Tsonga už na Londýn nemyslí. V Moskvě podlehl Troickému

22. 10. 2010, 07:45
Aktuality 0
ATP MOSKVA - Jo-Wilfried Tsonga téměř definitivně vypadl ze hry o Turnaj mistrů. Francouzský tenista nestihl doléčit svá zranění a v Moskvě nezvládl hned svůj úvodní zápas proti Troickému. Ve čtvrtek se nedařilo ani dalším nasazeným: končí Kazach Golubjov a Ukrajinec Stachovskij.
Jo-Wilfried Tsonga

Jo-Wilfried Tsonga po Wimbledonu nehrál téměř tři měsíce a po povedené první polovině sezony tak pochopitelně přišel o možnost bojovat o Turnaj mistrů. Teoretickou šanci ještě má, ale znovu se zmenšila poté, co v Moskvě podlehl 6-3 3-6 5-7 Srb Viktoru Troickému.

Ten se v zápase opíral především o první servis, po kterém v dvouhodinovém boji ztratil jen devět fiftýnů, a připsal si Tsongův již třetí skalp ve čtvrtém utkání.

"Rozdíl byl v tom, že já ještě nejsem stoprocentně zdravý a on je velmi dobrý hráč. Obzvlášť pokud nehrajete svou nejlepší hru," komentoval Tsonga. "Teď už je pro mě Londýn opravdu daleko a dostat se tam je téměř nemožný úkol," uvědomuje si pětadvacetiletý Francouz, jenž si na závěrečném turnaji sezony zahrál v roce 2008. Tehdy se do Šanghaje dostal až na poslední chvíli, když vyhrál domácí Masters v Paříži. "Nemyslím na to, teď si chci jen ve zdraví užít poslední turnaje sezony," prozradil.

"Začátek zápasu se mi moc nepovedl. Ale pak jsem hrál lépe a na konci jsem měl i trochu štěstí," přiznal Troicki. V Moskvě hraju rád. Můj otec je Rus a tak tu mám spoustu podpory," dodal čtyřiadvacetiletý Srb, jenž v ruské metropoli otočil i zápas prvního kola proti Tursunovovi.

Nyní Troického čeká Argentinec Horacio Zeballos, který v Moskvě nejprve ukončil dvouměsíční čekání na výhru proti Tipsarevičovi a ve druhém kole zdolal Rumuna Crivoie. Jihoameričan i díky 10 esům odvrátil všechny tři brejkboly.

Domácí vítěz Kremlin Cupu z roku 2008 Igor Kunicyn se postaral o vyřazení nasazené šestky Andreje Golubjova. Kazach, který letos senzačně ovládl turnaj v Hamburku, prohrál ve dvou setech 4-6 5-7.

Ze souboje dvou ukrajinských tenistů odešel jako vítěz Aleksandr Dolgopolov. 56. hráč světa porazil turnajovou sedmičku a vítěze dvou letošních turnajů ATP Sergeje Stachovského 6-2 7-6.

- ATP 250 MOSKVA (Rusko, tv. povrch / hala, 1.000.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (21. 10. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Troicki (Srb.) - Tsonga (3-Fr.) 3-6 6-3 7-5
Kunicyn (Rus.) - Goljubov (6-Kaz.) 6-4 7-5
Dolgopolov (Ukr.) - Stachovskij (7-Ukr.) 6-2 7-6(4)
Zeballos (Arg.) - Crivoi (Rum.) 7-5 7-6(1)
Istomin (Uzb.) - Mathieu (Fr.) 1-6 7-5 6-3

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Chardy/Dlouhý (2-Fr./ČR) - Cuevas/Russell (Urug./USA) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist