Hlaváčková s Babosovou dobyly Moskvu a slaví čtvrtý společný titul

20. 10. 2017, 12:20
Aktuality 10
WTA MOSKVA - Andrea Hlaváčková a Timea Babosová ovládly halový turnaj WTA Premier v Moskvě a po nedávném triumfu v Québeku prodloužily svou neporazitelnost v hale na osm utkání. Česko-maďarský tandem ve finále v super tie-breaku přehrál Nicole Melicharovou a Annu Smithovou a slaví čtvrtý společný triumf.
Andrea Hlaváčková a Timea Babosová

Andrea Hlaváčková a Timea Babosová se daly dohromady až v průběhu letošní sezony a hned na svém prvním společném turnaji na začátku května v Rabatu triumfovaly. Na další titul si musely počkat přes čtyři měsíce. Dočkaly se ho nedávno v hale v Québeku a třetí společný triumf na podnicích WTA International oslavily o dva týdny později v uzbeckém Taškentu.

Svou nejcennější trofej zvedly nad hlavu na právě probíhající halové akci WTA Premier v Moskvě, když dnes ve finále porazily 6-2 3-6 10-3 americko-britskou dvojici Nicole Melicharová, Anna Smithová, potvrdily roli nasazených jedniček, vyhrály 15. z posledních 16 zápasů a prodloužily svou neporazitelnost v hale na osm duelů.

Nasazený pár číslo jedna do utkání vstoupil výtečně. Rychle vedl 4-0 a šanci úvodní sadu ukončit měl už v šestém gamu. Melicharová se Smithovou sice setbol odvrátily, nicméně Hlaváčková s Babosovou poté první set pohodlně ukončily na podání.

Ve druhém dějství měly navrch Američanka a Britka. Nasazené jedničky nejprve dokázaly z 0-2 vyrovnat na 2-2, ovšem hlavně kvůli chybám z rakety Babosové v dalším průběhu setu uhrály jen jeden game.

V super tie-breaku však jasně dominovaly a potvrdily, že jsou ve zkrácených setech hodně silné. Soupeřkám povolily pouhé tři body a vyhrály již 13. ze 16 odehraných super tie-breaků.

Svou letošní famózní formu v hale budou moci Hlaváčková s Babosovou potvrdit příští týden na Turnaji mistryň v Singapuru, kam se nejspíše již dnes přesunou.

Hlaváčková v Moskvě ještě neprohrála. Letos v ruské metropoli ve čtyřhře startovala podruhé v kariéře a loni ruskou halovou akci ovládla po boku krajanky Lucie Hradecké. Dnes si česká tenistka připsala již 24. deblový titul. Víc jich má z aktivních českých hráček na kontě jen Květa Peschkeová (28).

• WTA PREMIER MOSKVA •
Rusko, tv. povrch (hala), 745.940 dolarů
páteční výsledky (20. 10. 2017)
• Čtyřhra - finále •
Babosová/Hlaváčková (1-Maď./ČR) - Melicharová/Smithová (USA/Brit.) 6-2 3-6 10-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

10
Přidat komentář
Fandina
Andrejce s Babos. A moc držím palce na TM. Pojď a go!!!
Reagovat
sprchon
Tak jsem zvědavej, co se bude dít teď po TB. Ve druhém Naty na servisu dominovala...
Reagovat
VlS
je výborná deblistka a Timea se s ní veze a moc toho neodvede. Škoda, že netáhne nějakou naši mladou holku. Ale gratulace i tak.
Reagovat
EllNino
mně by se líbila daleko víc třeba po boku Barči Krejčíkový
Reagovat
Fandina
jj, to by bylo super, i herně by se Bára k Andrejce hodila, je to spíš ranařka od základní čáry. Babos je ale zkušenější, před Andrejkou byla byla třikrát ve finále Wimbledonu, jednou z toho v mixu a celkově má víc úspěchů. V podstatě je už hotovou deblistkou.
Reagovat
VlS
Tak by to taky mohla na kurtu ukázat, od BL nejistá, na saku nejistá a hra nad hlavou hanba pomyslet.
Reagovat
Fandina
Za tenistky mluví výsledky, jak v singlu, tak v deblu. S tím nic neuděláš.
Reagovat
tommr
v singlu je to jednoznačný, ale v deblu jsou výsledky hodně ovlivněný volbou partnerky. Souhlasím s VISem, že Babosová se většinou jen veze a Andrea to musí táhnout. Dneska to bylo naprosto jasně vidět hlavně ve druhým setu ve kterým Babosová nezahrála snad jedinej dobrej míček ...
Reagovat
Fandina
Je to ranařka, co se týká es, tak myslím desátá na žebříčku. Říkat o někom, že se veze, když v deblu jde pořád o tým mi připadá hodně nefér.
Navíc je to juniorská vítězka 3 GS v deblu a měla 1 finále. Něco umět musí.
Reagovat
tommr
Andrea byla dneska jasně nejlepší na kurtu. Babosová jí to místama hodně kazila - ztráta druhýho setu jde plně na její vrub ...
Dnešní titul je jejich čtvrtej společnej a zatím nejcennější, protože předchozí tři byly jen Internationaly. Snad se jim tu bilanci na TM ještě podaří vylepšit ...
Pro Andreu je dnešní titul dokonce už pátej letošní, protože jeden získala ještě s Pengovou. Celkově má Andrea už 24 deblových titulů. Z aktivních českých tenistek jich má víc jen Květa Peschke, ale ta má k dobru víc než 10 let ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist