Tsonga odvrátil překvapení a přiblížil se startu v Londýně

2. 11. 2011, 06:49
Aktuality 1
ATP VALENCIA - Francouzský tenista Jo-Wilfried Tsonga přešel po pomalejším rozjezdu přes mladého Španěla Javiera Martího do druhého kola turnaje ve Valencii. V žebříčku pro postup na Turnaj mistrů se dotáhl na rozdíl pouhých pěti bodů za Tomáše Berdycha, jemuž patří šestá pozice.
Jo-Wilfried Tsonga

Druhý nasazený Jo-Wilfried Tsonga přijel do Valencie s bilancí 11 výher z posledních 13 zápasů a ověnčený tituly z Mét a Vídně. V utkání s devatenáctiletým Javierem Martím, jenž poprvé nastoupil proti hráči první světové desítky, vinou zbytečných chyb prohrál první set 4-6, další dva však vyhrál 7-5 6-2.

Šestadvacetiletý Tsonga se tak díky zisku 45 bodů v žebříčku podle letošních výsledků výrazně přiblížil šestému Berdychovi, který navíc několik hodin nato vypadl na turnaji v Basileji v prvním kole.

Do Londýna se kvalifikuje osm tenistů - devátý je zatím Španěl Nicolás Almagro, ale jeho šance výrazně poklesly třísetovou porážkou ve Valencii s Argentincem Juanem Mónakem. O Turnaj mistrů tak Almagro bude muset tvrdě bojovat příští týden v Paříži.

Tsonga se v druhém kole utká s Američanem Samem Querreym, jenž porazil 6-3 6-4 Lotyše Ernesta Gulbise a vyhrál první zápas od června. O Wimbledon i US Open totiž přišel kvůli problémům s paží a poslední měsíc se rozehrával na domácích challengerech.

Nejvýše nasazený David Ferrer zahájil svou obhajobu loňského titulu vítězstvím ve španělském souboji 6-3 6-2 nad Fernandem Verdaskem.

- ATP 500 VALENCIA -
(Španělsko, tv. povrch / hala, 1.838.100 eur)
úterní výsledky (01. 11. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Ferrer (1-Šp.) - Verdasco (Šp.) 6-3 6-2
Tsonga (2-Fr.) - Martí (Šp.) 4-6 7-5 6-2
Monfils (3-Fr.) - Montaňés (Šp.) 6-3 6-1
Mónaco (Arg.) - Almagro (4-Šp.) 6-4 3-6 6-4
Granollers (Šp.) - Dolgopolov (7-Ukr.) 6-3 6-4
Querrey (USA) - Gulbis (Lot.) 6-3 6-4
Anderson (JAR) - Kližan (SR) 6-1 6-4
Ferrero (Šp.) - Kunicyn (Rus.) 6:4, 7:6 (7:2).  

Dvouhra - 2. kolo:

Davyděnko (Rus.) - Mahut (Fr.) bez boje

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kéž by se tam ten český trapák vůbec nedostal, nemá tam se svou nemocnou hlavou co dělat :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist