na antuce je mizerný. Jinak hraje úžasný tenis, na který se dá koukat, není to žádný pinkal ze zadní čáry. Držím mu palce
Reagovat
Jose
JJ, je to hroznej sympaták....uvidíme, mě vyndai meniskus a za měsíc jsem běhal jako laňka :)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist