Uražená Rezaiová opustila francouzský fedcupový tým

3. 2. 2012, 20:50
Aktuality 4
Francouzské tenistky se budou muset v utkání 1. kola druhé Světové skupiny Fed Cupu se Slovenskem obejít bez Aravane Rezaiové. Bývalá světová patnáctka opustila tým poté, co ji kapitán Nicolas Escudé nenominoval k úvodním dvouhrám.
Aravane Rezaiová

"Nejsem tu proto, abych někomu bránil v odjezdu, ale nepamatuji si, že bych podobnou situaci někdy zažil," řekl Escudé deníku L'Equipe. "Měl jsem tu pět vyrovnaných hráček a nasadit jsem mohl jen čtyři. Teď se mi potvrdilo, že jsem se rozhodl správně," dodal. 

Čtyřiadvacetiletá Rezaiová má za sebou složité období. Ještě v říjnu 2010 byla na 15. místě žebříčku WTA, pak však přišly problémy s otcem, který jí údajně vyhrožoval i smrtí. Temperamentní rodák z Íránu prý dceru také připravil o desetitisíce eur. Otci, který ji dlouhá léta trénoval, loni WTA zakázala vstup na turnaje.

Aktuálně je Rezaiová v žebříčku na 123. pozici. Letos prohrála v 1. kole v Aucklandu i na Australian Open s Číňankou Shuai Peng. V Sydney odstoupila z kkvalifikace kvůli problémům s kolenem.

Francii chybí také světová sedmička Marion Bartoliová, jejíž otec má neshody s francouzským tenisovým svazem. 

Francouzky o víkendu proti Slovenkám povede 62. tenistka žebříčku WTA Pauline Parmentierová, která v sobotu v prvním zápase vyzve Danielu Hantuchovou. Dvojka Virginie Razzanová se utká s Dominikou Cibulkovou. Do čtyřhřy Escude nahlasál duo Cornetová/Mladenovicová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
A kdo je tam vůbec v nominaci?
Reagovat
LubosZabloudil
Článek jsme již aktualizovali ;)
Reagovat
skott
chudak Escude, to je za trest vybirat z takovych husicek:D
Reagovat
smazaný uživatel
A hlavně co se do toho mají co srát jejich otcové...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist