V Moskvě do finále postoupily Kasatkinová a Görgesová

20. 10. 2017, 22:53
Aktuality 15
WTA MOSKVA - Ruské finále domácích dvacetiletých nadějí se na halovém turnaji WTA Premier v Moskvě konat nebude. Darja Kasatkinová sice v prvním semifinále porazila Rumunku Beguovou, Natalia Vichljancevová pak ale nestačila na Němku Julii Görgesovou.
Darja Kasatkinová

Darja Kasatkinová si finále v Moskvě zahraje třetí rok po sobě. Zatímco v předchozích dvou letech hrála o titul 'jen' ve čtyřhře (a předloni úspěšně), letos se do závěrečného zápasu turnaje dostala ve dvouhře. 

Dvacetiletá Ruska se do svého druhého finále na okruhu WTA prodrala bez ztráty setu. Vítězka letošního klání v americkém Charlestonu Kasatkinová, jež v prvním kole porazila čerstvou šampionku z Hongkongu Pavljučenkovovou a ve druhém kole vyřadila Kateřinu Siniakovou, si v dnešním semifinále poradila 6-2 6-3 s Rumunkou Irinou Beguovou.

"Celý týden se tu cítím skvěle. Mám ráda zdejší podmínky a hodně mi pomáhá i podpora fanoušků. Doufám, že je v zítřejším finále nezklamu, ať už nastoupím proti komukoliv," řekla Kasatkinová.

O druhý titul si Kasatkinová mohla zahrát se svou stejně starou krajankou Natalií Vichljancevovovu, čistě ruskému finále však zabránila sedmá nasazená Julia Görgesová, jež v druhém semifinále vyhrála 6-2 2-6 7-5.

Osmadvacetiletá Görgesová do finále postoupila podesáté v kariéře a již počtvrté v sezoně, ale už šestkrát v řadě v něm prohrála. Tituly slavila pouze na antukách v Bad Gasteinu 2010 a Stuttgartu 2011.

Vítězka moskevského Kremlin Cupu si zajistí postup na WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai, na poraženou zbude zřejmě jen místo náhradnice.

Ve čtyřhře v ruské metropoli triumfovaly Češka Andrea Hlaváčková s Maďarkou Timeou Babosovou.

• WTA PREMIER MOSKVA •
Rusko, tv. povrch / hala, 790.208 dolarů
páteční výsledky (20. 10. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Görgesová (7-Něm.) - Vichljancevová (Rus.) 6-2 2-6 7-5
Kasatkinová (Rus.) - Beguová (Rum.) 6-2 6-3
• Čtyřhra - finále •
Hlaváčková/Babosová (1-ČR/Maď.) - Melicharová/Smithová (USA/Brit.) 6-2 3-6 10-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
tommr
a ve finále Kasatkinovou doslova přejela. Kasatkinová naopak trochu zklamala ...
Goergesová se dnešním vítězstvím kvalifikovala na ET a z účasti vyřadila Rybárikovou, která je ted první náhradnice a musí čekat na případnou odhlášku. Bára Strýcová je druhá a Kasatkinová třetí náhradnice ...
Reagovat
slacker
tak se konecne dockala i julca
Reagovat
sprchon
:) Jule skvěle.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ještě Monica a Genie s Kirsten :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace.
Slzy štěstí - jak trenér, tak Julča. Chvíli si museli počkat, než jestřáb potvrdil eso.
Darya sympatická, pěkné objetí.
Julču rád uvidím na ET.
Tak snad se Šípková Růženka probudila a ještě posune osobní maximum (15).
Německou no.1 je ale asi poprvé, ne?
Reagovat
tommr
jj ještě poměrně nedávno byla až čtvrtá vzadu za Kerberovou, Lisickou a Petkovicovou a zdálo se, že její kariéra je za zenitem. Její letošní vzestup je pozoruhodnej. O post německý jedničky ale ještě musí s Kerberovou zabojovat na ET ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pamatuju ji z doby, kdy jsem díky Petře začal zase sledovat tenis. V letech 2011 - 2012 se motala kolem 20. místa. Letošní sezona je hodně povedená.
Zajímavý je, že Německo má v top 100 sedm hráček, pět z nich ale má 29 a víc let. Maria si jako třicátnice posunula maximum. Laura taky před zraněním dosáhla životní úspěchy.
Reagovat
tommr
to je trend dnešní doby. Věk špičkovejch hráček se neustále posouvá nahoru. U mužů je to ještě markantnější ...
Reagovat
sprchon
Jojo, poprvé.
Reagovat
blixa
Julča pláče ...
Reagovat
EllNino
Doufám, že to Jule na 4. pokus vyjde :) ...
Reagovat
sprchon
Taky doufám, ale když se kouknu na tu bilanci jí a bilanci Daryi ve finále, tak tomu moc nedávám. Ale budu Julii tlačit, samozřejmě. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě z toho bolí oči :-(
Seká se mi stream... Zrovna tenhle zápas.
V úvodu 2. setu Darya nevyužila 3 bb a Julča jí následně sebrala podání a potvrdila brejk.
Tak ať se nezasekne jako ten stream...
Publikum chvílemi bouřlivé.
Reagovat
sprchon
Taky se mi to začalo sekat někdy v půlce 2. setu, tak jsem závěr vlastně ani neviděl... Až teď jsem zpětně koukal na ten poslední míček a objetí. Ale super. :)
Reagovat
sprchon
Thank you. Spasiba. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist