Tsonga se 20 esy nezachránil. Titul v Rotterdamu obhájil Söderling

13. 2. 2011, 16:42
Aktuality 2
ATP ROTTERDAM - Čtvrtý hráč světa Robin Söderling v Rotterdamu obhájil titul. Švédský tenista ve finále porazil zdolal ve třech setech Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu, kterému nepomohlo ani 20 es.
Robin Söderling

Robin Söderling vyhrál již druhý turnaj této sezony. V Rotterdamu zdolal ve finále Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu po setech 6-3 3-6 6-3 a obhájil loňské prvenství.

Na úvod roku si čtvrtý hráč světa Söderling udržuje skvělou formu, když ze čtrnácti zápasů prohrál jediný. Po triumfu v Brisbane prohrál překvapivě v semifinále Australian Open s Dolgopolovem. 

Šestadvacetiletý Švéd dnes dokázal eliminovat výborný Tsongův servis. Francouzi nestačilo ani dvacet es k tomu, aby ve čtvrtém vzájemném duelu na okruhu ATP svého soupeře porazil. Söderling tak po necelé hodině a půl potvrdil, že se mu v Rotterdamu daří. Vedle loňského triumfu tam hrál i finále v roce 2008.

"Dvakrát jsem tu vyhrál a jednou byl ve finále, to je dobré. Mám to tu rád," řekl Söderling. "Místní podmínky mi vyhovují. A když přijedete na místo, kde se cítíte dobře, tak to vaší hře pomůže. Sice jsem byl jako obhájce titulu pod tlakem, ale cítil jsem se tu skvěle," vychvaloval Švéd, který už ve druhém kole odvrátil mečbol proti Kohlschreiberovi.

"Letos jsem tu odehrál hodně těžkých zápasů. Musel jsem neustále bojovat. Někdy bylo štěstí na mé straně. Pokud chcete vyhrát turnaj jako je tento, tak to štěstí potřebujete," dodala světová čtyřka.

Tsonga byl ve finále poprvé po patnácti měsících. "Dnes jsem s Robinem odehrál asi nejlepší zápas, ale nestačilo to. Hrál neuvěřitelně, zasloužil si vyhrát," řekl poražený Francouz. 

Oba se nyní přesunou na další halový turnaj do Marseille. Ve Francii bude nasazenou dvojkou Tomáš Berdych.

- ATP 500 ROTTERDAM (Holandsko, t v. povrch / hala, 1.450.000 eur) -
nedělní výsledky (13. 02. 2011)

Dvouhra - finále:
Söderling (1-Švéd.) - Tsonga (8-Fr.) 6-3 3-6 6-3

Čtyřhra - finále:
Melzer/Petzschner (2-Rak./Něm.) - Llodra/Zimonjič (4-Fr./Srb.) 6-4 3-6 10-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
jen bych opravil,že Soderling na Australian open vypadl už v Osmifinále... Jinak bych chtěl ovšem Robina pochválit,protože tenis,který předvádí v posledních cca 2 letech je opravdu prvotřídní!! Jen tak dál,má na to vyhrát i některý z Grand Slamů...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist