V Métách uvidí po dvou letech finále Simona s Tsongou

26. 9. 2015, 21:42
Aktuality 6
ATP MÉTY - Finále v Métách obstarají stejně jako předloni domácí tenisté a dvojnásobní šampioni Gilles Simon a Jo-Wilfried Tsonga. Ten v druhém semifinále porazil 6-3 6-4 Němce Philippa Kohlschreibera a poprvé v sezoně postoupil do zápasu o titul.
Gilles Simon

Francouzský tenista Gilles Simon bude na domácím turnaji v Metách usilovat o třetí titul. Druhý nasazený hráč se o druhou letošní trofej utká s krajanem Jo-Wilfriedem Tsongou, který letos zatím na první úspěch čeká, v Metách už však v minulosti rovněž dvakrát triumfoval.

Desátý hráč světového žebříčku Simon porazil v semifinále Slováka Martina Kližana dvakrát 6:4, přestože ve druhém setu musel dotahovat ztrátu. Tsonga, jenž je v Metách nasazen jako číslo tři, nedal Philippu Kohlschreiberovi jedinou šanci k brejku a německého soupeře přehrál 6:3, 6:4.

Francouzští daviscupoví kolegové se utkají podesáté v kariéře, ve vzájemné bilanci vede Tsonga 6:3. Naposledy Simona porazil vloni na Australian Open.

• ATP 250 MÉTY •
Francie, tv. povrch / hala, 494.310 eur
sobotní výsledky (26. 09. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Simon (2-Fr.) - Kližan (6-SR) 6-4 6-4
Tsonga (3-Fr.) - Kohlschreiber (5-Něm.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
Davor1
Zatiaľ pre mňa veľké sklamanie to finále, Tsonga je tragický, keby nemal servis, tak je dávno out, v medzihre je strašidelný, má už snáď cez 30 UE v tomto sete, z BH tradične neškodný a ani FH dnes nemá konzistentný, akurát na sieti mu to ide, plus ten servis. Simon tiež nič moc, svoje servisy si síce uhráva bez problémov, ale to skôr zásluhou Tsongovho slabučkého returnu, ako nejakej jeho mimoriadnej hry. Včerajší zápas s Kližanom bol kvalitou úplne inde, aspoň v prvom sete, kým ešte Kližan hral svoj top tenis, to bola radosť sledovať. Zrejme rozhodne TB prvého setu, ťažko povedať, kto má väčšie šance...
Reagovat
Roger_Federer
Na rano
Brengle 2,95
Kovinic 3,95
Watson 2,75
Duque 3,4
Lucic 3,0
Srycova 5,1
A Dyias 2,75 puvodne jsem ji vubec nechtel hrat, ale kdyz jsem videl tu vzajemku na hardu, tak si myslim ze ten kurz je blbe.
Reagovat
Davor1
Brengle by som nehral, Dominika ju vystrieľa, posledné zápasy hrá v dobrej forme.
Dyias je v totálne mimo, tej neverím vôbec, jedine že sa na to Begu vykašle po vyhranom turnaji.
Reagovat
Roger_Federer
Ano, Dias se mi puvodne vubec nelibyla..
Az jsem se podival na vzajemku..na hardu+ ten vyhrany turnaj Begu.
Navic teda Begu predtim za 4turnaje neuhrala vysledek..az ted vyhrala turnaj
Kurz mi prijde vysoko, vzhledem k okolnostem to zkusim.
Reagovat
Cico93
Noo ta barz ju nevystreľala teda.
Reagovat
Roger_Federer
.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist