Tsonga se zranil, Francouzi končí na Hopman Cupu bez jediné výhry

4. 1. 2013, 14:05
Aktuality 1
Katastrofálně dopadl letošní ročník Hopmanova poháru pro francouzské tenisty. Jo-Wilfried Tsonga a Mathilde Johanssonová ani napotřetí neuspěli a z Perthu odjedou bez jediné výhry. Tsonga navíc nedokončil utkání ve smíšené čtyřhře, které vzdal kvůli zraněným tříslům.
Jo-Wilfried Tsonga

Dnešní duel Francouzů s Jihoafrickou republikou už nemohl na postupujícím ze skupiny B nic změnit. Oba soupeři byli po dvou utkáních stále bez výhry, a tak bojovali už jen o čest. Tu v barvách Francie znovu zachraňoval osmý tenista světa Jo-Wilfried Tsonga, který ke dvěma dosavadním výhrám v Perthu přidal třetí nad Kevinem Andersonem. V utkání, v němž diváci neviděli jediný brejk, lépe zvládl obě zkrácené hry a soupeře porazil dvakrát 7-6.

Znovu tak bylo na Mathilde Johanssonové, aby k prvnímu bodu přidala druhý, ale 87. tenistka světa opět selhala. Nad Chanelle Scheepersovou přitom vyhrála první set 6-4 a ve druhém vedla 3-1, stejně jako proti Venus Williamsové ale nedokázala slibně se vyvíjející zápas dotáhnout do vítězného konce. Scheepersovou v rozhodujícím setu o něco více podrželo podání a po výhře 4-6 6-4 6-4 musela o vítězi rozhodnout smíšená čtyřhra.

V ní Jihoafričané získali první set poměrem 6-3. V následující sadě Tsonga s Johanssonovou ještě vedli 2-1, ale pak se osmý tenista světa rozhodl z utkání odstoupit kvůli bolesti v tříslech.

"Nevím přesně, co s tím mám, ale během dvouhry jsem něco cítil," vysvětlil Tsonga důvod své skreče. "Mezi dvouhrou a mixem byla trochu krátká pauza, takže jsem neměl moc čas zjišťovat, co s tím je. Během mixu to docela bolelo, proto bylo lepší skončit. Neměl jsem moc času na vyšetření, ale nerad bych riskoval," řekl Tsonga, kterého za necelé dva týdny čeká Australian Open.

Nejlepší francouzský tenista se tak stal po Andree Petkovicové a Johnu Isnerovi už třetím hráčem, který odstoupil kvůli zranění. Krátce nato ho následoval ještě Tommy Haas, jenž za rozhodnutého stavu nenastoupil ke smíšené čtyřhe proti Srbsku.

Výsledky - Hopmanův pohár v Perthu:
Skupina B:
JAR - Francie 2:1

Scheepersová - Johanssonová 4:6, 6:4, 6:4, Anderson - Tsonga 6:7 (4:7), 6:7 (3:7), Scheepersová/Anderson - Johanssonová/Tsonga 6:3, 1:2 skreč.

Konečná tabulka:
1. Španělsko    3    3    0    7:2    14:5    3
2. USA    3    2    1    4:5    8:13    2
3. JAR    3    1    2    4:5    10:11    1
4. Francie    3    0    3    3:6    9:12    0

Komentáře

1
Přidat komentář
JStriegler
Kdo dnes nestihl semifinále Tsurenko-Pavlučenková najdeho zde:
http://www.youtube.com/watch?v=v-OcL0hfz1I
http://www.youtube.com/watch?v=aq1Bib2oGEE
http://www.youtube.com/watch?v=XhtbLhamiqE
Prosím o odběr a hodnocení díky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist