V Montrealu vyhrál jen Hernych, Berdych i Štěpánek končí

12. 8. 2009, 07:34
Aktuality 34
ATP TURNAJ - Tenisté, kteří se zhruba za měsíc potkají v semifinále Davisova poháru, vypadli na turnaji Masters 1000 v Montrealu již v úvodním kole. Nedařilo se jak českým tenistům Berdychovi se Štěpánkem, tak Chorvatům Karlovičovi a Čiličovi. Z Čechů postoupil jen kvalifikant Hernych.
Jan Hernych

Sedmnáctý nasazený Tomáš Berdych v deštěm přerušeném duelu s Philippem Kohlschreiberem z Německa prohrál 6-7 7-6 4-6 skoro po tříhodinovém boji.

Berdych měl v prvním i druhém setu náskok jednoho brejku, nakonec se ale o osudu obou dějství rozhodovalo ve zkrácené hře. Tu první zvládl lépe Kohlschreiber a ve druhé si vypracoval 4 mečboly. O první se německý tenista připravil sám dvojchybou, druhý zase odvrátil Berdych esem. I další dva zůstaly nevyužity a třiadvacetiletý rodák z Valašského Maziříčí po dramatických chvílích vyrovnal.

Na začátku rozhodující sady byl zápas za stavu 1-1 na gamy na hodinu a půl kvůli dešti přerušen. V dohrávce přišel jen český tenista o servis a tím i o zápas.

Berdych prohrál s Kohlschreiberem poprvé v kariéře. Všech pět předchozích duelů totiž český tenista vyhrál.

Radka Štěpánka při jeho návratu na kurty od čtvrtfinále Davisova poháru porazil Andrej Golubjov z Kazachstánu 3-6 4-6.

Třicetiletý Štěpánek od červencového Davisova poháru, v kterém pomohl týmu k postupu přes Argentinu do semifinále, léčil zraněné koleno. Vynechal dva turnaje, ale v Montrealu vypadl v 1. kole jako loni (v Torontu). Turnajová šestnáctka v zápase s Golubjovem, 66. hráčem světa, ztratila třikrát servis a celkově prohrála o šestnáct výměn více než soupeř. Goljubov se do hlavní soutěže dostal až jako 'Lucky Loser'.

Z trojice českých tenistů startujících v hlavní soutěži tak uspěl jen Jan Hernych. Ten své působení v Kanadě zahájil už v kvalifikaci a rozehranost se mu v prvním kole hodila. Dalšího úspěšného kvalifikanta Juliena Benneteaua porazil 6-2 6-3 a podruhé si zahraje s šestým hráčem světa Juanem Martinem Del Potrem. Argetinec před týdnem vyhrál turnaj ve Washingtonu a Hernycha před dvěma lety na rychlém povrchu hladce porazil.

Federer postoupil. Rodina funguje, pochvaluje si
Ve svém prvním utkání od triumfu ve Wimbledonu zvítězil první hráč světa Roger Federer. Švýcarský tenista postoupil do třetího kola po výhře 7-6 6-4 nad domácím Frederikem Niemeyerem.

"S hrou jsem spokojený. Po pěti šesti týdnech volna jsem akorát trochu pomalejší," citovala agentura Reuters Federera, kterého do Montrealu přijela podpořit manželka Mirka i dvě nedávno narozené dcery Charlene Riva a Myla Rose. "Mirka je skvělá. Všechno zvládá skvěle. Já jsem spíš v pozadí, občas jí pomáhám s dětmi a zatím to funguje," dodal.

Rovněž zápasem proti domácí divoké kartě zahájil své učinkování čtvrtý hráč světa Novak Djokovič. Srbský tenista sice prohrál první tři hry zápasu, utkání ale otočil a Petera Polanskyho porazil 6-4 7-6.

Nejblíže senzaci byl z kanadských tenistů teprve osmnáctiletý Milos Raonic. Nejmladší a v žebříčku nejhůře postavený hráč turnaje je prvním Kanaďanem po 23 letech, který v Montrealu dokázal postoupit z kvalifikace. S jedenáctým nasazeným Fernandem Gonzalezem z Chile vyhrál první set, nakonec ale navzdory 20 esům prohrál 6-4 6-7 4-6.

Snadněji zvládl svůj první duel Andy Murray. Britský tenista odvrátil všech 10 brejkbolů a Jeremyho Chardyho porazil 6-4 6-2. "Výsledek vypadá snadněji, než byl samotný průběh utkání. Šance jsme si vytvořili oba," přiznal Murray po postupu.

Roli favorita potvrdil i Fernando Verdasco, přestože mohl litovat, že utkání neukončil ve dvou setech. Za stavu 6-1 6-7 totiž duel přerušil déšť, po kterém už ale kamaráda z reprezentace Feliciana Lopeze dorazil a vyhrál 6-1. Lopez hrál ještě v neděli finále challengeru ve Španělsku, kde si připsal titul.

Stejně jako elitní čeští tenisté se s Montrealem předčasně rozloučily i obě opory Chorvatska, které by měly za měsíc nastoupit proti Čechům v semifinále Davisova poháru. Na včerejší zaváhání Čiliče navázal i Ivo Karlovič, který ve třech setech padl s Němcem Tommym Haasem.

Nadala první zápas čeká, v deblu dohrál
Španělský tenista Rafael Nadal má za sebou již dvě deblová utkání. Ve druhém kole už ale po boku jednačtyřicetiletého Francisca Roiga neuspěl, když ve třech setech podlehli nasazenému páru Andy Ram a Max Mirnyj.

Druhý hráč světa Nadal se dnes poprvé od překvapivého vyřazení z French Open představí i v singlu. Třiadvacetiletý tenista, jenž se dva měsíce léčil se zraněním kolen, si zahraje s krajanem Davidem Ferrerem. Ten v úvodním kole nedal šanci Srbu Troickému.

- ATP MASTRES 1000 MONTREAL (Kanada, tv. povrch, 3.000.000 dolarů) -
úterní výsledky (11. 08. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Hernych (ČR) - Benneteau (Fr.) 6-2 6-3
Kohlschreiber (Něm.) - Berdych (17-ČR) 7-6(5) 6-7(9) 6-4
Golubjov (Kaz.) - Štěpánek (16-ČR) 6-3 6-4
Verdasco (9-Šp.) - Lopez (Šp.) 6-1 6-7(5) 6-1
Gonzalez (11-Chile) - Raonic (Kan.) 4-6 7-6(6) 6-4
Robredo (15-Šp.) - Bogomolov (USA) 6-4 6-2
Haas (Něm.) - Karlovič (Chorv.) 4-6 7-6(3) 6-4
Ferrer (Šp.) - Troicki (Srb.) 6-3 6-0
Falla (Kol.) - Sela (Izr.) 6-4 3-6 6-3
Ferrero (Šp.) - Hewitt (Austr.) 6-1 6-4
Hanescu (Rum.) - Melzer (Rak.) 6-4 6-3
Isner - Levine (oba USA) 6-3 6-4

Dvouhra - 2. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Niemeyer (Kan.) 7-6(3) 6-4
Djokovič (4-Srb.) - Polansky (Kan.) 6-4 7-6(6)
Murray (3-Brit.) - Chardy (Fr.) 6-4 6-2
Davyděnko (8-Rus.) - Mathieu (Fr.) 7-6(4) 7-6(2)

Čtyřhra - 2. kolo:
A. Ram/Mirnyj (7-Izr./Běl) - Nadal/Roig (Šp.) 4-6 6-3 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

34
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
No Djokere, viděl jsem zápas od konce prvního setu, tu zvládl Novak dobře, pak úvod druhého byl taky dobrý, ale pak to byla hrůza, zbytečně moc nevynucených chyb, byly vidět záblesky, jako například skvělé forehandy nebo dropshoty, ale jinak je co zlepšovat.Je pravda, že domácí se chcou vždy vyšvihnout a Polansky hrál výborně, to ale nemění nic na tom, že se musí Djoker zlepšit, vždyť měl v druhém setu dost namále.Další kolo by mohlo být rozhodující, buď z fromy hrající Južnyj, který překvapivě porazil strašně hrajícího Čiliče, nebo ve dobré formě hrající Isner, přechod přes třetí kolo by mohl být zlom na cestě do finále, kde stejně jajko před dvěma roky porazíš Federera,to byl tehdy zápas, byl jsem tehdy čerstvý Novakův fanda, asi měsíc :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som celý deň na to myslela, že bude večer hrať, potom som nato aj zabudla, a nakoniec som prepínala medzi Ferním a Djokym. Fernando v pohode, ale Novak mi fakt pripadal ako prispatý. Zabrzdený. Neviem, ja chcem toho Djokéra ktorý bol minulý rok, na US OPEN čo hral s Roddickom, to som žasla jak blázen. Kolko na to mal? Mesiac? Aby sa pripravil na hardcourt... a stejne to moc nevidno. A miesto toho si behá s tou svojou hedvikou po dovolenkách :D ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
jo cestuje si s jelenou po evrope, misto, aby drel na americke betony, ted ma juzneho, ten je hratelny, pak je mozny roddick, to by bylo sousto, ja chci taky novaka z lonska, hlavne toho jak v cincinati vypraskal rafu 6-1,7-5 a vyhral turnaj mistru a tak, proste loni byl skvely no, letos je to za ocekavanim, prospel by mu nejaky novy impuls
Reagovat
smazaný uživatel
Presne. Od tej doby čo si dal tú novú raketu je to na h... šecko...
Reagovat
smazaný uživatel
Na antuce to letos slo krome Rolland Garros, mozna by prospela i zmena trenera
Reagovat
smazaný uživatel
No tak okrem tej antuky, to je pravda... ale celá som rozčúlená z toho, že ide Ana Ivanovic a ja ju nikde nemôžem na nete nájsť...
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoňže hraje Simon a vyhráva :)
Reagovat
smazaný uživatel
je to ja simona moc nemusim, ja mam rad tsongu a monfilse, takovi emotvvni hraci,monfils je takovy blazen,spis obranar,ktery ale umi zrychlit hru a tsonga je bombardak,Vseobecne francouze nemam rad, ale tyhle dva mam rad.
Reagovat
smazaný uživatel
Mam na tebe malinkou prosbu, je mozne, ze dneska nebudu mit moznost sledovat novaka, tak jestli bys mi potom strucne nenapsala, jak to vypadalo a tak, jako po zapase tady k nejakemu clanku, diky moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasneže ano, ja budem dnes sledovať aj Djokéra aj Fernanda, napíšem ti to potom sem.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám dobrú správu! Dnes mi Djoekr urobil radosť, už sa na to dalo aj pozerať ;-) returny v pohode, podanie v pohode, pár atletických prvkov, pár výkrikov ale vcelku sa to už zlepšuje (neviem či to bolo z veľkej časti súperom) ale víťazné údery sa lepšia, už je tam viacej sily a istoty už to prestáva byť len pinkanie... takže 6-3 6-4.
Reagovat
smazaný uživatel
OO, Dekuju za vyborne zpravy, taky vis, jak mi spravit naladu.Tak snad se to uz obrati a bude hrat porad dobre
Reagovat
smazaný uživatel
:)) No tak snad sa už rozobere a pôjde to... a keď sa podarí aj Fernandovi tak budú hrať spolu, to bude krásy už sa na to teším :D
Reagovat
smazaný uživatel
Fernie zatim hraje skvele
Reagovat
smazaný uživatel
Fernando by si zaslúžil byť ale šiesty - siedmy pri najhoršom, hraje fantasticky. Ale tiebreak pokazil úplne dúfam že Roďáka porazí..
Reagovat
smazaný uživatel
taky doufam, hraje vyborne, snad vyhraje, pak jeste aby tsonga vyprasil simona a bude to skvely den
Reagovat
smazaný uživatel
tak skoda Ferniho :-( hral skvele, zaslouzil si vyhrat, snad vyraje jeste jo-wilfried
Reagovat
smazaný uživatel
No škoda... mňa už asi fakt povezú na nervné, trochu mi aj slzy vyskočili, také emotivne to bolo :) keď ho Roďák breakol tak som tak nadávala že až :D a on to otočil :) už len kvôli tomu si zaslúžil vyhrať.. a ešte k tomu dal viac es - aj to sa nestáva pravidelne :) tak dúfam že ho Djoker porazí teho ňuňuláka amerického fialového jedného!
A ja chcem aby vyhral Simon :) A keď si ešte tu, tak mi napíš kto chceš aby vyhral z duelu Azarenka - Jankovic lebo ja si neviem vybrať :))
Reagovat
smazaný uživatel
jo ferni byl skvely, 60 winneru, no z duelu azarenka-jankovic,no tady asi azarenka
Reagovat
smazaný uživatel
Azi je ešte mladá, Jella nech vyhra, tej už sa čas kráti :) ale som to škarede napísala :D a to som rada, že aj ty máš rád Nanda, to už máme dvoch :))
Reagovat
smazaný uživatel
jo a taky mam rad anicku,mariu,victorii a z chlapu samozrejme novak,nando,pak muj oblibenec safin,stepanek,tsonga,monfils,gasquet nemam rad murrayho :D z toho jeste neco spolecneho mozna vyberes :D
Reagovat
smazaný uživatel
;D je tam toho viac :)) Ja ja mam rada z WTA Maruš, Anuš, Azi, Jellu z tých úplne mladých Soranu Cirsteu a Sabine Lisicku, ale tie dve teprv skúmám :) a z ATP moje "srdíčka" Novaka, Nanda, Simona, Gasqueta.. niekedy sa aj na Bolelliho kuknem, ten vyzera dobre :D a ešte by sa ich pár našlo, ale sledovat to šecko sa nedá :( ale dobre sa mi pozerá aj na Serenu, ona je smiešna jak s tou nemotornou postavou behá :D
Reagovat
smazaný uživatel
A vlastne kde budu davat Azu a Jelly? na Ojrošporte dávajú zas niečo úplne iné než chcem aby tam išlo..
Reagovat
smazaný uživatel
ja pokud neni tenis v telce koukam na atdhe.net
Reagovat
smazaný uživatel
ja pokud neni tenis v telce koukam na atdhe.net
Reagovat
smazaný uživatel
a taky mam rad kim clijsters, z tech mych nejsou nekteri hezouni, ale emocemi primo srsi, to ja zboznuju
Reagovat
smazaný uživatel
Aj ja mám rada emócie, šak to nie sú žiadne stroje... a aj Fernando González je samá emocia :) enem teraz hľadám a kukám všade možne, len samé platené potvory jedny. A ako hra sa ti páči aká najviac? Mne sa páči taká pekná útočná, chytrá, ale nie príliž až taktická, niečo v strede... a hlavne plno variácií ako dropshoty, tie mám strašne rada :)
Reagovat
smazaný uživatel
ano ano, paci sa mi to iste.mne se libi monfilsove zrychleni hry, ale mezihra nic moc, moc taktizuje, libi se mi novakm safin(uz to neni ale ono) i tsonga, jaksi mi simom nezapada do te tve hry, me prijde ze jenom vraci mice a beha, podle me uz nema co delat v top ten, muj oblibeny jo-wilfried je jina kava, ten je zas mco utocny :D ale techniku ma tez skvelou
Reagovat
smazaný uživatel
No ten Simon... sa mi na ňom páči to, že vypadá ako keby sa už mal každú chvíľu rozpoliť na dve polovice :D ale silu má tiež a údery celkom ok, nie je zas tak strašný.. a naviac z neho ide pozitívna energia :)
Reagovat
smazaný uživatel
mne zas prave prijde, jako by ho to nebavilo vubec, jinac dneska se nemuzu dockat az novak pomsti nanda
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes bude veľký deň a keď toho Roďáka neporazí alebo mu selže psychika tak mne selže zbraň a.... :D budu moc nahnevaná... a inak mala som pravdu Jella vyhrala.. ale nevidela som to, nikde to nebolo :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Malá chybička, Del Potro vyhrál turnaj ve Washingtonu
Reagovat
LubosZabloudil
Opraveno, díky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist