Tsonga se odhlásil z Australian Open, v ohrožení je i start Čiliče

7. 1. 2015, 11:25
Aktuality 68
Jo-Wilfried Tsonga start na letošním Australian Open nestihne. Dvanáctý hráč světového žebříčku se dnes z úvodního grandslamu sezony odhlásil kvůli nedoléčenému zranění pravého předloktí.
Jo-Wilfried Tsonga

Francouz Jo-Wilfried Tsonga, jenž vloni v Melbourne vypadl ve čtvrtfinále, má problémy už od listopadového finále Davisova poháru se Švýcarskem. V prosinci se sice ještě zúčastnil exhibiční asijské International Premier Tennis League, tento týden ale kvůli bolestem vzdal účast na Hopmanově poháru.

Devětadvacetiletý finalista Australian Open z roku 2008 dnes přiznal, že má v předloktí stále zánět, který mu znemožňuje hrát na 100 procent. Na zotavení bude prý potřebovat ještě zhruba tři týdny, teprve poté může pomýšlet na návrat k turnajům.


"Stále mě trápí zánět v předloktí, který mi brání být stoprocentně připravený na soutěžní zápasy," oznámil Tsonga. Na twitteru pověsil fotografii s ortézou na pravém zápěstí.

Čilič svůj start zpochybnil

Před Tsongou se z Melbourne odhlásili také Srb Janko Tipsarevič, který pauzíruje už více než rok s nohou, po operaci kyčle je Američan Jack Sock a po operaci ramena se uzdravuje Němec Tommy Haas. Nejistý je navíc start vítěze loňského US Open Marina Čiliče, který má problémy s ramenem.

"S ohledem na úplné uzdravení a prostor na přípravu je vysoce nejisté, zda budu v Melbourne hrát," řekl devátý hráč světa Čilič.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

68
Přidat komentář
Nola
Rafael Nadal a Novak Djokovič v Dauhá postoupili do semifinále čtyřhry, ve které se v dalším kole postaví proti sobě. Španěl nastupuje s Argentincem Juanem Mónakem, Srb tvoří dvojici s Chorvatem Filipem Krajinovičem.

Krajinovic si zmenil obcianstvo? este, ze to tu necita...
Reagovat
Davor1
srb, chorvát...jedna banda :DDD
Reagovat
gigin
To je uskupení, tvl: Cry baby & Spoiled princess.....
Reagovat
gigin
A taky mi chybí J.M. :((( Jestli na něj někdo máte kontakt, tak ho pozdravujte. A ať se vrátí...
Reagovat
smazaný uživatel
ok
Reagovat
mahycek
Vše hraje pro Roggera a 18 Grand Slam. Ale může překvapit Andy,nebo někdo z mladíků.A co náš Tom??
Reagovat
smazaný uživatel
Marodka se "pěkně" rozrůstá, to je škody, to je škody, zrovna Tsonga, Haas a další, hlavně ať už nepřibývají odhlášení :)
Reagovat
SwissMaestro
Osobně mi stačí už jen Nadal a Djokovic. A magické 18 bude dosaženo :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak Nadal je mimo a Djokovič se dá pokořit, Roger to dá jako z kozy prd :D já si dám dneska za něj 18 bazénů a bude :P
Reagovat
Kozoroh
Djokovič se dá pokořit? Kdepak, letos bude v Melbourne slavit No1e!
Reagovat
smazaný uživatel
zase jde se mnou Kozoroh do křížku, oukej :D
Reagovat
VlS
Jako z kozy ........ No tak to se rád podívám
Reagovat
smazaný uživatel
se podívej viď, já jsem taky Goat :D
Reagovat
VlS
No právě
Reagovat
Kozoroh
Citím, že máš z obou strach a pokud by se proti nim postavil Roger, tak moc šancí vyhrát mít nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
já teda z toho tvýho Noldy strach rozhodně nemám, uvidíme v Melbourne, kdo dá tu 5 jako první ;)
Reagovat
SwissMaestro
Přímo nemám strach ani z Nadala a už vůbec ne z toho Djokoviče či co. Spíše se bojím Rogerovi palice když nastoupí proti Rafovi. Ten by Rogera dal snad i kdyby hrál jak školáček....viz zápas včera :D
Reagovat
Kozoroh
No vidíš. Vlastně si to přiznala, že máš strach o Rogera, když nastoupí proti Rafovi.
Z No1eho Roger komplex nemá, ale v Djokerův prospěch hovoří úspěšnost v Melbourne za posledních 7 let. A povrch, který Novakově hře sedí jak ulitý.
Reagovat
SwissMaestro
Těší mě, že ze mě vyzařuje takhle přes internet ženskost, ale jsem muž. To jen na okraj, celkem srandovní :D

P.S. - Nole dostane strachy horečku a proti Rogérkovi radši nenastoupí :D
Reagovat
Kozoroh
Sorry :) Pohlaví některých nicků se nedá s jistotou určit a já měl u tebe dojem, že jsi žena. Tak jsem se splet no ;)

A jinak na okraj - já bych Rogerovi před finále AO rozhodně nepřál, aby ho rozbolela záda jak v Londýně. K něčemu takovému bych se nesnížil ani ze srandy.
Reagovat
smazaný uživatel
tak hele, Swiss Maestro jsem tu byla původně já, tenhle všivák mi nick vyfoukl a ještě se prohlašuje za muže, ale však já už jsem poznala, že nemá gule, takže se vlastně Kozoroh trefil :D:D:P
Reagovat
Kozoroh
Nejlepší by bylo, kdyby si to přímo mezi sebou svedli o tu 5. Finále by mělo pořádné grády ;)
Reagovat
smazaný uživatel
to bych taky brala no :)
Reagovat
Roger_Federer
Tak urcite hrac ve 34letech nebude vuci aktualnimu krali Djokovicovi favorytem a malo kdo ocekaval ze by to nebyl jadny zapas.Ale jejich lonska vzajemna stretnuti ukazovaly opak;).
Rafa..;).Tezko rict, jestli se na nekterem turnaji dostane tak daleko, aby hral z Federerem.
Reagovat
SwissMaestro
Ou šyt tak ti seš zabyjáák :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je aké blbé byť odkázaný na absenciu konkurentov :)
Reagovat
Kozoroh
Souhlas. Navíc loňský US Open ukázal, že nemusí stačit ani Nadalova absence + vyřazení Djokera v SF.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak ten GS može Federera mrzieť ďaleko viac ako GS, pretože šanca, že sa za celý turnaj nestretne ani Noleho ani Nadala nedosahuje viac ako 10%...

Prakticky, za posledné 2-3roky sa s nimi vždy stretol, alebo vypadol s hráčom, ktorého ak by porazil, tak by sa s nimi stretol, príklad Gulbis, Robredo..
Reagovat
smazaný uživatel
Ďaleko viac ako Wimbledon.
Reagovat
Roger_Federer
Moc nerozumim proc tutu myslenku od Us razis..Protoze Cilic byl v tom zapase proste nekde jinde, Roger nemel sanci..
Stejne by ses musel vyjadrovat i na adresu Noleho, ktery pokud by neprohral z Nishikorym, by poprve hral finale z nekym jinym nez Rafa, Roger, Andy..takze dle tebe vlastne lehky titul.
Reagovat
smazaný uživatel
No lenže pre Noleho nie je v posledných rokoch (od 2011) Roger taká prekážka ako Nole
pre Rogera..Preto bolo jeho vypadnutie pre Federera dobrá správa, nedokázal ju však pretaviť vo svoj úspech..
Reagovat
Roger_Federer
Podle me uvazujes jako kdyby Roger musel vyhrat..Cilic byl v tom turnaji proste nejlepsi.
Kdezto Novaka muze v celkovem souctu titulu ten podle tebe "lehky" titul velmi mrzet..protoze me prijde, ze ziskat za 3 roky pouze 2 tituli v dobe kdy jeden tvuj hlavni sok ma katastrofalni sezonu 2013 a vekem je za zenitem, Rafa z toho rok nehral.
Reagovat
Kozoroh
Chápeš, co chtěl Forehand říct? Ve finále Wimbledonu byl favoritem Djokovič, který tuto pozici potvrdil a vyhrál turnaj. V semifinále US Open byl favoritem Federer a ten tuto pozici nepotvrdil, ba dokonce prohrál ve třech setech! Po vyřazení Djokera se očekávalo finále Nišikori-Federer, ale nedošlo k tomu, neboť Čilič překvapivě vyhrál.
Jak píše Forehand, v New Yorku měl Fedex šanci získat titul a nepotkat se s Nadalem nebo Djokovičem, což se mu naposledy podařilo na AO 2010.
Reagovat
Roger_Federer
Ja teda nevim cos ocekaval, ale ja za 15 let sledovani tenisu neocekavam nic..
Cekam kazdy zapas jak dopadne.Navic Roger hral cele US.open o poznani hure nez Wimbledon kde na titul mel velke sance.Cilic v semifinale Us zahral fantasticky a Roger nemel sanci, to jsou fakta.Co by bylo ve finale kdyby vyhral, jsou spekulace.
Forehendum problem je, ze neni schopen prijmout, ze krome prvni 3 existuji i jiny hraci a kdyz se jim sejde forma muzou vyhrat, zahrat fantasticky turnaj-granslem..on to povazuje za slabou eru, nebo sklamani fovorytu jako na Us.open 2014, ja za paradni vykon sportovce.
Reagovat
Kozoroh
A co Tsonga? Finále AO 2008 ti nic neříká? :-D
Reagovat
Roger_Federer
To mi vypadlo..ale naprosty detail.
Reagovat
Kozoroh
Souhlas, taky si myslím, že po vyřazení Djokera měl Fedex velkou šanci vyhrát USO. A řek bych, že kdyby toho Čiliče udolal, tak by pak ve finále Nišikoriho zdolal a bral trofej.
Je zajímavé, že fedexovci víc pláčou po Wimbledonu než po USO. Vůbec neberou v potaz, že ve finále londýnského granslamu prohrál s hráčem, který už předtím WCH vyhrál a měl 6 titulů z GS. V New Yorku prohrál s tenistou, který neměl žádný GS titul a s Fedexem prohrál ve všech předcházejících pěti zápasech. Proti Čiličovi byl Fedex favoritem. Proti Djokerovi ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, presne..
Reagovat
Roger_Federer
Spekulace..nebo by ho Japonec porazil, stejne jako Djokovice.
Reagovat
Kozoroh
Neporazil. Ve finále byl japončík poloviční...
Reagovat
r.Fever
Kozoroh opýtam sa ťa, ktorý zápas ťa mrzí že prehráš viac ? Tesný, kde máš brejkbaly v piatom sete alebo keď prehráš 0-3 na sety ? finále alebo semifinále ?
Reagovat
Kozoroh
A já se tě zeptám - četl jsi komenty mé a Forehanda pořádně? Porozuměl jsi jejich obsahu? Nám nejde o to, JAK Roger prohrál, ale s KÝM!
Ve Wimbledonu všechny zápasy v pozici favorita zvládl (1. kolo - SF). Zde na TP jsou k dispozici kurzy k jednotlivým zápasům a všechny od 1. kola do SF favorizovaly Fedexe.
V posledním, finálovém utkání však už Fed nebyl favoritem! Tím byl Djokovič. O tom, kdo je Djokovič, se snad nemusím rozepisovat. Djoker v zápase potvrdil pozici favorita a vyhrál.
Na US Open všechny zápasy, v nichž byl Roger favorizován, nezvládl. V semifinále byl nad jeho síly Čilič. Je nepochybné, že kdyby tento zápas zvládl, tak by i ve finále byl favoritem proti Nišikorimu. Tudíž by byl v jiné pozici než o dva měsíce dřív. V pozici pravděpodobnějšího kandidáta na vítězství.
Ve Wimbledonu byl nad jeho síly Djoker. V New Yorku mu Djoker v SF vypadl a Nadal nestartoval. Na titul to však Rogerovi stejně nestačilo...
Reagovat
r.Fever
klud majstro, nejako si sa nám rozpísal. reagoval som čisto na vetu "je divné že fedexovci viac plačú nad prehrou s Djokovičom ako s Čiličom".

a potom som ti otázkami vysvetlil prečo, simple as that.
jednoducho viac bolí pre fanúšika prehra vo finále, navyše tesná ako jednoznačná prehra v semi, keby to bolo aj s Haiderom-Maurerom.

možno u teba by to bolo inak, ktovie
Reagovat
gigin
To byla narážka ten Haider-Maurer? USO 2013? Ne*er!!! :DDDD
Reagovat
Kozoroh
Ano chápu, ale jde o to, že Roger vinou prohry s Čiličem přišel o možnost vyhrát GS turnaj, aniž by se musel utkat s Rafou nebo Nolem. A kolik takových šancí získat "levně" GS titul bude ještě mít?
Reagovat
r.Fever
Kozoroh : niekedy je taký v absolútne topforme hrajúci Čilič horším súperom ako Djokovič či Nadal. alebo napríklad v topforme Wawrinka (AO 14)

Gigin : to meno som tresol náhodne, ale vidím že som zaťal ;))
Reagovat
Roger_Federer
Nezlob se, ohanis se kurzama, to tu jeste nebylo ??Ano v semifinale byl Roger papirovy favoryt.Dochazi ti, ze Cilic neni hrac druhe 100?, proste dokazal vyhrat cely turnaj, zaslouzene..
Mimochodem Novak byl v roce 2014 v kazdem zapase favoryt, presto 3x prohral..
Reagovat
Roger_Federer
*v kazdem zapase z Federerem.
Reagovat
Kozoroh
Nejde jen o kurzy. Kdo tady na TP očekával postup Čiliče?
Reagovat
janek_da
Já ho tipoval na vítěze USO :-P
Reagovat
janek_da
Před turnajem
Reagovat
smazaný uživatel
Ráda ti to potvrdím, protože jsi mě tím potěšil, já jsem na Marina myslela, ale až tak tipovat jsem si netroufla. Navíc tady nemá zrovna moc příznivců, tak mě to o to víc potěšilo, že se mu to povedlo.
Reagovat
janek_da
Tak potěšil Marin, já se snažil jenom předvídat :)

Snad se tenisový svět dostává do normálu, kdy má x hráčů šanci na GS.
Reagovat
Roger_Federer
Pokud ti slouzi pamet, tak Roger mel problemy uz kolo predtim z Montfilsem, kdy otacel z 0:2 na sety..Kdez to Cilic prejel Berdycha a ikazoval formu jako hrom cely turnaj.
Reagovat
janek_da
Se Simonem se trápil a byl dost dole. Ale zas, s ním se trápí skoro každý :)
Reagovat
Kozoroh
Ve finále loňského RG nebyl favoritem...
Reagovat
SwissMaestro
No hlavně, že Čilič hrál 6 zápasu v té Indii nebo kde to bylo...
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Tsongy. Jsem hlavně zvědavá, jak vyjde návrat Juanovi.
Reagovat
janek_da
Jeden z mojich nejoblíbenějších momentů
https://www.youtube.com/watch?v=2fNexHw_gu0#t=584
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem ještě žádného Tsongu a Delpotra skoro neznala :D:D Hodně pěkný byl zápas Delpa s Hewittem v 5. setu, jen už zase nevím, kde to bylo :) jen doufám, že ještě zažijeme hodně dobrých zápasů Juana.
Reagovat
PetaM
No, jediný pětisetový zápas svedli na USO 2013, kde Hewitt vyhrál 6:1 v pátém :D
Reagovat
smazaný uživatel
díky, já nechápu, jak si to všechno můžete pamatovat. :D
Reagovat
Roger_Federer
No pekne Jo..hlavne ze odehral asijskou ligu.
Pekne se to rozpada, Nadal taky vypada, ze na to hodi bobek.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal v nedeľu cestuje do Melbourne pripravovať sa na AO.
Reagovat
smazaný uživatel
No to nám ten rok začíná. :)
Reagovat
Kozoroh
To je k smíchu?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne! To nebyl výsměch.. naopak.
Reagovat
Kozoroh
Jo patří mezi mé oblíbence a je smutné, že bude na AO chybět.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist