Tyrolský St. Anton hostí tradiční exhibici. Přijede i Djokovič

10. 12. 2008, 14:48
Aktuality 0
Regenerační centrum s tenisovými kurty v St. Antonu v alpském středisku Arlberg ode dneška hostí tradiční exhibici. Tahákem již 21. ročníku bude v Tyrolsku vítěz letošního Australian Open Novak Djokovič, který se v sobotu v utkání mimo turnaj utká s bývalou světovou jedničkou Maratem Safinem.
Novak Djokovič

Exhibičního turnaje se zúčastní šest mužů a čtyři ženy. Tenisté hrají ve dvou skupinách a vítězové se střetnou v sobotu krátce po 20. hodině ve finále. Ženy odehrají klasicky semifinále a v pátek od 18:00 hodin finále.

Program dnes odstartuje souboj skupiny "Galzig" mezi Švédem Robinem Söderlingem a Finem Jarkkem Nieminenem. Letošní vzájemný souboj v hale vyhrál Švéd.

Největší podporu publika však bude mít jejich třetí soupeř Stefan Koubek, který exhibici v letech 1999 a 2002 vyhrál. Pro jednatřicetiletého Rakušana je to tak ideální příležitost, jak se rozehrát na novou sezonu. V té letošní toho kvůli operaci plotének příliš nenahrál. "V mé situaci je důležité každé utkání. Mimo zápasů jsou v St. Antonu také skvělé podmínky pro trénink," pochvaluje si Koubek.

Program zápasů:
Středa od 18:00 hodin:
Koroljov (Rus.) - Tipsarevič (Srb.)
Schnyderová (Švýc.) - Mayrová (Rak.)
Söderling (Švéd.) - Nieminen (Fin.)
Čtvrtek od 18:00 hodin:
Kohlschreiber (Něm.) - Koroljov (Rus.)
Bammer (Rak.) - Arvidsson (Švéd.)
Koubek (Rak.) - poražený Söderling/ Nieminen
Pátek od 18:00 hodin:
finále žen
Kohlschreiber (Něm.) - Tipsarevič (Srb.)
Koubek (Rak.) - vítěz Söderling/Nieminen
Sobota:
18:30: Djokovič (Srb.) - Safin (Rus.) ... exhibice
20:15: finále mužů

Ve večerním duelu se v rámci druhé skupiny představí Srb Janko Tipsarevič proti Koroljovovi z Ruska, který na poslední chvíli nahradil zraněného Itala Bolelliho. Třetím do party je v této skupině obhájce titulu Philipp Kohlschreiber z Německa.

Dnes už bude známo i jméno první finalistky ženské části exhibice. Fanoušci se mohou těšit na utkání bývalé světové sedmičky a trojnásobné vítězky ze St. Antonu z let 2000, 2001 a 2003 Patty Schnyderové proti domácí dvaadvacetileté tenistce Patricii Mayrové, aktuálně 112. hráčce žebříčku WTA.

Vítězka se jméno své finálové soupeřky doví ze čtvrtečního zápasu zkušené Rakušanky Sybille Bammerové se Sofií Arvidssonovou ze Švédska.

Největším tahákem pro diváky je však sobotní střetnutí vítěze letošního Australian Open a Turnaje mistrů Novaka Djokoviče proti bývalé světové jedničce Maratu Safinovi. Ruský tenista před pár dny porazil na exhibici v Malaze Moyu, následně však podlehl Ferrerovi. Djokovič je v plném proudu přípravy na novou sezonu, ve které bude již za 6 týdnů obhajovat triumf v Melbourne. V St. Antonu není tahákem jen po stránce tenisové, ale diváky dokáže pobavit i humornými kousky.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist