Tsonga v Indian Wells hrát nebude. Na vině je neobvyklá nemoc

5. 3. 2019, 13:08
Aktuality 4
Jo-Wilfried Tsonga nebude startovat na úvodní letošní akci série Masters v Indian Wells. Třiatřicetiletý Francouz trpí tzv. srpkovitou anémií, která se v jeho případě projevuje hlavně po dlouhých cestách letadlem. Proto se bývalý pátý hráč světa do kalifornské pouště nevydá.
Profily hráčů
Jo-Wilfried Tsonga

Jo-Wilfried Tsonga si loni v únoru na domácí halové akci v Montpellieru zranil koleno, musel na operaci a teď se snaží stoupat žebříčkem ATP. To se letos bývalému pátému hráči světa daří. Na kontě má semifinále z Brisbane, čtvrtfinále z Rotterdamu a hlavně triumf z Montpellieru. Aktuálně mu ve světovém hodnocení patří 118. příčka.

Teď ale bude třiatřicetiletý Francouz nejspíše měsíc odpočívat. Kromě úvodního letošního podniku série Masters v Indian Wells nejspíše nedorazí ani do Miami. Na vině je neobvyklé onemocnění, tzv. srpkovitá anémie.

"Když je cesta letadlem dlouhá, tak mi to pak zabere dva až tři dny, abych se dal fyzicky dohromady. Na tohle onemocnění se u mě přišlo před pěti lety. V každodenních aktivitách mě nicméně nijak neomezuje," řekl Tsonga, který není přihlášen ani do Miami, francouzskému listu L'Equipe.

Tsonga si v minulosti hlavní soutěž BNP Paribas Open zahrál celkem devětkrát a jeho maximem jsou dvě čtvrtfinálové účasti (2013 a 2016). Naposledy se v Kalifornii představil předloni, kdy hned v prvním zápase prohrál s Italem Fogninim.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
gigin
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/1079959-tezka-rana-pro-tsongu-trpi-nemoci-se-kterou-se-lide-v-prumeru-nedozivaji-ani-45-let.html#hp-sez
Reagovat
George_Renel
Je to takový polobulvár. Článek zde byl objektivnější.
Reagovat
Fandina
Malé OT pro redakci, turnaj v Mnichově je v kalendáři ATP uveden od 29. dubna 2019 a tady v kalendáři na TP je uvedeno datum 22. dubna 2019.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Děkujeme za postřeh. Poslal jsem to dále a snad nejpozději zítra opravíme :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist