Tsonga poprvé slaví dva triumfy v řadě. Po Rotterdamu ovládl i Marseille

26. 2. 2017, 16:24
Aktuality 17
ATP MARSEILLE - Jo-Wilfried Tsonga vyhrál poprvé v kariéře dva turnaje po sobě. Týden po vítězství v Rotterdamu ovládl i domácí halový podnik v Marseille, kde v dnešním finále porazil 6-4 6-4 krajana Lucase Pouillea a navázal tak na své triumfy z let 2009 a 2013.
Jo-Wilfried Tsonga

Jo-Wilfried Tsonga před sedmi dny v Rotterdamu ukončil sedmnáct měsíců dlouhé čekání na titul a svou formu prodal i tento týden na domácím klání v Marseille. 

V dnešním finále si jednatřicetiletý Francouz poradil s krajanem Lucasem Pouillem. Dominoval především na servisu, po němž ztratil jen šest fiftýnů, využil dva ze tří brejkbolů a zvítězil dvakrát 6-4.

Tsonga dnes zaznamenal své dvě poprvé; vyhrál devět zápasů v řadě a ovládl dva turnaje po sobě. "Tohle je druhý týden, kterým jsem prošel bez porážky. To se moc často nestává. Je to dobré pro mé sebevědomí," řekl francouzský šampion, který si včera poradil s obhájcem titulu Kyrgiosem.



"Celý týden jsem hrál skvěle, stejně jako minulý týden. Nikdy jsem se nedostal do vážných problémů. A když jsem to potřeboval, vždy jsem si pomohl skvělým servisem," pochvaloval si bývalý finalista Australian Open Tsonga, který se po pár dnech volna přesune do Ameriky na turnaje Masters 1000 v Indian Wells a Miami.

Svou finálovou bilanci dnes Tsonga vylepšil na 14-11. Všech čtrnáct trofejí získal na tvrdém povrchu, z toho deset v hale. V Marseille navázal na své triumfy z let 2009 a 2013 a podruhé v kariéře tak dokázal vyhrát jeden turnaj už potřetí. Poprvé se mu to povedlo v Métách. 

Lucas Pouille a Jo-Wilfried TsongaVe světovém žebříčku se bývalý pátý hráč světa poprvé od loňského srpna vrátí zpět do Top 10, posune se z jedenáctého na sedmé místo. 

Pouille, který ve čtvrtek oslavil 23. narozeniny, hrál ve svém třetím finále. Titul slavil zatím jen loni na podzim na domácím halovém turnaji v Métách. V pondělí se posune ve světovém žebříčku na 15. místo a vyrovná své dosavadní maximum. Nyní se přesune do Dubaje, kde se v prvním kole utká s Adamem Pavláskem.

• ATP 250 MARSEILLE •
Francie, tv. povrch / hala, 691.850 dolarů
nedělní výsledky (26. 02. 2017)
• Dvouhra - finále •
Tsonga (2-Fr.) - Pouille (4-Fr.) 6-4 6-4
• Čtyřhra - finále •
Benneteau/Mahut (1-Fr.) - Haase/Inglot (Niz./Brit.) 6-4 6-7(9) 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
d@ve
Jo jo Jo!!! Gratulace Jo, v TOP10 máš určitě taky své místo.. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
My Hero !
Reagovat
horska.kraslice
Gratulace, Jo, mám radost.
Reagovat
kada.tom
Jo krásně :-)
Za dva týdny, dva tituly, navíc 500 + 250 :-)
Musí být spokojen!
Reagovat
Krisboy
Tak gratuluji, teď už frantíci mohou být opravdu spokojeni. Kdyby přes pětinásobnou čf účast domácích titul nezůstal doma, bylo by to hodně k nasr..í.
Reagovat
Alexandria
Zdravim!Obaja superi hrali pekne,zasluzia si obaja pochvalu a vitaz blahozelanie!
Reagovat
svetova.dvojka
největší sympaťák na okruhu, tomu to fakt přeji, doufám že se dostane do osmičky a uvidím ho na turnaji mistrů...
Reagovat
gigin
Největší sympaťák je Rogi.
Reagovat
Vojtiik
az po gulbovi vole!
Reagovat
bIbec
Ernestek, Nick Gyros a pak Roger.
Reagovat
bIbec
Tsonga teda až čtvrtej.
Reagovat
bIbec
i když... asi bych toho Tsongu nakonec dal taky před Rogera.
Reagovat
bIbec
ok, před Rogera bych jich asi hodil víc.. ještě třeba Gofánek, Feli, JMDP a ještě sem na někoho určitě zapomněl. Prostě je tam spousta sympošů.
Reagovat
bIbec
když tak projíždím ten žebř, tak vybírat ty sympaťáky je skoro nemožné, protože skoro každý je mi něčím sympatický, když o tom tak přemýšlím.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas...Roger Vasselin je velmi nedocenený, dobrák od kosti...
Reagovat
kada.tom
od konce ale ..
Reagovat
smazaný uživatel
tak hlavne provereny necim, cim si zas tolik smrtelniku neprojde, ze.. vlastnim jedinecnym umenim, uspechem, slavou, casem, prachama, uz i ustupem z pozic, navratem, rodinou.. kapesnickama.. :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist