US Open bude mít čtyři nasazené Češky, Kvitová má číslo pět

23. 8. 2012, 09:30
Aktuality 24
Petra Kvitová bude na US Open turnajovou pětkou, nasazeny jsou i další tři české hráčky. Lucie Šafářová má v pavouku dvouhry číslo 15, Klára Zakopalová 24 a Petra Cetkovská 28. Nejvýše nasazenou hráčkou posledního grandslamu sezony je světová jednička Viktoria Azarenková z Běloruska.
Petra Kvitová

Nasazení kopíruje postavení tenistek v žebříčku WTA. Šafářová, Zakopalová a Cetkovská si polepšily díky odstoupení tří hráček světové dvacítky. Kvůli zranění turnaj vynechají Estonka Kaia Kanepiová, Ruska Věra Zvonarevová a Italka Flavia Pennettaová. Startovat nebude ani šampionka z roku 2004 Světlana Kuzněcovová, ta by se ale mezi 32 nasazených hráček nevešela.

Světová šestka Petra Kvitová byla na kurtech ve Flushing Meadows nejdál před třemi lety, kdy si zahrál v osmifinále. Loni vypadla už v 1. kole, letos však do New Yorku odletí v dobré formě. Už ve čtvrtfinále ale může narazit na jednu z favoritek Victoria Azarenková, Maria Šarapovová a Serena Williamsová.

Nasazení v mužské soutěži oznámili pořadatelé už v úterý, turnajovou šestkou bude Tomáš Berdych. Jedničkou je pětinásobný vítěz turnaje Roger Federer ze Švýcarska.

Seznam nasazených hráček na US Open 2012:
1. Azarenková (Běl.)
2. A. Radwaňská (Pol.)
3. Šarapovová (Rus.)
4. S. Williamsová (USA)
5. Kvitová (ČR)
6. Kerberová (Něm.)
7. Stosurová (Austr.)
8. Wozniacká (Dán.)

9. Na Li (Čína), 10. Erraniová (It.), 11. Bartoliová (Fr.), 12. Ivanovičová (Srb.), 13. Cibulková (SR), 14. Kirilenková (Rus.), 15. Šafářová (ČR), 16. Lisická (Něm.), 17. Pavljučenkovová (Rus.), 18. Görgesová (Něm.), 19. Petrovová (Rus.), 20. Vinciová (It.), 21. McHaleová (USA), 22. Schiavoneová (It.), 23. Clijstersová (Belg.), 24. Zakopalová (ČR), 25. Wickmayerová (Belg.), 26. Niculescuová (Rum.), 27. Medinaová-Garriguesová (Šp.), 28. Cetkovská (ČR), 29. Jie Zheng (Čína), 30. Paszeková (Rak.), 31. Jankovičová (Srb.), 32. Lepchenková (USA).

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
Bob
máte v tom nějaký bordel..
Reagovat
tommr
pokud nebude hrát vyloženě špatně tak by měla dojít až do čtvrtfinále bez větších problémů. V něm jí ale bude čekat Sharapovová což je pro ní hned po Sereně druhá nejhorší možná soupeřka ... :)
Takže můj tip pro USO trvá: postup do čtvrtfinále je pro Petru jen splněná povinnost. Cokoli víc bude úspěch, cokoli mín bude neúspěch ... :)
Reagovat
dadaft
slušný.
nejvíc nadšená je podle mě Ana Ivanovič.
Reagovat
EllNino
Petra C. se ai odhlásila ...ve startovním poli nefiguruje ...:/
Reagovat
tommr
jj máš bohužel pravdu. Petra Cetkovská odstoupila a jako poslední nasazená je ted Peng Shuai ...
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.usopen.org/en_US/console/console.html?ts=1345737955476&video=&syn=&db=false&ref=www.usopen.org/&alt=

Los US Open živě!
Reagovat
Bob
tomáš a goffin.
Reagovat
tommr
je ale třeba vidět, že Zakopalová a Cetkovská jsou mezi nasazenejma jen shodou okolností a jejich momentální forma tomu nasazení vůbec neodpovídá. Zejména Petru Cetkovskou zřejmě čeká po USO strmej pád žebříčkem ...
K těm 4 nasazenejm je třeba ještě připočítat další 4 hráčky co postoupí přímo (Strýcová, Benešová, Hradecká a Hlaváčková) a možná ještě postoupí i sestry Plíškovy z kvalifikace. Celkem by se tak na USO mohlo objevit 10 českejch hráček což by byla skvělá bilance... :)
Výsledky ale nejspíš moc slavný nebudou. Očekávám, že většina našich vypadne už v 1.kole a prosadit by se mohla snad jedině Petra Kvitová (ta by ale mohla dojít hodně daleko) a možná i Lucka Šafářová (u ní je čtvrtfinále maximum) ... :)
Reagovat
Fandina
Klárka s Petrou C. tam jsou podle pravidel nasazení a postavení na žebříčku, žádná shoda okolností.
Pokud se týká počtu nasazených, tak nevím jak to je, musela bych to hledat, ale určitě si pamatuji že deset našich holek hrálo v hlavní soutěži vloni na Australien Opan. Jiná jména, nebyly tam Plíškovic (hrály mezi juniorkami) a Petra C., ale Záhlavová Sandra, Voráčová a Ondrášková. Kdo hrál ještě kvaldu si už nepamatuji.
Jinak si pamatuji, že v hlavní soutěži loni na Australien Open bylo určitě deset nebo jedenáct našich holek
Reagovat
Fandina
... poslední věta v předchozím příspěvku tam je omylem dvakrát ... sorry
Reagovat
Basa
Čaues přátelé! Pokaždé si stěžujete, že v TV nejsou debly, tak letos bude live finále čtyřhry žen i chlapů!
Reagovat
Fandina
Tak to je super. Mám dotaz, jestli uvidíme na Eurosportu New Haven Lucka Petra dnes noci hrají v jednu. Díky.
Reagovat
tommr
tak to je určitě dobrá zpráva. Ted ještě aby to H+H vyšlo a do toho finále se dostaly a byla by to úplná senzace ... :)
Jinak jsem se chtěl taky zeptat jak to bude dneska s přenosem z New Havenu? Uvidíme čtvrtfinále Petra-Lucka? V programu Eurosportu 2 je to nějak nejasně napsaný ...
Reagovat
Basa
Ahoj, nejsem dneska v redakci a přiznám se, že jsem na rozpis nekoukal - takže vám neřeknu:( Tak už vím, rychůle jsem projel vysílací plán a QF mezi Petrou a Luckou nedáváme. Vysíláme první dvě QF.
Reagovat
rib
radši mi Baso ani neříkej, kdo jsi ve skutečnosti... Podle čeho si volíte ten vysílací plán? Třeba podle hesla "jak odradit českého fanouška.."?
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně komentuje Martin Moravec, dlouho jsem ho už neslyšela, pozdravuj ho :-) Jsem ráda, že konečně gs po Wimbledonu má Eurosport, těším se na zápasy :-)
Reagovat
dadaft
jj, Moravec je fajn. mně by vyhovovalo složení Baaík, Moravec, Petr, Janů, Bártů a třešnička na dortu, občas Homolka...
Reagovat
dadaft
teď ovšem Moravec zaperlil: "v New Havenu je prestižní univerzita Yale, jedna z nejlepších na světě, známá například..." (čekáte nějakého nositele nobelovky???) "... ze seriálu Beverly Hills." ?-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsem neslyšela, na ten tenis se celkově moc dívat nedalo..jen vím, že Moravec Caro za hru pochválil :-)

V tom tvým výčtu moderátorů mi chybí jedna žena: S. Kleinová :-)
A Homolka klidně častěji ..
Reagovat
dadaft
jj, tenis špatný.
Reagovat
Basa
Co Ti na to mám odpovědět?:)Kdo jsem víš, a že program nevybíráme ví skoro každej...ale když Tě to zajímá - my program nevybíráme, napiš stížnost do Paříže nebo do ČT:)
Reagovat
Fandina
V předposledním odstavci článku je napsáno světová šestka Petra Kvitová, to před nasazováním USOpen byla, ale teď je pětkou.
Reagovat
freeteepek
Pojď Petro, letos vyhraješ!
Reagovat
smazaný uživatel
Egon Bondy
Tenisová buržoustka

V hlavě zvoní vzpomínka,
má triko na ramínkách,
pod ramínky vitrínka,
ve vitrínce rozinka (dvě),
ach,
kdy se najde záminka,
říct ti:"Jsi má hrdinka!"
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist