Úvodní turnaj sezony zahájen: favorité v Brisbane postupují

4. 1. 2009, 11:47
Aktuality 0
ATP & WTA BRISBANE - Již dnes byla několika zápasy oficiálně odstartována sezona 2009. Na společném podniku mužů a žen v australském Brisbane se favoritům dařilo: uspěl Söderling, Gasquet, Azarenková nebo Bartoliová. Zítra se představí také čeští tenisté.
Richard Gasquet

S novým impulsem v podobě nového trenéra vstoupil do nové sezony Richard Gasquet. Wimbledonskému semifinalistovi z roku 2007 má pomáhat Guillaume Peyre, jenž před třemi lety dovedl Baghdatise až do finále Australian Open. První zápas v Brisbane zvládl sedmý nasazený hráč rozpačitě - s krajanem Marcem Gicquelem ztratil první sadu, v dalších už ale na kurtu dominoval a zajistil si postup do druhého kola.

O čtvrtfinále si zahraje s Američanem Taylorem Dentem. Čtvrtý z olympiády v Sydney se v minulých letech vinou zranění na kurtech téměř neobjevoval a až dnes si osmadvacetiletý Američan připsal první vítězný zápas na okruhu ATP po třech letech. Výhra 7-6 6-2 nad Belgičanem Stevem Darcisem mu může při návratu jenom pomoci.

Dalším Američanům se už tolik nedařilo. Sam Querrey prohrál dvakrát 3-6 s turnajovou čtyřkou Robinem Söderlingem ze Švédska a Robby Ginepri ve třech setech podlehl Benneteauovi .

Mezi ženami se o vyřazení šesté nasazené Estonky Kanepiové postarala světová dvaatřicítka Alisa Klejbanovová. Devatenáctiletá Ruska se soupeřkou ztratila jen pět gamů.

Naopak turnajová dvojka Viktoria Azarenková smetla 6-0 6-2 Ukrajinku Katarinu Bondarenkovou a zahraje si o čtvrtfinále se slovenskou rodačkou Jarmilou Gajdošovou, jež už rok reprezentuje Austrálii.

Roli favoritky zvládla i Marion Bartoliová, když nezaváhala s domácí Monikou Wejnertovou.

Na společném podniku mužů a žen se z českých tenistů představí Tomáš Berdych (v 1. kole ho čeká Klein) s Radkem Štěpánkem (Kunitsyn), Lucie Šafářová (Hollandová), Iveta Benešová (Karatančevová) a Petra Kvitová, kterou v úvodním kole čeká Srbka Ana Ivanovičová. Největší hvězdou mezi muži bude světová trojka Novak Djokovič. V pondělí odstartují další turnaje ATP v Dauhá a Čennaí, ženy hrají v Aucklandu.

Muži hrají o dotace ve výši 484.750 dolarů, ženy o necelou polovinu.

ATP BRISBANE (Austrálie, tv. povrch, 484.750 dolarů) - nedělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Söderling (4-Švéd.) - Querrey (USA) 6-3 6-3
Gasquet (7-Fr.) - Gicquel (Fr.) 4-6 6-2 6-2
Dent (USA) - Darcis (Belg.) 7-6(0) 6-2
Benneteau (Fr.) - Ginepri (USA) 3-6 6-3 7-5

WTA BRISBANE (Austrálie, tv. povrch, 220.000 dolarů) - nedělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Azarenková (2-Běl.) - Bondarenková (Ukr.) 6-0 6-2
Bartoliová (3-Fr.) - Wejnertová (Austr.) 6-1 6-2
Klejbanovová (Rus.) - Kanepiová (6-Est.) 6-1 6-4
Gajdošová (SR) - Pcheng Šuaj (Čína) 6-4 6-2
Pironkovová (Bulh.) - Niculescuová (Rum.) 6-7(2) 6-4 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist