Tsonga se vrací na kurty. Bývalá světová pětka se představí na domácí půdě v Métách

17. 9. 2018, 12:57
Aktuality 19
Jo-Wilfried Tsonga se po operaci kolene, které si zranil v únoru v domácí hale v Montpellier, po více než sedmiměsíční pauze vrací na kurty. Bývalý pátý hráč světa bude v tomto týdnu startovat na domácím halovém podniku v Métách, kde v minulosti třikrát triumfoval. Třiatřicetiletý Francouz se objeví také v deblové soutěži po boku krajana Humberta.
Profily hráčů
Jo-Wilfried Tsonga

Tsonga letos odehrál pouze dva turnaje. Na Australian Open ve třetím kole prohrál bitvu s Australanem Kyrgiosem a v únoru si v domácí hale v Montpellier v semifinálovém souboji s krajanem Pouillem přivodil nepříjemné zranění kolene, s nímž musel nakonec i na operaci, která ho vyřadila ze hry na více než sedm měsíců.

Původně se chtěl vrátit už na trávě, poté na amerických betonech a nakonec musel svůj návrat odložit až do poloviny září, protože nechtěl riskovat další zdravotní potíže. Třiatřicetiletý rodák z Le Mans se v tomto týdnu představí na domácí halové akci v Métách, kde naposledy hrál v roce 2015 a došel si až pro titul. Ten získal také v letech 2011 a 2012.

"Doufám, že se mi návrat podaří, držte mi palce," uvedl. "Chtěl bych se postupně vrátit na úroveň, kterou jsem v posledních deseti letech předváděl," dodal bývalý pátý hráč světa, jenž momentálně kvůli zdravotní pauze figuruje až na 71. místě žebříčku ATP.

Návrat k soutěžním zápasům čeká Tsongu zítra. V utkání prvního kola bude čelit Němci Gojowczykovi. Tsonga bude v Métách hrát také čtyřhru po boku krajana Humberta. Domácí duo dostalo od pořadatelů divokou kartu, jelikož Humbert v deblovém žebříčku figuruje až v páté stovce, a Tsonga dokonce nemá žebříček.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
Pe3k
https://youtu.be/qpRqZ5-UhiY
Reagovat
Tsonga1
Konečně!!!! Allez JO!
Reagovat
Davor1
Zatiaľ čo Willy sa vracia doma v hale, Gael namiesto toho odletel na challenger niekde v Kaohsiungu, kde sa zrejme chce aklimatizovať na nasledujúcu šnúru troch čínskych hardovych turnajov. Na jednej strane to má logiku, na druhej ale určite nepotešil fanúšikov v Metz, kde ten turnaj pred 10 rokmi aj vyhral a v tohtoročnom obsadení by mohol niečo uhrať tiež. Škoda, ten turnaj budem sledovať a mohol to tam poriadne oživiť...
Reagovat
Kozoroh
https://www.tennisworldusa.org/tennis/news/ATP_Tennis/60367/novak-djokovic-extends-the-historic-veteran-streak-at-majors/

AO 2019 se může stát 10. GS turnajem v řadě, který by vyhrál třicátník. V minulosti byly triumfy třicátníků raritou, dnes je to samozřejmost.
Reagovat
smazaný uživatel
Po odchode velkej trojky to opat bude rarita..

Tito traja deformuju dlhodobé stats..

Mam 33, a nemyslim si, ze vo svojom zivote este zazijem moment, ked budu na okruhu posobit traja hraci s 10+ GS sucasne.
Reagovat
Davor1
Najviac na nich doplatil chudák Andy. Koľko ten mohol mať GS, keby sa narodil o 10 rokov skôr, alebo o 10 neskôr...

Celkovo tá trojka drží 51 GS, to je nehorázne číslo. Na začiatku deväťdesiatych rokov, kedy boli na konci kariér Connors, McEnroe, Lendl, Wilander a na vrchole Edberg s Beckerom, tak táto šestica legend držala spolu 41 GS, ale v 92-om, kedy vyhral Edberg posledný GS už boli prví štyria v pozícii Ferrera v tejto sezóne, t.j. na GS už len ako dekorácie...

Aj ja si myslím, že taká koncentrácia GS titulov u troch-štyroch súčasných hráčov tu už nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
Jednoznačne Andy Murray. Dá sa to aj číselne vyjadrit. Brit zaznamenal na GS s touto trojicou 20 prehier. Neskutočné číslo, ked si clovek uvedomí, ze sa hraju len 4 GS rocne a sem tam Andy vybuchol este cestou ku nim..Neviem, ci sa niekto iny dostal aspon cez 10prehier s top 3 na mojoroch, mozno.

Doplácala na nich aj druhá vlna na čele s Berdychom, Ferrerom ale aj Delpotrom, ktorá zriedkavo niekoho z top 3 porazila, ale v dalsom kole cakal druhy zástupca, takze smola, opat nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak doplním.

Berdych 15 prehier, Ferrer 10.

Ferrer sa inak s Federerom nikdy nestretol na GS, celkom kuriozne vzhladom na ich podobny vek, pocet ich GS startov a pocet Davidových QF, kde uz mohol vyfasovat 1-4hraca.
Reagovat
turista
Andy je s tou kyčlí smolař. Jde to, ale musí být asi hodně opatrný.
Reagovat
Patik
Taký malinký paradox..Andy má 2 olympijske zlaté medaily čo sa nepodarilo ani jednému z big3 :)a možno by ma ani neprekvapilo keby získal aj tretiu o pár rokov ..kto vie..
Reagovat
kada.tom
jedině dobře, že se vrací, na kurtech mi chyběl, neskutečně sympatickej chlapík :-)
Reagovat
Patik
Tsonga je pre mňa druhý Berdych..na okruhu mi nejako nechýbal..jeho výsledky sú celkom biedne.
Reagovat
Mayo
Jo Willy je veľký tenista!
Reagovat
ttopi
Paráda.

Otázkou je ale spíše to, v jaké formě se vrátí. On je jeden z mála, o kterých si myslím, že můžou porazit Djokoviče, Federera, i Nadala a nikdo se nebude divit. Budu mu fandit.
Reagovat
turista
Djokoviče a Nadala těžko porazí.
Reagovat
Pe3k
Jasně a Federera lehce, lol Turista.
Reagovat
turista
Federera také většinou neporáží i když vyřazení v Monte Carlo 2016 bylo pro Rogera velmi nepříjemné. Tehdy ještě měl antukové ambice, které mu tam Tsonga zkazil. Ani za mák nechci snižovat Federera. To ani nejde - 98 titulů a 1424 zápasů na okruhu mu nikdo nemůže upřít. Je to obdivuhodné.
Reagovat
Pe3k
Jo Nadala v posledním vzájemném zápase porazil, Noleho neporazil už tak 5 let. Má lepší bilanci s big3 než Berdych, možná že i lepší než Del Po.
Roger goat.
Reagovat
Krisboy
No konečně! Jo mi chyběl. Tak hodně štěstí, hlavně ať koleno drží. Na čtvrtý titul to zatím ještě asi nebude, ale v Číně už by něco uhrát mohl.

Félicitation!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist