Tsonga otočil zápas a bude hrát o finále

2. 10. 2009, 18:38
Aktuality 1
Stejně jako v Kuala Lumpuru, i v Bangkoku se daří favoritům. Ze čtyř nejvýše nasazených hráčů postoupili do semifinále hned tři. Mezi nimi i turnajová jednička Jo-Wilfried Tsonga, který proti švýcarskému kvalifikantovi Chiudinellimu musel otáčet zápas.
Jo-Wilfried Tsonga

Sedmý hráč světa Jo-Wilfried Tsonga už včera absolvoval vyčerpávající třísetový souboj s Ernestsem Gulbisem, v němž prohrál první set v tie-breaku, aby v dalších dvou zkrácených hrách zvítězil. Podobný průběh měl pak i jeho dnešní duel s Marcem Chiudinellim ze Švýcarska.

Oba hráči v úvodní sadě proměnili jeden ze tří svých brejkbolů a set tak dospěl do tie-breaku, který Tsonga - stejně jako včera - prohrál. Ani tentokrát ale Francouz nesložil zbraně: soupeři, který postoupil z kvalifikace, už ani jednou nedovolil sebrat mu servis, sám Chiudinellimu prorazil v obou setech jednou podání a po téměř dvou a půl hodinách postoupil mezi nejlepší čtyři.

O finále si Tsonga zahraje s Victorem Troickim. Čtvrtý nasazený Srb zvládl souboj s obávaným servismanem Johnem Isnerem. Také v jejich duelu rozhodl o osudu prvního setu tie-break, v němž Troicki povolil Američanovi jen tři body. Druhá sada už byla poměrně jasnou záležitostí pro Troického, který ji díky dvěma brejkům získal v poměru 6-2.

Podle papírových předpokladů dopadl také souboj druhého nasazeného Gillese Simona a Rusa Jevgenije Koroljova, přestože francouzský tenista měl se svým soupeřem hodně práce. Koroljov vyhrál první set 6-4, když využil svůj jediný brejkbol. Ve druhé sadě se ale situace otočila a Simon díky dalším dvěma brejkům porazil chybujícího Rusa 4-6 6-3 6-4.

"Hrát s ním bylo náročné," řekl po utkání Simon. "Trefuje míč tvrdě, můj plán byl udržet si servis a čekat na jeho chyby," dodal.

O finále si desátý hráč světa zahraje s Rakušanem Melzerem, proti kterému Andreas Beck uhrál na příjmu pouhých osm bodů a jemuž podlehl 4-6 2-6.

Výsledky - Bangkok (tvrdý povrch, dotace 608.500 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Tsonga (1-Fr.) - Chiudinelli (Švýc.) 6:7 (7:9), 6:3, 6:4, Simon (2-Fr.) - Koroljov (Rus.) 4:6, 6:3, 6:4, Melzer (6-Rak.) - Beck (Něm.) 6:4, 6:2, Troicki (4-Rum.) - Isner (8-USA) 7:6 (7:3), 6:2.

Semifinálové dvojice: Tsonga - Troicki, Melzer - Simon.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Skvěle Jo-Wilfriede, ještě 2 zápasy a jsi šampión
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist