Tsonga v Montpellier první sérii výher po dvou a půl letech nezaznamenal

3. 2. 2022, 09:28
Aktuality 2
ATP MONTPELLIER - Jo-Wilfried Tsonga v Montpellier první sérii dvou výher od podzimu 2019 nezaznamenal. Ve druhém kole 36letý Francouz podlehl 4-6 6-7 Srbu Filipu Krajinovičovi, se kterým prohrál i druhý vzájemný duel.
Jo-Wilfried Tsonga (© AFP)

36letý Francouz Jo-Wilfried Tsonga v posledních dvou letech laboroval se zraněním zad a pravé nohy a dohromady 19 měsíců strávil na marodce.

Tento týden v Montpellier se poprvé od loňského Wimbledonu vrátil na okruh ATP a připsal si první výhru od loňského února a teprve druhou od podzimu 2019. Skoro dva a půl roku dlouhé čekání na dvě výhry po sobě ale neukončil. 

Po skalpu Poláka Kacpera Żuka už nestačil na Filipa Krajinoviče. Pátému nasazenému Srbovi podlehl 4-6 6-7, když ve druhém setu nevyužil ani jeden z pěti brejkbolů, a prohrál i druhý vzájemný duel.

Richard Gasquet si připsal druhou letošní výhru a opět proti krajanu Ugu Humbertovi. V hale v Montpellier zvítězil 6-7 6-4 6-3 a postoupil do druhého kola. O čtvrtfinále si trojnásobný šampion zahraje s Korejcem Soon Woo Kwonem (h2h 0-1).

První čtvrtfinálovou dvojici vytvořili druhý nasazený Španěl Roberto Bautista, kterému vzdal domácí Gilles Simon, a Alexander Bublik. Šestý nasazený Kazach zdolal ve třech setech rovněž francouzského soka Pierrea-Huguese Herberta.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 490.990 eur
středeční výsledky (02. 02. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Gasquet (Fr.) - Humbert (7-Fr.) 6-7 (3) 6-4 6-3
McDonald (USA) - Ivaška (Běl.) 6-3 7-6(2)
Mannarino (Fr.) - Davidovich (Šp.) 6-2 6-4
• Dvouhra - 2. kolo •
Bautista (2-Šp.) - Simon (Fr.) 6-4 3-2 skreč S.
Krajinovič (5-Srb.) - Tsonga (Fr.) 6-4 7-6(2)
Bublik (6-Kaz.) - Herbert (Fr.) 6-3 6-7(2) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
sice nezaznamenal, ale výkon to byl pěkný, nadějný a k zisku druhého setu chybělo hodně málo. Připravilo ho o něj jen několik drobných chyb třeba jako halfvolej do pásky.
Pokud se bude každým zápasem zlepšovat, tak vo to, že vyhraje 2, 3 i více zápasů v řadě, vo to teda strah nemámsmile
Hodně štěstí Running bull!smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist